+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Galavits Patrik
2020. december 14. hétfő, 08:18
Talán még sosem volt akkora szükség sörivással segíteni másokat, mint idén. Lássuk be: ennél csalógatóbb lehetőség ritkán van jótékonykodásra.

Amazon nélküli karácsonyt, mondják ott, ahol van Amazon. Nálunk még nincs. Ezért mi azt mondjuk: olyan karácsonyt, amiben olyan hazai cégeknél költünk, akik noha nagyon értékes dolgokat állítanak elő, megszenvedik a koronavírus-válságot. Minden nap egy jó tipp!

 

A SHARE alapítója, Alvégi Lóci és a cégben a partnerekkel történő kapcsolattartás mellett a marketing- és salesfeladatokat is ellátó Gócza Ági novemberben volt a Helyzet vendége: ekkor elmondták, hogy a koronavírus-járvány őket is rosszul érintette. Azt a felvételkor még nem tudhatták, hogy nemsokára minden vendéglátóhelynek be kell zárnia, így az ő söreiket csapon tartó kocsmák és éttermek is lakat alá kerülnek.

 

Márpedig ez a berlini ihletésű szociális sör eladásait is visszaveti: a SHARE alapötlete az, hogy a megvásárolt italok után a profit teljes egészében egy civil szervezethez megy. Egészen addig, amíg 100 ezer forint össze nem gyűlik. Ekkor jön a következő adományozott, amelyet az egyes célok nagykövetei választanak ki.

 

Most éppen a Transvanilla, transznemű embereket segítő szervezet van soron, őket az Amnesty International ajánlotta. De volt már nagykövet Kovács Patrícia színész, Kovács István „Kokó” korábbi bokszvilágbajnok és Kiss Tibi Quimby-frontember is.

 

Mivel a kocsmákban nem vásárolhat senki a SHARE-ből, legfeljebb rendelni tudtok: ez viszont kiváló döntés, és karácsonykor mi csúszhatna jobban a bejgli mellé, mint egy olyan sör, amelyikkel segítetek is? Nem mellesleg: tényleg finom, én a podcast felvételekor kóstoltam is!

 

Néhány helyről, amelynek a kínálatában ott van a SHARE, Wolton keresztül is tudtok rendelni a jótékony sörből (ilyen az Aper bisztró és a Babka deli), de a SHARE hivatalos honlapján is megtehetitek ezt. Jó hír: a SHARE-esek örömmel kilépnek a budapesti vízfejből, az országban bárhova szállíttathattok magatoknak a söreikből!

 

GRAFIKA: Vitárius Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az orosz cég így biztosan nem vehet részt a dukovany-i atomerőmű bővítésében. Szombaton Csehország 18 orosz diplomatát utasított ki.

Szilágyi György Jobbik-alelnököt indítják Jakab Péterék az előválasztáson a Budapest 14. választókerületben, ahol az előző két parlamenti választáson a Fidesz jelöltje nyert.

Az Európai Bizottság német elnöke protokollhibát vétett, amikor a kabinetfőnökével utasíttatta vissza az ukrán elnök meghívását Kijevbe.

Elszabadult a képregényboom Magyarországon, tele vagyunk jobbnál jobb címekkel: ötöt ajánlunk a klasszikusoktól Harari világmegfejtéséig!

Budapest a költségvetéséből egymilliárd forintot különített el arra, hogy a politikusok helyett a városlakók dönthessék el, hogy mit fejlesszenek ebből a pénzből. De mire akarják költeni az adóforintokat a budapestiek?

Az elmúlt egy hónapban adták be az eddigi összes covid elleni oltás 58 százalékát, de ez nem egységesen oszlik el a világon. Mutatjuk, hogyan áll az oltásokkal Közép-Európa!

Sebastian Kurz osztrák kancellár sajtóinformációk szerint az FPÖ elnökével azt tervezte, hogy a szélsőjobboldali pártra cseréli le a Zöldeket a kormányban. Az FPÖ-frakció akadályozta ezt meg.

A hét kérdése

Annyi érv és ellenérv merült fel a nyitás kapcsán, hogy mi nem tudunk dönteni, mondjátok el ti, mit gondoltok helyesnek!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás