Rengeteg fesztiválozó kaphatta el a koronavírust egy amerikai melegfesztiválon

2020.03.18. 09:40

A március 4-e és 10-e között megrendezett Winterparty fesztiválon közel tízezer ember vett részt Miamiban. Számos résztvevő koronavírus-tesztje pozitív lett a fesztivál után.

Rengeteg fesztiválozó kaphatta el a koronavírust egy amerikai melegfesztiválon

„Számunkra az egészség és a biztonság kiemelten fontos azoknál, akik részt vesznek a programjainkon. Tudjuk, hogy a résztvevők sok helyen találkozhattak a vírussal a fesztivál előtt és után, de szerettük volna, ha minél hamarabb nyilvánosságra hozzuk ezeket az információkat.” – mondta a floridai Miamiban rendezett éves melegfesztivál, a Winterparty szervezője, a Nemzeti LGBTQ Munkacsoport ügyvezető igazgatója, miután

a melegfesztivál után kiderült, többen a résztvevők közül is elkapták a koronavírust,

tudósít róla az NBC.

Annak ellenére, hogy Amerikában sok államban már korlátozások léptek életbe a beltéri és kültéri programok kapcsán, Floridában nem volt ilyen a fesztivál ideje alatt, ezért a tervezettek szerint megtartották azt, miközben már korábban több nagyobb amerikai fesztivál, többek között a Coachella és az SXSW is bejelentette, hogy elhalasztják a saját programjaikat a koronavírus-veszély miatt. De ezenkívül sok olyan koncertet és más kulturális eseményeket is töröltek, amiken jóval kevesebb ember vesz részt.

A Winterparty szervezői közleményükben nem beszéltek arról, hogy a fesztiválozók közül hány embernek lett pozitív a koronavírus tesztje, ugyanakkor azt közölték, hogy a lehetőségekhez mérten próbáltak védekezni: majdnem 10 000 kézfertőtlenítőt osztottak ki és a lehető legtöbb helyre higiéniai tájékoztatókat raktak ki a fesztivál területén. Ez azonban nem bizonyult elegendő óvintézkedésnek, hiszen a közel 10 000 látogatót elérő fesztiválon így is felütötte a fejét a koronavírus.

A fesztivál előtt kiadott programfüzetben és útmutatóban azonban sehol sem említik a koronavírust vagy bármilyen higéniai óvintézkedést, ahogy az oldalukon sem található semmilyen előzetes információ a koronavírussal kapcsolatosan. Az egészségügyi és biztonsági előírásoknál mindössze a nemi betegségek megelőzéséről és a szűrővizsgálat fontosságáról lehet olvasni a programfüzetben.

A fesztivált 1994 óta rendezik meg Miamiban a tengerparton, és magukat azzal reklámozzák, hogy egy biztonságos menyországot biztosítanak a résztvevőknek, ahol szabadon élhetnek. A fesztiválra több ezren érkeznek a világ minden pontjáról.

Egyébként a hivatalos oldaluk tetején jelenleg az olvasható, hogy köszönik a résztvevőknek, hogy a 2020-as Winterparty-t egy feledhetetlen élménnyé tették.

FOTÓ: Winter Party Festival (Facebook)

Karóczkai Balázs
Karóczkai Balázs az Azonnali korábbi operatív vezetője

Mesterdiplomás politológus, 2019 óta újságíró. A külpolitika szenvedély, a belpolitika hobbi, a kultúra pedig kikapcsolódás.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek