Ilyen lesz a szlovák Trónok harca

Szerző: Renczes Ágoston
2020.11.27. 17:32

Itt a szlovákok nagyszabású sorozatának új előzetese, van benne csodaszarvas is.

Ilyen lesz a szlovák Trónok harca

2021-ben debütál a szlovák-ukrán koprodukcióban készült Szlávok című fantasy-sorozat. A hetedik században játszódó történet két fő szála a gyűlöletről és a harciasságról, valamint a szerelem erejéről és a bátorságról mesél, a keretet pedig az avarok érkezése szolgáltatja – írja a Hospodárske noviny.

 

A sorozatot Észak-Ukrajnában forgatták, és bár a produkciót a kora középkorral foglalkozó szakemberek is segítették, nem történelmi, hanem inkább fantasy-sorozatról van szó, ami az ószláv mitológia elemeit is felhasználja.

A sorozatot többen is a Trónok harcához is hasonlították, és a producer, Wanda Adamík Hrycová el is ismerte hogy többek között a HBO kultsorozata is inspirálta az alkotókat,

 

de már csak azért is kerülné az összehasonlítást, mert a Trónok harca egyetlen epizódja került annyiba, amennyiből a Szlávok mind a 12 részét forgatták. 

A 3,6 millió eurós költségvetésű sorozat így is az eddigi legnagyobb szabású ilyen produkció Szlovákiában. A Szlávokat a Joj televízió gyártja a több sikeres projektet is maga mögött tudó Wandal Production céggel, a költségekbe Ukrajna kulturális minisztériuma is beszállt 860 ezer euróval. A Ma7.sk szerint a sorozat iránt a Netflix is érdeklődik. Íme az előzetes, az ószláv mitológia elemeiből a szarvas nekünk, magyaroknak is ismerős lehet:

 

 

NYITÓKÉP: Tomáš Maštalír fanpage / Facebook

 

Renczes Ágoston
Renczes Ágoston az Azonnali egykori újságírója

Közgazdász bölcsész aszcendenssel. Csehszlovákiában született elég régen, ahhoz képest csak 2020 óta újságíró. Gyakran ír a szlovák és a szlovákiai magyar politikáról, gazdaságról, építészetről.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek