+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Varsányi Bence
2020. október 1. csütörtök, 14:57
A Joe Bident az elnökjelölti vitán a fülébe montázsolt fülhallgatóval ábrázoló hirdetések azért maradhattak.

Törölte a Facebook a közösségi felületéről Donald Trump amerikai elnök egyik hirdetését, amiben többek között

 

azt állította hamisan, hogy ellenfele, a demokrata Joe Biden megválasztása esetén 700 százalékkal növelné a Szíriából, Szomáliából, és Jemenből az Egyesült Államokba érkező menekültek számát.

 

A hirdetés azzal magyarázza, hogy „Biden veszélyes Amerikára”, hogy a koronavírus-járvány közepén akar menekülteket fogadni olyan országokból, amelyek Trump szerint „terrorfészkek”.

 

A hatásvadász videót többszázezer felhasználó láthatta, mielőtt a Facebook letörölte. Andy Stone, a Facebook szóvivője azzal indokolta a döntést, hogy szembemennek a szabályzatukkal az olyan állítások, amik szerint az emberek biztonsága, egészsége, vagy túlélése veszélyben van mások nemzetisége vagy menekültstátusza miatt.

 

A törlést követően Trump kampánycsapata is megszólalt, de a 700 százalékos állításuk lehivatkozása helyett csak az elnök járványügyi intézkedéseit méltatták, kiemelve, hogy Biden mindeközben csak leidegengyűlölőzte Trumpot, illetve a partvonalról minősítette a járványra adott válaszait.

 

Trump hirdetéseit nem először törli a Facebook, már 2018-ban is levettek egyet, illetve idén júniusban egy náci szimbólum miatt törölték egy másik reklámját. Magyar politikusok közül például már Lázár Jánosnak is meggyűlt a baja a techóriással, neki a Bécsben készített videóját tette elérhetetlenné a közösségi oldal.

 

A novemberi elnökválasztás közeledtével a Facebook kiegészíti a szabályzatát, hogy elébe menjenek az olyan hirdetéseknek, amik a választás eredményét akarják illegitimálni.

 

Némileg visszás, hogy a nagy szabályozás és reklámtörlés közben a Trump-kampány azon hirdetései, amik egy odamontázsolt fülhallgatóval a fülében ábrázolják ellenfelét, Joe Bident – azt sugallva, hogy az elnökjelölti vitán valaki diktálta neki a szövegét – továbbra is elérhetőek a Facebookon.

 

NYITÓKÉP: Unsplash

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ezzel nemcsak a Fidesz, de az Európai Néppárt frakciójának egyik legbefolyásosabb politikusa is távozik az uniós politikai színtérről.

Úgy tudjuk, azért, mert nem lehetett a párt jelöltje 2022-ben.

Polgárpukkasztó amerikai standup, afrikai lecsó, halhatatlan videójáték: itt a novemberi Fasza Dolgok, az Azonnali havonta megjelenő mindenajánlója. 100 százalékban lockdown-kompatibilis tippek!

Hüvelykujjával felfelé mutatva szelfizett az elhunyt labdarúgóval egy argentin férfi és két társa. Halálos fenyegetéseket is kaptak,
most szabadkoznak.

Ha kíváncsi vagy, hogy melyik magyarországi párttal értesz legjobban egyet környezeti kérdésekben, akkor neked szól
a Vokskabin új tesztje!

Méghozzá egyhangúlag. A Zöldek beleírták volna a romák védelmét is, de ezt a CDU, az SPD és az AfD leszavazta.

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

November 29-én több hónapra leállítják a budapesti közbringa-rendszert. Kísérd el az utolsó útjukra a robosztus bringákat!

Ott laksz, és ott is parkol a kocsid? Az önkormányzattal megvitathatod az egészet december 2-án este 6-tól.

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás