+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Galavits Patrik
2020. augusztus 8. szombat, 08:20
Perlusz Sándor korábbi balettmester azt visszavonta, hogy kirúgták volna kollégáját a táncművészetiről, azt viszont nem, hogy az érintett kolléga kikezdett fiúkkal.

Július 27-én jelent meg cikkünk, amelyben a táncművészeti főiskola egykori balettnövendékei számos, őket az intézményben ért fizikai, mentális és szexuális bántalmazásról számoltak be. Az írásban több balettmestert név szerint is említettek a megszólalók. Így

 

Sebestyén Csabát is, akiről ketten állítják: szexuálisan zaklatta őket növendékkorukban. A jogutód MTE honlapja szerint Sebestyén ma is az intézményben dolgozik.

 

Cikkünk megjelenése után egy nappal Bolvári-Takács Gábor rektor közleményben kért bocsánatot az egykori növendékektől, illetve vizsgálatok elrendelésére tett ígéretet, indokolt esetben pedig büntetőfeljelentést is kilátásba helyezett. Hétfőn aztán Duda Éva koreográfus indított aláírásgyűjtést a bántalmazottak melletti kiállásért, ugyanaznap pedig az MTE Facebook-oldalán jelenlegi növendékek álltak ki az intézmény mellett.

 

Szombaton, öt nappal cikkünk megjelenése után a Bongár Attila egykori növendék által kivételezéssel vádolt Perlusz Sándor megkereste lapunkat, és reagált a cikkben leírtakra. A vele készült interjúban nemcsak a róla szóló állításokról beszélt, hanem azt is elmondta:

 

biztosan emlékszik rá, hogy Sebestyén Csabát a 90-es években Dózsa Imre akkori intézményvezető „páros lábbal rúgta ki”, mert az egyik néptáncos osztály bejelentette, hogy a mester szexuálisan zaklatja őket.

 

Sebestyén perrel fenyeget, Perlusz visszavonja az állításait

 

Sebestyén Csabát eredeti az eredeti cikkünkben foglalt szexuális zaklatási vádak, később pedig a Perlusz által állított kirúgása kapcsán is megkerestük, ám kérdéseinkre nem reagált. Ehelyett a Perlusszal készült interjú megjelenése után Sebestyén Csaba egy üzenetben kereste meg egykori kollégáját, amit az Azonnali számára is eljuttatott.

 

Ebben a 84 éves Perluszt perrel fenyegeti, amennyiben nem vonja vissza állításait.

 

Sebestyén a levélben azt írja Perlusznak: Dózsa Imre soha nem indított ellene fegyelmi eljárást, különösen nem a 90-es években, különösen, hogy – mint írja – soha nem is követte el a cikkünkben írt cselekményeket. „Felszólítom, hogy haladéktalanul tájékoztassa az újságírót arról, hogy valótlan állításokat tett velem kapcsolatban, és helyreigazító nyilatkozatát tetesse közzé. Továbbá kérjen tőlem nyilvánosan, a sajtón keresztül bocsánatot!” – írta volt kollégájának Sebestyén, aki az Azonnali többszöri megkeresésére sem állt egyelőre szóba velünk.

 

Ezt követően az idős Perlusz Sándor arra kért minket, hogy jelentessük meg az alábbi állásfoglalását:

 

„Perlusz Sándor augusztus 5-én arról tájékoztatta lapunkat, hogy interjújában pontatlan volt, egyes eseményekre tévesen emlékezett. Így az általa állítottakkal szemben Sebestyén Csabát nem bocsátotta el Dózsa Imre, nem indított ellene fegyelmi eljárást a lapunkban leírt eseményekkel kapcsolatban, különösen nem az 1990-es években. Perlusz Sándor ebbéli tévedéséért Sebestyén Csabától bocsánatot kér.”

 

Érdemes kiemelni, hogy

 

Perlusz azon, az interjúban tett állítását nem vonta vissza, miszerint „egy dolgot viszont tudok: Sebestyén Csaba kikezdett fiúkkal”.

 

A Sebestyént szexuális visszaéléssel vádoló, a korábbi cikkünkben Dávid álnéven szereplő egykori növendék állítása szerint a mester vele a 2000-es évek elején fajtalankodott.

 

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Közeleg a novemberi elnökválasztás, így mindenki ráfordult a célegyenesre: míg Biden online kampányol, Trump a gyűlések mellett most a nyugdíjasoknak adna szövetségi támogatást, mindössze másfél hónappal a választás előtt.

Továbbra is nagyon sok az új eset Magyarországon, és a tesztek pozitivitási rátája is viszonylag magas. Grafikonokon mutatjuk, hogyan áll a járvány Magyarországon és a környező országokban.

Így az EU helyett az amerikai és a kanadai kormánnyal egyeztetve fog Nagy-Britannia dönteni arról, hogy a Lukasenka-rendszer mely tisztviselőit büntesse utazási és pénzügyi korlátozásokkal.

Friedrich Merz egy interjúban a melegek kapcsán hirtelen váltott, és a pedofíliát hozta egy félmondat erejéig szóba. Miért?

Körbekérdeztük a magyarországi benzinkutakat, volt, ahol panaszt is tettünk.

Noha a román államfő a jobbközép nemzeti liberálisoktól érkezik, elvileg semlegesnek kellene lennie. De nem az.

Noha többségük már március óta gyűjtötte a lájkokat és osztotta a hülyeséget, az amerikai konszern csak most lépett fel ellenük.

A hét kérdése

Orbán Viktor bejelentette, a Magyar Közlöny megírta: hétfőtől minden szórakozóhely és kocsma legkésőbb este 11 óráig lehet nyitva. Mit hoz majd magával a 23 órás zárás?

Azért ide elnéznénk

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29.

Mit tanulhat, exportálhat Budapest Bécsből? Erről beszél Techet Péter, az Azonnali főmunkatársa az IDEA szervezésében. Október 1.

Ezt is szerettétek

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás