+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Vass Csaba
2020. október 2. péntek, 11:10
A mai magyar kormány örülhet, hogy Fidesz-kétharmadnak és nem tinderező fiatalnak született. Magányosan és kanosan kellene élnie, ha egyáltalán nem hajlandó senkit jobbra húzni.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

 

Na, most tegye fel a kezét az, akinek a szemöldöke nem szaladt fel a feje tetejére, amikor a Médianéző Központ friss elemzésében a Kurucinfót is a balliberális médiumok között találta. Én már nem is tudom ezt az egészet hova tenni. Számos hasonlat jutott eszembe arról, hogyan érezhették magukat a Kurucinfónál, amikor egy kalap alá vették őket a 444, 24.hu, Telex, HVG, Átlátszó portálokkal.

 

Talán a mint vegán influenszer egy csíkszentgyörgyi disznóvágáson, vagy mint kezdő Momentumos a testépítő világbajnokság versenylistáján, esetleg mint orgonafa az Üllői úti stadionnál hasonlatok írják le legjobban a helyzetet, de eszembe jutottak a mint fuldokolni vágyó a Balaton déli partján, a mint skinhead egy bar-micvón és a mint Német Szilárd a mekdánelcben hasonlatok is, de őszintén nem tudom, melyik adja át jobban az érzést. Abba már bele sem merek gondolni, hogy a fenti portálok szerkesztői hogyan köpték vissza a kávét, amikor meglátták a besorolást.

 

A Kurucinfó elhelyezése után már csak Boros Bánk Leventének, a Médianéző Központ Igazgatójának a válasza volt meglepőbb, aki meg is indokolta az Azonnalinak, hogy miért kell balliberálisnak nevezni egy olyan portált, aminek van „Cigánybűnözés”, „Zsidóbűnözés” és „Holokamu” névre keresztelt rovata is.

 

Boros szerint Magyarországon nem létezik független médium, és mivel a jelenlegi kormánynak nincs jobboldali (nemzeti/konzervatív/kereszténydemokrata) ellenzéke, így bármely sajtótermék, amely a Médianéző Központ szerint ellenzékiként, kormányellenesként lenne beazonosítható, egyértelműen besorolható a balliberális kategóriába.

 

Az már kurvaistók, hogy Boros Bánkék sem a baloldali, sem a liberális fogalmak jelentését nem tudják hova tenni, de a balliberális fogalomnak is olyan újfajta értelmezést kölcsönöztek, ami amellett, hogy védhetetlen, még nevetséges is.

 

Viszont ha a Médianéző Központ igazgatójának mégis igaza van, akkor ezek szerint

 

a kormánypárti sajtó jobbra helyezkedik el a „Cigánybűnözés”, „Zsidóbűnözés” és „Holokamu” névre keresztelt rovatokat fenntartó portáltól, így azt a következtetést kell levonnunk, hogy Magyarországon a kormánymédiánál nincs is nácibb sajtó, hiszen a Kurucinfó egyértelműen az, tőle jobbra meg ugye...

 

Mindenesetre a mai magyar kormány örülhet, hogy Fidesz-kétharmadnak és nem tinderező fiatalnak született. Magányosan és kanosan kellene élnie, ha egyáltalán nem hajlandó senkit jobbra húzni.

 

Borzasztóan dühít, hogy a legfőbb keresztény parancsokat valló, azokat betartani igyekvő emberként, és a nép hatalmában hívő demokrataként nem vallhatom ma magam kereszténydemokratának Magyarországon, mert ennek a két fogalomnak a jelentését már kisajátították, megtépázták és elkorcsosították a magyarok szemében azok, akik nem ismerik a kereszténységet és nem hisznek a demokráciában.

 

Borzasztóan dühít, hogy a közéletről, művészetről, sportról vagy bármiről való gondolkodásom miatt egy ideológiai vagy politikai besorolás alá kerülök azok részéről, akik elvették tőlem annak a szabadságát, hogy magamat be tudjam kategorizálni (már ha akartam volna valaha is) olyan ideológiai vagy politikai közegekbe, amiket ők jogtalanul kisajátítottak, magukévá tettek és annak elkorcsosult formáját elém rakták, hogy: né, de cuki!

 

Borzasztóan dühít, hogy ma

 

a magyarországi kereszténydemokrácia az ideológiai és politikai túltenyésztéseknek köszönhetően már jobban hasonlít egy légzési nehézségekkel küzdő francia bulldoghoz, mint a felebaráti szeretet hirdető krisztusi tanításokhoz,

 

és a nép uralma helyett a nép elbutításának lehetünk a szemtanúi nap mint nap, amikor a kormánymédiából ömlenek ránk a kétbites üzenetek.

 

Borzasztóan dühítenek a kormányközeli tévécsatornákon futó politikai vitaműsorok, amik lassan már tartalmukban is egyre jobban hasonlítanak a méltán hírhedt és gyomorforgató 2 Girls 1 Cup videóra, amit minden gyanútlan kamasznak megmutattak a barátai anno, hogy aztán jót röhögjenek rajta, amikor az néhány másodperc után undorodva szorította össze a szemeit, és rimánkodva kérte, hogy ne kelljen ezt tovább néznie.

 

Borzasztóan dühít, hogy mindenki borzasztóan dühös, dühít a kettészakított ország, a kurvaanyázások, a szekértáborok, a határokon átnyúló gyűlölet és a korrupció is, aminek egyetlen pozitív hozadéka, hogy a rengeteg széthúzás ellenére ez még legalább egyben tartja ezt az országot.

 

És borzasztóan dühít, hogy a kormányzatnak évi nettó 1,3 milliárd forintért sajtót figyelő Médianéző központ szerint balliberális a Kurucinfó. A balliberálisok nevében is (már ha vannak ilyenek egyáltalán), én mint rejtekben (ahol Mennyei Atyám is lát) megbúvó kereszténydemokrata ezt kikérem magamnak.

 

Borzasztóan dühít!

 

Olvass még Vass Csabától az Azonnalin! Hozzászólnál? Írj!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Szijjártót Szlovákia barátjának tartja, Orbán tanácsára fordult hozzá, hogy segítsen felvenni a kapcsolatot az oroszokkal. Matovič a pozsonyi magyar nagykövet berendelésére és a Szijjártó Pétert ért szlovákiai kritikákra reagált így.

Már amennyiben ezt az iskolaigazgató engedélyezi, és a felkészítő tanár is vállalja. A középiskolai felvételi szóbeli fordulója sem marad el.

A kifejezés a Szovjetunió által megszállt területek határzárára, és a kelet-nyugati világ között feszülő ideológiai ellentétre egyaránt utalt. De honnan származik ez a név?

A bölcsődéket nyitva hagyják, de lehet, hogy később bezárják. A virágboltok nőnap után zárnak, míg „az élethez nem szükséges” szolgáltatások már hétfőtől.

Szakszervezeti sikerrel zárult a kedd óta tartó határozatlan idejű sztrájk a makói gumigyárban.

A magyar külügyminiszter a szlovák állampolgársági törvényről is tárgyalt egy szlovákiai magyar parlamenti képviselővel Révkomáromban, erre vár Szlovákia magyarázatot.

Eddig csak a politikusok kritizálták a brexit miatt kialakult különleges helyzetet Észak-Írországban, most már egységpárti fegyveresek is kifejezik a nemtetszésüket.

A hét kérdése

Ezt nemcsak Deutsch Tamás kérdezi: miközben a Néppárt válaszol a sajtókérdésünkre, mondjátok el, miért!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az új, 2020-as Egri Csillagok virtuálisan kerülnek a boruniverzumba. Március 15-én.

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás