+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. június 26. péntek, 08:19
Csütörtökön a társaság számos balkáni útvonala eltűnt a menetrendből, de nem sokáig: már újra lehet a balkáni járatokra foglalni.

UPDATE: A cégtől szokatlan lassúsággal elkezdte visszatölteni a Wizz a kivett járatok időpontjait egész más menetrenddel, úgyhogy úgy tűnik, mégis repülhetünk a Balkánra.

 

Tizennégy magyar útvonal tűnt el teljesen a magyar fapados Wizz Air kínálatából július 20-tól. Azt eddig is lehetett sejteni, hogy a koronavírus miatt nagyjából teljesen bedőlt repülés miatt lesznek változások a nyári menetrendben, de a mértéke azért meglepő, ahogy pár úticél is: a cég szinte a teljes balkáni útvonalát levágja – írja az Okosutas.

 

Ez azt jelenti, hogy július 20 után csak a koszovói Pristinába repülnek, búcsút mondhatunk Szarajevónak, Tiranának, Szkopjének és Podgoricának.

 

A hír főleg azért érdekes, mert a balkáni útvonalakat a cég állami támogatással működtette, ezzel együtt elvileg 2021-ig vállalták. A döntés azért is érdekes, mert az állam gyakorlatilag azt vállalta, hogy kipótolja a veszteségeket ezeken a járatokon, a G7 2019-es cikke szerint már akkorra milliárdos nagyságrendű összegeket költöttek erre.

 

Viszont épp a legsikertelenebbek közé tartozó koszovói vonal maradt meg, miközben a az észak macedón, a montenegrói és az albán is úgy tűnt, hogy jól fut.

 

A Wizz Airnek is feltettük a kérdést többek közt arról, az állam lépett-e ki a együttműködésből, vagy a cég döntött így, és amint válaszolnak, természetesen közöljük.

 

De nem csak a balkáni útvonalakat zárták be Budapestről: úgy tűnik, le kell mondani Közép-Ázsia vidámparkjáról, a korábban Asztanaként létezett Nur-Szultanról, bukik Malmö, Bologna, Nápoly, le kell mondanunk három idén megnyitott ukrán vonalról (Harkov, Zaporizzsja, Odessza), illetve Göteborgról.

 

Ritkul a debreceni repülés is, a keletiek Párizst és Mallorcát kell, hogy elengedjék.

 

A Wizz Air vezérigazgatója, Váradi József még március közepén optimistán nyilatkozott a koronavírus utáni lehetőségekről az Indexnek, de ez a menetrend mégis arról tanúskodik, nem számolnak túlzottan megnövekedett utazási kedvvel mostanában.

 

FOTÓ: Airplane

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Megúszhatod-e a karácsonyt iszonyatos ökológiai lábnyom és teletömött kuka nélkül? Igen, és még élvezni is fogod!

Újabb 180 fokot fordult Varsó álláspontja. Valami nincs rendben a lengyel jobboldali kormánykoalícióban.

Mit érne Budapest Varsó nélkül? Medve-Bálint Gergőt, a téma szakértőjét kérdeztük.

Mit is tervez pontosan az új jobboldali mozgalom? Interjú az alapító Bencsik Jánossal!

Minden hónap első péntekje támogatói nap a Bandcampen: azaz ha most veszel meg ott egy lemezt, a teljes összeg a zenészeknél landol.

Tovább szolgálhatnád derék fejdelmed / Ha nem tsaltak volna így tőrbe tégedet!

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás