+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Varsányi Bence & Vitárius Bence & Petróczi Rafael
2020. június 29. hétfő, 19:03
Történelme legnagyobb sikerét érte el a felcsúti labdarúgás: a csapat a nemzetközi színtéren, az Európa Ligában is bemutatkozhat, miután harmadik lett az NB I-ben. De mit szólnak ehhez a politikusok, örülnek a sikernek? És ha már Felcsút, létezik szerintük politikától független labdarúgás?

Orbán Viktor szülőfaluja végre nem csupán a stadionjáról és a kisvasútjáról, hanem a sportban elért teljesítményéről is híres lehet: a felcsúti focicsapat történetében először került fel a dobogóra az NB I-ben, ott harmadik helyet elérve, miután az utolsó körben 2:1-re verte a Honvédot. Nem ez az egyetlen felcsúti siker: a Puskás a bronzéremmel bekerült a 2020/21-es Európa Liga selejtezőjébe is.

 

De mit szólnak Felcsút sikeréhez a politikusok? A fideszes Pesti Imre örül minden magyar sportsikernek, „merthogy magyar ember vagyok”, de párttársa, Halász János inkább afelett sajnálkozott, hogy kedvenc csapata, a Loki kiesett. A párbeszédes Tordai Bence öröme sem volt őszinte, mint megjegyezte: fantasztikus, hogy az adófizetői pénzek mire képesek, ha azokat a focira fordítják.

 

Afelett sem volt egyetértés, hogy a felcsúti utánpótlás-nevelésnek köszönhető-e a siker: Halász János azt ecsetelte, hogy milyen jó Magyarországon az utánpótlás, az ellenzéki képviselők viszont már módfelett szkeptikusan nyilatkoztak annak minőségéről. Na de – elvonatkoztatva a felcsúti sikertől – létezhet-e a képviselők szerint politikától független labdarúgás?

 

Ki volt az, aki a szocializmus örökségét látta bele a magyar futballba, és ki szerint hülyeség már a felvetés is, hogy a magyar focit a politika befolyásolná?

 

A videóból kiderül!

 

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Megúszhatod-e a karácsonyt iszonyatos ökológiai lábnyom és teletömött kuka nélkül? Igen, és még élvezni is fogod!

Újabb 180 fokot fordult Varsó álláspontja. Valami nincs rendben a lengyel jobboldali kormánykoalícióban.

Mit érne Budapest Varsó nélkül? Medve-Bálint Gergőt, a téma szakértőjét kérdeztük.

Mit is tervez pontosan az új jobboldali mozgalom? Interjú az alapító Bencsik Jánossal!

Minden hónap első péntekje támogatói nap a Bandcampen: azaz ha most veszel meg ott egy lemezt, a teljes összeg a zenészeknél landol.

Tovább szolgálhatnád derék fejdelmed / Ha nem tsaltak volna így tőrbe tégedet!

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás