+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Galavits Patrik
2020. május 31. vasárnap, 20:20
Az ír énekes már korábban is gondolkozott az egészségügyi pályán, a koronavírus-járvány pedig végképp meggyőzte.

Egy ír televíziós beszélgetős műsorban, a The Late Late Show-ban mondta el Sinéad O’Connor, hogy egészségügyi dolgozó szeretne lenni. Ehhez korábban már elintézte a jelentkezést, és hamarosan a tanulmányait is megkezdi egy Dublinhoz közeli intézményben.

 

Az elsősorban a Nothing Compares 2 U című dalával ismertté váló énekes legutóbb 2018-ban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy áttért az iszlámra. Most újabb komoly döntést hozott, hiszen ahogy azt az ír talk show-ban elmondta, haldoklókkal szeretne dolgozni.

 

 „Ha megszerzem a képesítést, tulajdonképpen az egészségügy bármely területén dolgozhatok. De

 

kifejezetten a hospice-ban akarok elhelyezkedni. Olyan haldoklóknak szeretnék társasága lenni, akiknek valamilyen okból nincs családjuk vagy teljesen egyedül maradtak”

 

– beszélt terveiről az énekes.

 

„Szegény apám a tudna beszélni erről, nem jártam sokat iskolába, az egyetlen általános vizsgám minden tárgyából is megbuktam, kivéve a művészetet” – mondta O’Connor, elismerve ezzel, hogy a munkába állásáig azért le kell még küzdenie pár akadályt.

 

Az 53 éves előadó azt mondta, a koronavírus-járvány megjelenése segített neki meghozni a döntést.

 

„A koronavírus nyilván elgondolkodtatott: egyrészt arról, hogy mit akarok kezdeni az életemmel, másrészt pedig, már két évvel ezelőtt is neki akartam állni a tanulásnak, de egy turné miatt nem tehettem. Ha már meglenne a végzettségem, most is dolgozhatnék és segíthetnék az embereknek.”

 

NYITÓKÉP: Bryan Ledgard / WIKIMEDIA

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Szakszervezeti sikerrel zárult a kedd óta tartó határozatlan idejű sztrájk a makói gumigyárban.

A magyar külügyminiszter a szlovák állampolgársági törvényről is tárgyalt egy szlovákiai magyar parlamenti képviselővel Révkomáromban, erre vár Szlovákia magyarázatot.

Eddig csak a politikusok kritizálták a brexit miatt kialakult különleges helyzetet Észak-Írországban, most már egységpárti fegyveresek is kifejezik a nemtetszésüket.

Mindent megpróbált a derék Orbán, de nem lehet segíteni annak, a' ki maga is nem akarja.

Az IDEA Intézet kutatása szerint egy most vasárnapi választáson 39 százalékot kapna az ellenzék, a Fidesz-KDNP csak 36-ot. Az ellenzék legnépszerűbb pártja a DK, a Jobbik pedig már megelőzte a Momentumot.

A járványhelyzett miatti csonka kormányinfón kiderült az is, hogy az egészségügyi dolgozók döntő többsége elfogadta az új szolgálati jogviszonyt, és hogy az uniós tagállamok elfogadhatják egymás vakcinaútleveleit.

Az RMDSZ európai parlamenti képviselői ugyan az EPP EP-frakciójának belső szabályzatmódosítása ellen szavaztak, mégis úgy döntöttek: nem követik a Fideszt.

A hét kérdése

Ezt nemcsak Deutsch Tamás kérdezi: miközben a Néppárt válaszol a sajtókérdésünkre, mondjátok el, miért!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás