+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. június 26. péntek, 08:19
Csütörtökön a társaság számos balkáni útvonala eltűnt a menetrendből, de nem sokáig: már újra lehet a balkáni járatokra foglalni.

UPDATE: A cégtől szokatlan lassúsággal elkezdte visszatölteni a Wizz a kivett járatok időpontjait egész más menetrenddel, úgyhogy úgy tűnik, mégis repülhetünk a Balkánra.

 

Tizennégy magyar útvonal tűnt el teljesen a magyar fapados Wizz Air kínálatából július 20-tól. Azt eddig is lehetett sejteni, hogy a koronavírus miatt nagyjából teljesen bedőlt repülés miatt lesznek változások a nyári menetrendben, de a mértéke azért meglepő, ahogy pár úticél is: a cég szinte a teljes balkáni útvonalát levágja – írja az Okosutas.

 

Ez azt jelenti, hogy július 20 után csak a koszovói Pristinába repülnek, búcsút mondhatunk Szarajevónak, Tiranának, Szkopjének és Podgoricának.

 

A hír főleg azért érdekes, mert a balkáni útvonalakat a cég állami támogatással működtette, ezzel együtt elvileg 2021-ig vállalták. A döntés azért is érdekes, mert az állam gyakorlatilag azt vállalta, hogy kipótolja a veszteségeket ezeken a járatokon, a G7 2019-es cikke szerint már akkorra milliárdos nagyságrendű összegeket költöttek erre.

 

Viszont épp a legsikertelenebbek közé tartozó koszovói vonal maradt meg, miközben a az észak macedón, a montenegrói és az albán is úgy tűnt, hogy jól fut.

 

A Wizz Airnek is feltettük a kérdést többek közt arról, az állam lépett-e ki a együttműködésből, vagy a cég döntött így, és amint válaszolnak, természetesen közöljük.

 

De nem csak a balkáni útvonalakat zárták be Budapestről: úgy tűnik, le kell mondani Közép-Ázsia vidámparkjáról, a korábban Asztanaként létezett Nur-Szultanról, bukik Malmö, Bologna, Nápoly, le kell mondanunk három idén megnyitott ukrán vonalról (Harkov, Zaporizzsja, Odessza), illetve Göteborgról.

 

Ritkul a debreceni repülés is, a keletiek Párizst és Mallorcát kell, hogy elengedjék.

 

A Wizz Air vezérigazgatója, Váradi József még március közepén optimistán nyilatkozott a koronavírus utáni lehetőségekről az Indexnek, de ez a menetrend mégis arról tanúskodik, nem számolnak túlzottan megnövekedett utazási kedvvel mostanában.

 

FOTÓ: Airplane

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A portugál vezetés szerint abszurd, hogy a britek szerint nem biztonságos náluk nyaralni, mert az angoloknál rosszabb a koronavírus-járvány, mint náluk.

„Az, hogy gyakorolhasd a mandátumodat, nem függhet attól, hajlandó vagy-e elfogadni egy magánvállalkozás feltételeit” – véli az Európai Parlament egyik alelnöke.

A szerecsenekről elnevezett berlini metrómegálló, a Mohrenstraße a jövőben egy olyan környékbeli utca nevét fogja viselni, ami egy orosz zeneszerzőről emlékezik meg.

A függetlenként politizáló Bencsik János könyöradománynak tartja azt, és nemet nyomott a kezdeményezésre. Az okokat megkérdeztük tőle!

Az SZFE hallgatói táncoltak és énekeltek, mialatt az Országgyűlés megszavazta egyetemük alapítványi kézbe vonását, a tüntetésen megjelent Karácsony Gergely is. Fotók!

Rögös út vezetett a jobbikos német nemzetiségű politikus, Brenner Koloman parlamenti alelnökké választásáig.
Mutatjuk a részleteket!

Macron veszélyes játékot játszik, hiszen eddigi miniszterelnöke népszerűbb volt, mint ő maga. A friss kormánnyal újragondolhatja magát.

A hét kérdése

Szeptemberig pihenőre megy a parlament, kell is, mert sok minden történt: összegyűjtöttünk 10+1 emlékezetes pillanatot, te pedig szavazhatsz a kedvencedről!

Azért ide elnéznénk

A túrák csütörtökön 16 órakor és vasárnap 14 órakor indulnak, a félórás körbevezetés rövid koncerttel zárul.

A Magyar Asztronautikai Társaság 1994 óta tartó táborát ezúttal online rendezik meg július 9-én. Jelentkezési határidő: július 3.

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Július 30-án újra vitáznak az újságírók: most Pető Péter, a 24.hu, és Békés Márton, a Kommentár főszerkesztője fog „összecsapni” a MagNet Közösségi Házban.

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás