+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Varsányi Bence
2020. november 9. hétfő, 19:19
A volt MSZP-s politikus szerint az a Brenner „papol az SZFE szabadságharcáról”, aki korábban dékánhelyettesként egy ELTÉ-s egyetemfoglalási balhéban a diákok vécézésének korlátozásával akart csatát nyerni.

Mint az Azonnalin beszámoltunk róla: szokatlan sajtóközlemény érkezett szerkesztőségünkbe. A Szanyi-féle Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom bejelentette, hogy programjukat „Eszem-iszom, dínom-dánom” névre keresztelik, mert „a Jobbik képviselői, különösen egy bránerre emlékeztető tagjuk folyamatosan fitymálni akarja az Igen Szolidaritást” ezzel a rigmussal.

 

Ugyan a Szanyi Tibort péniszre emlékeztető képviselő nem volt megnevezve, a szövegkörnyezetből a tiszaújvárosi időközin vereséget szenvedett Bíró Lászlóra következtettünk. Mint kiderült tévesen, ugyanis nem sokkal később személyesen Szanyi Tibortól kaptunk egy tisztázó levelet.

 

Szanyiék pártja szerint Brenner Koloman, a Jobbik képviselője és az országgyűlés alelnöke az a bizonyos „bránerre emlékeztető” illető,

 

és „viszonzásképpen kapta ezt a rangot, lévén ő volt az »eszem-iszom, dínom-dánom« kifigurázósdi első képviselője”.

 

Szanyi levelében kiemeli, hogy Brenner „nem most vált bránerré”, hanem már évekkel ezelőtt, például amikor dékánhelyettesként „egy ELTÉ-s egyetemfoglalási balhéban a diákok vécézésének korlátozásával akart csatát nyerni”.

 

„És most ez a bráner papol az SZFE szabadságharcáról!”

 

– teszi hozzá Szanyi.

 

Az MSZP volt EP-képviselője szerint „Kövér László egyik helyettesének lebránerezése az illető karrierje emberi oldalának esszenciáját hivatott összefoglalni”, és pártja „forradalmasítani kívánja az elmúlt évtizedben kialakult hazai politikai folklórt, egyebek közt egy olyan politikai nyelvjárás formálásával, amely bonyolult társadalmi összefüggéseket köznapi kifejezések segítségével jelenít meg.”

 

Brenner Kolomant egyébként először Ambrózy Áron, a Pesti Srácok munkatársa hívta „Bráner Kolompárnak” egy Facebook-bejegyzésében, majd Bede Zsolt portálja, a Vadhajtások „Bráner Kolomannak” nevezte egy hír címében.

 

Az ügyről természetesen Brenner Kolomant is megkérdeztük, de cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ, az ISZOMM szóvivőjétől viszont megkérdeztük, hogy miért züllesztik tovább a hazai közbeszédet az ilyen szóviccekkel.

 

Galba-Deák Ádám nem is értette a kérdést, de örülne, ha ekkora befolyásuk lenne a közéletre.

 

A szóvivő szerint nem ők züllesztik a közbeszédet, a 2015-ös menekültválságkor pedig volt sokkal durvább is, például amikor minden arabot leterroristáztak.

 

NYITÓKÉP: Varsányi Bence, Bakó Bea / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az olasz kormányfő az USA-t
és Kínát is Olaszország szövetségesének nevezte,
amin nagyon felháborodott a jobboldali ellenzék. Salvini bocsánatkérést vár el, szerinte ugyanis az egész koronavírus-járványért Kína a felelős.

Eldönteni persze ezt nem fogjuk helyetted, abban viszont segítünk, hogy átlásd: mik a legfontosabb pro és kontra érvek az egyes vakcinákról.

Még 2014-ben történt a bírságolás, az EJEB csak most mondta ki, hogy jogosan koldult.

Mindezt azért, mert a Twitter nem hajlandó alávetni magát a közösségi médiumokat megkérdőjelezhető módon szabályozó törvénynek. És a Twitter nincs ezzel egyedül.

Kriza Ákos 2010-2019 között vezette Miskolcot, hosszan tartó betegség után hunyt el.

Sadiq Khan polgármester szerint így majd kiderül, tényleg jóval több fekete vezetőt állítanak-e meg a rendőrök, ahogy ezt egy tanulmány állítja.

Az egyes pénzintézetek számlavezetési díjai között évente akár 20-30 ezer
forintos különbség is lehet.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás