Így uralta le egész Szerbiát kampányával Vučić kormánypártja

Szerző: Bukovics Martin
2020.06.21. 08:15

Legalább annyira ingerszegény vizuálisan a szerb politikai óriásplakát-kínálat, mint amennyire a szavazólapokon lévő. Belgrádban, Újvidéken és Szabadkán fotóztunk körbe!

Így uralta le egész Szerbiát kampányával Vučić kormánypártja

SZERBIA FŐVÁROSÁBAN, BELGRÁDBAN AZ ELMÚLT HETEKBEN GYAKORLATILAG NEM LEHETETT ÚGY FOTÓT KÉSZÍTENI, HOGY ABBA NE LÓGJON VALAHONNAN BELE EGY NEMZETI SZÍNŰ, CIRILLBETŰS VÁLASZTÁSI PLAKÁT, RAJTA A FELIRATTAL: „A GYERMEKEINKÉRT.”

EZEK A PLAKÁTOK MIND A KORMÁNYZÓ SZERB HALADÓ PÁRT REKLÁMJAI.

A PLAKÁTOKON A FULL EGYSZERŰ SZLOGEN MELLETT A PÁRTOT MEGALAPÍTÓ POLITIKUS, A MAI SZERB ELNÖK ALEKSZANDAR VUCIĆ NEVE SZEREPEL MÉG.

MEG AZ 1-ES SZÁM. EZ LESZ AZ ELSŐ KARIKÁZHATÓ LISTA A SZAVAZÓLAPOKON.

AZ ELNÖK PÁRTJA KÉSZÜLT PÁR OLYAN PLAKÁTTAL IS, AMELYEK EGY-EGY CÉLZOTTABB ÜZENETET JUTTATNAK EL A VÁLASZTÓKNAK, EGY-EGY ÍGÉRETET FELVILLANTVA.

HA EGYMÁS MELLÉ KERÜL KÉT PLAKÁT, ÚGY ERŐSEBB A HATÁSUK.

NÉHA MEG IS MUTATNAK EGY-EGY GYEREKET A PLAKÁTOKON.

ÚJVIDÉKEN KÜLÖN AZ ÚJVIDÉKI GYEREKEKÉRT IS KÜZDENEK A HALADÓK.

SZABADKÁN PEDIG A SZABADKAIAKÉRT.

A BELGRÁDI PARLAMENT, A SZKUPSTINA ÉPÜLETE ELÉ IS JUTOTT PÁR MŰREMEK.

A BELGRÁDI, BELVÁROSI VILLANYOSZLOPOKRA IS JUTOTT BELŐLÜK BŐVEN.

PÁRTIRODÁT TELEPLAKÁTOLNI NYILVÁN ALAP.

NEM BONYOLÍTOTTÁK TÚL AZ ÜZENETET A KAMPÁNYHAJRÁRA.

JÓL MONDJÁK A HALADÓK, EZ AZ ÚT AZ A1-ES AUTÓPÁLYÁRA VEZET.

DIÁKMUNKÁSOKKAL A BELGRÁDI SÉTÁLÓUTCÁN.

DE NE TEGYÜNK ÚGY, MINTHA CSAK VUCIĆÉK PLAKÁTJAI LENNÉNEK LÁTHATÓAK SZERBIA-SZERTE. A POLITIKAI HIRDETÉSEK NAGYJÁBÓL 10 SZÁZALÉKÁT TESZI KI A TÖBBI PÁRT, LEGYEN AZ KAMUELLENZÉKI, ELLENZÉKI VAGY ÉPP VUCIĆ-TYAL EGYÜTTMŰKÖDŐ.

AZ ELNÖK EU-PÁRTI KAMUELLENZÉKE SEMMITMONDÁSSAL KAMPÁNYOL: A MINDENFÉLE LIBERÁLIS MIKROPÁRTOK ÉS VAJDASÁGI HELYI ERŐK SZÖVETSÉGEKÉNT LÉTREJÖTT EGYESÜLT DEMOKRATIKUS SZERBIÁÉRT SZÖVETSÉG A KAMPÁNYBAN CSAK JÓ HÍREKET KÖZÖLT.

AZ ELŐZŐ KAMUELLENZÉKI LISTA LEGFAJSÚLYOSABB SZEREPLŐJE A TÖBB VAJDASÁGI PÁRTOT EGYESÍTŐ VAJDASÁGI FRONT, AMI CSAK ANNYIT KÖZÖL PLAKÁTJAIN, HOGY ITT AZ IDŐ.

VIZUÁLISAN A SEPRŰ 2020 KOALÍCIÓ MINDENKIT MAGA MÖGÉ UTASÍT: ŐK EGY ALAPVETŐEN NACIONALISTA-JOBBOLDALI KOALÍCIÓ, AMELYNEK LEGFELJEBB A HALADÓK EGY-EGY POLITIKUSÁVAL VAN PROBLÉMÁJA, ÁM AZ ELNÖKKEL ALAPVETŐEN NINCS.

ELVÉTVE LÁTNI PLAKÁTJAIT VUCIĆ ELNÖK POLITIKAI NEVELŐAPJÁNAK, A SZERB RADIKÁLIS PÁRTOT VEZETŐ HÁBORÚS BŰNÖS VOJISLAV ŠEŠELJNEK IS. A CSETNIK VAJDA EZEN A PLAKÁTJÁN AZ OROSZORSZÁGGAL VALÓ SZÖVETSÉGÉRT SZÁLL SÍKRA.

PÁR DIÁKMUNKÁST KIKÜLDÖTT AZ ALT RIGHT MOZGALOM SZERBIAI HÍRNÖKE, A SZUVERENISTÁK NEVŰ LISTÁT VEZETŐ SAŠA RADULOVIĆ IS A BELGRÁDI SÉTÁLÓUTCÁRA.

KIFEJEZETTEN MEGNYERŐ ARCOK A SZUVERENISTA PLAKÁTON.

A HÍRES VÍZILABDÁS, SZOFTAN JOBBOLDALI ÚJBELGRÁDI POLGÁRMESTER ALEKSANDAR ŠAPIĆ PATRIÓTA LISTÁJA ILLŐEN PATRIÓTA KÖRNYEZETBE ÁGYAZÓDOTT.

GONDOLJ AZ EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁSRA, A LEVEGŐRE ÉS A VÍZRE, ÜZENI A BELGRÁDI ÚJLIPÓTVÁROSBAN, A DORĆOLBAN ELHELYEZETT APRÓCSKA MATRICÁJÁN AZ EGY LIBERÁLIS EXKORMÁNYFŐVEL KÖZÖS LISTÁT ÁLLÍTÓ SZERB ZÖLD PÁRT.

„A SZABADSÁGOT A HANGUNK VÉDI. MIRE IS VÁRUNK?!” – TESZI FEL A KÉRDÉST ÚJVIDÉKI ÓRIÁSPLAKÁTJÁN A VÁLASZTÁSON INDULÓ LEGKOMOLYABB ELLENZÉKI PÁRT, SERGEJ TRIFUNOVIĆ SZÍNÉSZ SZABAD POLGÁROK MOZGALMA. ALATTA A BUSZMEGÁLLÓBAN A BIG NEVŰ HELYI PLÁZA ÚGY VÁLASZOL ERRE, HOGY Ő VÁLASZTÁSUK BIZONY A BIG PLÁZA LESZ.

A MAGYAR VMSZ A LEGJOBB HELYEN, A SZABADKAI ÓCSKAPIAC ELŐTT A LEHETŐ LEGUNALMASABB ÜZENETET PLAKÁTOLTA KI: KÖZÖSSÉG, FEJLŐDÉS, JÖVŐ.

ÉS NAGYJÁBÓL ANNYI BOJKOTTRA HÍVÓ PLAKÁTOT LÁTNI BELGRÁD-SZERTE, AHÁNY OLYAT, AMIT VÁLASZTÁSON INDULÓ ELLENZÉKI/KAMUELLENZÉKI PÁRT RAKOTT KI.

A MATRICAVERSENYT VISZONT KIÜTÉSSEL AZ ELLENZÉK NYERTE.

FOTÓK: Bukovics Martin, Bakó Bea / Azonnali

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek