+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Galavits Patrik
2020. december 9. szerda, 07:37
Ami neked agyonhasznált elektronikai kacat, másnak még hatalmas segítség lehet. Van, aki segít, hogy hasznosan és környezettudatosan mondj le ezekről rászorulók javára!

Amazon nélküli karácsonyt, mondják ott, ahol van Amazon. Nálunk még nincs. Ezért mi azt mondjuk: olyan karácsonyt, amiben olyan hazai cégeknél költünk, akik noha nagyon értékes dolgokat állítanak elő, megszenvedik a koronavírus-válságot. Minden nap egy jó tipp!

 

A legtöbb magyar háztartásban biztosan van már egy-egy elfekvőben lévő, régóta nem használt laptop vagy tablet. Ezeket általában csak azért nem használjuk, mert vettünk helyettük újabbat, amikor a korábbi darabokat egyre lassabbnak és elavultabbnak éreztük.

 

Pedig ezek az eszközök nagyon sok esetben továbbra is használhatóak lennének. Ahelyett azonban, hogy megunod ezeket a cuccokat porfogóként használni, és a szemétben végzik, adhatsz nekik még egy esélyt:

 

juttasd el ezeket Sallai Bencéhez, aki újra működőképessé teszi a megunt holmikat, hogy aztán rászorulókon segítsen vele!

 

Bence Győrben dolgozik köztisztviselőként, és nemrég jutott eszébe, hogy egy kis időráfordítással sok használaton kívüli elektronikai cikket lehetne jó állapotban eljuttatni rászorulókhoz. Mióta december elsején Facebook-oldalán megosztotta a bejegyzést, ami szerint várja a felajánlásokat egy kis javítással még helyrehozható elektronikai eszközökből, 22 laptop, 14 tablet és egy Xbox is érkezett hozzá.

 

Ennyivel talán egyedül nem bírna el, ezért környékbeli vállalkozók jelezték, hogy besegítenek neki a munkában. Fontos, hogy Bence ugyan jófej, de nem MacGyver: ezért totális romhalmazokat hiába küldtök neki, azokkal ő sem tud mit kezdeni. Ellenben ha vírusirtással, operációs rendszer újratelepítésével és hasonló kisebb munkákkal megoldhatóak a gondok, már el is juttathatjátok hozzá a megunt holmitok.

 

Amolyan „második gépeket” vár, amiket már csak azért nem használtok, mert szerencsések vagytok, és megengedhettétek magatoknak, hogy lecseréljétek ezeket.

 

Bence egyébként „észszerű kereteken belül” akár el is autózik hozzátok, hogy átvegye a megunt holmit, de még jobb, ha magatok juttatjátok el neki. A felajánlásaitokkal a sallaibence7 kukac gmail pont com emailcímen keressétek.

 

Ugyanezen a címen várja azok jelentkezését is, akik a munkában segítenének neki, akár állapotfelméréssel, akár – ha szükséges – egy-egy eszköz, alkatrész beszerzésével a javításokhoz.

 

És a lényeg: az adományokat a Hédervári Gyerekek Neveléséért Alapítvány kapja. Mivel felesleges adomány nincs, ezért ha az alapítványhoz tartozó óvodások és iskolások mindannyian hozzájutottak a nekik szükséges elektronikai eszközökhöz, úgy más rászorulók kapják a további tableteket, laptopokat és egyebeket. Bence ezzel kapcsolatban is várja a tippeket emailben!

 

GRAFIKA: Vitárius Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az orosz cég így biztosan nem vehet részt a dukovany-i atomerőmű bővítésében. Szombaton Csehország 18 orosz diplomatát utasított ki.

Szilágyi György Jobbik-alelnököt indítják Jakab Péterék az előválasztáson a Budapest 14. választókerületben, ahol az előző két parlamenti választáson a Fidesz jelöltje nyert.

Az Európai Bizottság német elnöke protokollhibát vétett, amikor a kabinetfőnökével utasíttatta vissza az ukrán elnök meghívását Kijevbe.

Elszabadult a képregényboom Magyarországon, tele vagyunk jobbnál jobb címekkel: ötöt ajánlunk a klasszikusoktól Harari világmegfejtéséig!

Budapest a költségvetéséből egymilliárd forintot különített el arra, hogy a politikusok helyett a városlakók dönthessék el, hogy mit fejlesszenek ebből a pénzből. De mire akarják költeni az adóforintokat a budapestiek?

Az elmúlt egy hónapban adták be az eddigi összes covid elleni oltás 58 százalékát, de ez nem egységesen oszlik el a világon. Mutatjuk, hogyan áll az oltásokkal Közép-Európa!

Sebastian Kurz osztrák kancellár sajtóinformációk szerint az FPÖ elnökével azt tervezte, hogy a szélsőjobboldali pártra cseréli le a Zöldeket a kormányban. Az FPÖ-frakció akadályozta ezt meg.

A hét kérdése

Annyi érv és ellenérv merült fel a nyitás kapcsán, hogy mi nem tudunk dönteni, mondjátok el ti, mit gondoltok helyesnek!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás