A Jobbik és médiája nekitámadt a tokaji állami borászatnak, amiért az a rendszerváltást követő egyik legnagyobb borbotrány után megsemmisíti a pancsolt borait a borvidék még megmaradt jóhírének megmentése érdekében. Ezt persze egyik fél sem árulja el, dehát ezért van az Azonnali!
Már az elején lelőjük a poént: száraz vörösbort vagy egy jó tokaji aszút. De mihez mi illik? Az Azonnali az egyik legnagyobb szabású vidéki borkóstolón, a Pécsi Borozó által szervezett adventi borszalonon kérdezte végig a dél borszakértőit.
Miért nem iszunk aszút, holott tudjuk, hogy a világ legjobb bora? Miért fájó seb ma is a szlovák Tokaj? Miért nem éleszti fel a tokaji borvidék a világ legrégebbi dűlőbesorolási rendszerét? Lesznek-e még asszonyok, akik húsz-harminc év múlva is aszúszemeket szüretelnek? Az Azonnali a Tokaj Kalauz szerzőjével, Ripka Gergellyel beszélgetett a leghíresebb magyar borvidékről.
Most biztosan nem fogja kitenni a Néppárt a Fideszt Bugár Béla szerint, aki a határon túli magyarok szavazati joga ügyében Gyurcsány Ferenccel van egy platformon. Szlovákia magyar elnökjelöltje elmondja, mi a hasonlóság a Kofola és a tokaji aszú között, miért pózol nyúllal a Facebookon, mit beszélt utoljára – ahogy ő mondja – Kövér elvtárssal, és elmenne-e Áderrel pecázni, ha netán elnök lesz. Nagyinterjú!
Újabb listázós botrány rázhatja meg az országot! A nyugatiak összegyűjtötték azt a hat édességet, amit véletlenül sem szabad kihagyni Budapesten!
A magyar nemzet legfontosabb terméke, hozzákötődik még az identitástudatunk is. A tökéletes egyensúly. Maga a csoda. December 10-e idéntől kezdve az aszú világnapja. Az Azonnali borászokkal és borszakírókkal próbálta megfejteni, honnan jön a tokaji aszú iránti lelkesedésük.