Hat város, ahova meglepően kevés pénzért is eljuthatsz mostanában

Szerző: Fekő Ádám
2018.12.27. 17:26

Ha előre félsz az éveleji munkakezdés miatti depressziótól, gyorsan vegyél valami meglepően olcsó repjegyet! Mutatunk hat kiemelten jó ajánlatot.

Hat város, ahova meglepően kevés pénzért is eljuthatsz mostanában

Érdemes nagyszabású terveket szőni a jövő évre, de van annál is jobb évvégi elfoglaltság: a közeljövő megfontolatlan tervezése! Hát mi tudná feledtetni már előre a januári munkába állás nyomorát, mint ha van a zsebünkben egy repjegy pár héttel későbbre? Nos, semmi!

Ráadásul a fapados légitársaságok hagyományosan ilyenkor az olcsóbbak, hiszen ugye ki akar télen utazni? Nos, mi! Alább ott van hat ajánlat Budapestről indulva, amik közül több kiválasztásával nem csak a hétköznapoktól szabadulunk meg, de még a téltől is!

6. Marrákes

Marokkó egykori fővárosa nagyon szeretne népszerűvé válni a turisták körében, ezért például tavaly odavitte a Ryanairt Budapestről is, másrészt rendszeresen rá lehet akadni olyan árú repjegyekre, amire ránézve már az éghajlat miatt is érdemes elgondolkodni.

Marrákesben általában nagyon kellemes tavaszi 20 fok van napközben még januárban is,

ami mellett akár egy unalmas város is jó lenne a vizes-saras Magyarország helyett pár napra. Viszont még csak nem is unalmas: a színei miatt mindenki lelkesen pakolhatja tele az Instagramot az ott készült képekkel, jó ételeik és különösen jó teájuk van, a különféle kertek és paloták pedig pont kitöltik az időt. Nagyjából 30 ezer forintból kijöhet oda-vissza egy utazás. Emellett érdemes kiemelni, hogy szállásokat is simán ki lehet hozni nagyon kevés pénzből. 

5. Berlin

Már-már lejárt lemez, de azért érdemes hangsúlyozni: Berlin Európa bulifővárosa, lüktet, szerethető, minden jó ott. Nyilván az érdeklődés is nagy, ezért mindhárom nagy fapadossal oda lehet menni, az ár pedig ennek megfelelően akár 10 ezer forint alá is lemehet. Az idő mondjuk nem lesz olyan jó, de

a kommunista NDK örökségét azért a mai napig magán viselő német fővárosnak még jót is tesz szinte, ha kicsit ködös.

Múzeumokban, zenében is elsőrangú szórakozás Berlin, de például meg lehet nézni Dárdai Pál Hertháját is élőben, az igazi ínyencek pedig a Bundesliga 2-ben vitézkedő Union Berlin meccsére is kilátogathatnak megnézni az ország egyik legfanatikusabb szurkolótáborát.

4. Eilat

Térjünk vissza a jó időhöz! Az van, hogy Izrael üdülővárosában még januárban is 21 fokok vannak általában napközben, a Vörös-tengerben pedig kis mázlival fürödhetünk is ebben az időben.

Ha esetleg a fürdés nem jönne ki, akkor szervezhetünk utakat a sivatagba, átugorhatunk busszal Jeruzsálembe,

megnézhetjük a Holt-tengert is, de ha ahhoz van kedvünk, csak elég feküdni is a parton, miközben isszuk a kiváló izraeli söröket. 25 ezer forint alatt is meglehet az utazás Ryanairrel.

3. Nápoly

Magyarországon valahogy évek óta annyiban merült ki minden Nápolyról való tudás, hogy óriási szemét van az utcákon, illetve ott játszott Diego Maradona is. A második pont mondjuk tényleg alapvetően határozza meg a délolasz várost, de a szemeten túllépve azért gyorsan kiderülhet,

hogy Nápoly az a kissé kaotikus dzsumbuj, ahol azért jó elveszni kicsit.

Látnivalókkal épp úgy el van látva, mint jó ételekkel, ráadásul a januári és februári 13,5 fok is simán ideális turistaidő. És igen, ott játszott Diego Maradona, de nélküle is érdemes kilátogatni egy Napoli-meccsre, pláne azért a 20 ezer forintért cserébe, amit a Wizz Air átlagosan kér a buliért.

2. Lyon

Franciaország nem csak Párizs, sőt, a párizsiak úgy általában külön kasztnak számítanak az országon belül.

A közmegegyezés szerint a Párizson kívüli Franciaország legélhetőbb helye Lyon,

ami már csak azért is otthonos budapestiként, mert ezt a várost is egy folyó szeli ketté. Az talán nem lep meg senkit, hogy jókat lehet enni Lyonban, de szép épületekkel, ruhaboltokkal, menő borozókkal és utcákkal is pont annyira jól van ellátva, hogy érdemes legyen megnézni. Az Easy Jet segít ebben, 30 ezer forint alatt stabilan megjárhatjuk.

1. Pristina

Aki volt már a Balkánon, azt pontosan tudja, hogy még a legkilátástalanabb környéknek is megvan a maga bája. Albánia bizonyos helyei kifejezetten jónak számítanak,

de még Tiranánál is hülyébbnek fognak nézni minket a többiek, ha bedobjuk, hogy elugrunk pár napra Koszovóba.

A Pristinához hasonló városokban jól be kell osztani a nevezetességeket, hiszen kevés van belőlük, cserébe mindegyikben nagyon jókat lehet enni és inni, ráadásul a gatyánk sem megy rá arra, ha esetleg a helyi szokásoknak megfelelően nagyon leittasodunk. A legjobb persze az, hogy ezt akár 6000 forintból is összehozhatjuk a Wizznél, köszönhetően a cég balkáni járatainak nyújtott magyar állami támogatásnak.

FOTÓK: Pixabay

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek