Kirúgták a BKK vezetőjét, Varga Ivettet. De miért?

Szerző: Hutter Marianna
2020.05.05. 14:36

A BKK-nál kirobbant szexuális zaklatási botrány sem tehetett jót Varga Ivett karrierjének.

Kirúgták a BKK vezetőjét, Varga Ivettet. De miért?

„A mai napon Karácsony Gergely felmentette dr. Varga Ivettet, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatóját” – közölte kedden az Azonnalihoz is eljuttatott közleményben a Főpolgármesteri Hivatal. Indoklásként azt írták:

„Karácsony Gergely sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a vezérigazgató asszony a cégvezetői feladatait nem tudta olyan hatékonysággal ellátni, mint amelyet a járványveszély következményeinek enyhítése megkövetel.”

Hozzátették: a főpolgármester május 5-i hatállyal megbízott vezérigazgatónak nevezte ki Fendrik Lászlót, a társaság jelenlegi vezérigazgató-helyettesét, akitől elsősorban azt várja, hogy a jelenlegi nehéz pénzügyi körülmények között is biztosítsa a BKK kiegyensúlyozott szervezeti működését, illetve folytassa a budapesti közlekedés fejlesztése érdekében megkezdett munkát.

Mi állhat a háttérben?

Tény, Varga Ivett karrierjének nem tehetett jót, hogy – a kormánypárti Magyar Nemzet szerint – a vele közeli kapcsolatban lévő BKK-s projektvezető, Nagy Zsolt szexuális zaklatási botrányba keveredett, ráadásul a kormánysajtó szerint eleinte Varga nem jelezte összeférhetetlenségét. A Főpolgármesteri Hivatal szerint viszont az ügyben nincs jogilag értékelhető összeférhetetlenség, és Varga időben cselekedett. Nagy Zsoltot azóta kirúgták Karácsony Gergely utasítására.

Volt olyan forrás, aki viszont arról beszélt az Azonnalinak: Varga leváltása része az MSZP és a DK között dúló fővárosi háborúnak, és a DK meglátta a lehetőséget az ügyben arra, hogy az inkább MSZP-s körökhöz köthető Vargát leváltsák.

Ugyanis mind az MSZP, mind pedig a DK szeretné, ha az ő embereik lennének többségben a fővárosi cégek irányításában, de jól mutatja a két párt közötti harcot az is, hogy a DK idén februárban leigazolt két kerületi polgármestert is az MSZP-től Szaniszló Sándor és Kiss László személyében. Így például a fővárosi közgyűlésben a DK-nak már nagyobb a frakciója, mint az MSZP-nek.

Arról, hogy kik indultak korábban a BKK-vezérigazgatói posztért, itt írtunk részletesebben.

FOTÓ: BKK / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek