+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Techet Péter
2020. szeptember 2. szerda, 20:21
A politikus közölte, hogy „ezt csatát is megnyerem“. Orvosai szerint állapota kielégítő, nincsenek komolyabb tünetei. Ellenfelei is mihamarabbi felgyógyulást kívántak neki.

Silvio Berlusconi pártja, a jobbközép Forza Italia jelentette be szerda este:

 

a pártelnök legújabb koronavírustesztje pozitív lett.

 

Az egykori kormányfő egy hete már teszteltette magát, miután kiderült, hogy jóbarátja, Flavio Briatore még augusztus közepén pozitív eredményt produkált – de Berlusconi tesztje akkor negatív lett. Maga Berlusconi szerdán még részt vett pártja nőtagozatának, a Kék Nőknek a rendezvényén, a hír is ott érte: „igen, megtörtént velem is a koronavírus“, de megígérte: „ezt a csatát is megnyerem“.

 

Orvosa közölte: Berlusconinak nincsenek tünetei, azonban karanténba fog vonulni – ezért a szardíniai villájából a Milánó melletti kastélyába távozott, de megígérte: amennyire lehetséges, onnan is részt akar venni a szeptember végi helyhatósági választások kampányában.

 

Az olasz twittert a hírre azonnal elárasztották a jókívánságok. A Forza Italia egy Berlusconi-képet posztolt „Forza Silvio“ felirattal. Nem csak a hívei és politikai szövetségesei, de politikai ellenfelei is mihamarabbi gyógyulást kívántak a 83 éves politikusnak. Nicola Zingaretti, a balközép Demokrata Párt főtitikára azt írta, hogy Berlusconi „ezt a harcot is erővel fogja megvívni“, és a Demokrata Párt valamennyi tagja nevében jó egészséget kívánt neki ehhez.

 

Matteo Renzi, korábbi baloldali kormányfő pedig „szeretetteljes ölelést“ küld Berlusconinak;

 

az Italia Viva kispárt elnöke azt kívánta a Forza Italia elnökének, hogy „mihamarabb térjen vissza“. Erre jó esély van, elvégre

 

Berlusconi még 2011-ben jelentette be, hogy „halhatatlan“,

 

de „legalábbis 120 éves koráig“ fog mindenképpen élni.

 

A kínai koronavírus-járvány kitörésekor, március elején még az volt a hír, hogy a politikus – idős kora miatti veszélyeztettsége okán is – eltávozik Olaszországból: lánya dél-franciaországi villájában tervezte átvészelni a járványhelyzetet. De pár hét után már visszatért Olaszországba, és a nyáron már politikai rendezvényeket is tartott.

 

NYITÓKÉPEurópai Néppárt fotószolgálata

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az olténiai Deveseluban inkább szavaztak egy halottra, mint a másik két jelöltre.

Egyre több a fertőzött, a tesztkapacitásokat nem növeljük, és sajnos egyre többen vesztik életüket a koronavírus miatt. Mutatjuk, hogyan terjed a járvány Magyarországon és a környező országokban.

Köszi, két kommentelő!

Habár a székely fővárosnak nevezett városban ma a magyarok már nincsenek többségben, a román szavazatok felaprózódása miatt Soós Zoltán nagyot tudott nyerni.

A független Nicușor Dan lett Bukarest főpolgármestere. Az exit poll eredmények szerint 47 százalékot szerzett, jelentősen megelőzve a 39 százalékot hozó szocdem Gabriela Fireat.

Azért az MSZP-s Csorbai Ferenc mögött felsorakozó ellenzéki pártok meglepően jól szerepeltek, Csorbai 40 százalékot hozott az egyik legjobboldalibb városban.

Hatalmas többség mondott nemet a kezdeményezésre, amely az EU-val kötött szerződések felmondását jelentette volna.

A hét kérdése

Orbán Viktor bejelentette, a Magyar Közlöny megírta: hétfőtől minden szórakozóhely és kocsma legkésőbb este 11 óráig lehet nyitva. Mit hoz majd magával a 23 órás zárás?

Azért ide elnéznénk

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29.

Mit tanulhat, exportálhat Budapest Bécsből? Erről beszél Techet Péter, az Azonnali főmunkatársa az IDEA szervezésében. Október 1.

Ezt is szerettétek

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás