+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. május 21. csütörtök, 18:38
Varga-Damm Andrea szerint ő nem hibázott, ezért a parlamenti mandátumát nem adja vissza és a Jobbikból sem hajlandó kilépni.

Ugyan felszólította rá a Jobbik elnöksége, de nem fogja visszaadni mandátumát a párt országgyűlési képviselője, Varga-Damm Andrea. Ezt maga a politikus jelentette be a Jövő TV-nek adott interjújában. Arról is beszélt,

 

a pártból sem kíván kilépni, mert úgy érzi, ő nem követett el semmilyen hibát.

 

Egyébként ha rákényszerítik, Varga-Damm függetlenként fogja folytatni a parlamenti munkáját, de azt is mondta, a lelkében akkor is jobbikos marad.

 

A képviselőnő Facebook-oldalán is kommentálta döntését. Azzal kapcsolatban, hogy a Jobbik elnöksége 24 órát adott neki, hogy visszaadja a mandátumát, azt írta: kedvező volt számára, hogy a mandátum kérdésében ennyi idő állt rendelkezésére, mert ez elegendő volt arra, hogy megismerje a Jobbik tagságának és a támogatóinak e döntéssel kapcsolatos kérését. 

 

„A mintegy összesen 1200 üzenetnek, levélnek, telefonhívásnak, vagyis az aktív tagság jelentős része kérésének eleget téve, nem hagyom cserben sem a Jobbik közösségét, sem az engem támogató polgárokat, ezért nem adom vissza a mandátumomat.”

 

Figyelemreméltó apróság, hogy Varga-Damm a posztját a Jobbiknak a héten lecserélt, néppártosodás előtti időből származó logójával illusztrálta, nem az újjal.

 

 

Mi volt a baja a Jobbiknak Varga-Dammal?

 

A párt elnöksége arra hivatkozva kérte vissza a mandátumot, a politikus hibázott, miután ő volt a témafelelőse egy olyan fideszes törvényjavaslatnak, amit a Jobbik megszavazott, de később rájött, hogy nem kellett volna. Ezért közleményben ismerte el a Jobbik: hibáztak, és hogy ez ne maradjon következmény nélkül, visszahívják Varga-Dammot, akiben megrendült a bizalom.

 

Ugyanakkor tény, hogy Varga-Damm nem tartozik Jakab Péter Jobbik-elnöke köréhez, Jakab például korábban azok köré sorolta őt, akikkel nem tudna együtt dolgozni, ha megválasztanák a Jobbik alelnökei közé. Végül utóbbira nem kellett Jakabnak sort kerítenie, ugyanis minden általa támogatott politikus bekerült az elnökségbe. Egyébként a Jobbik korábbi elnökét, Sneider Tamást is hátrébb tolná: hétfőn derült ki ugyanis, hogy visszahívnák őt a parlament alelnöki tisztségéből, ám ehhez még az is lehet, hogy ki kell zárniuk parlamenti frakciójukból.

 

Jobbik: Varga-Damm a becstelenséget választotta

 

A párt közleményben reagált a fejleményekre:

 

„Varga-Damm Andrea a saját esküjét megszegve döntött úgy, hogy a tisztesség és becsületesség számára csupán a külvilágnak szóló üres lózungok, és megtartja a párttól kapott országgyűlési mandátumát annak ellenére, hogy visszaadásáról a Szent Korona előtt tett esküt. Súlyosbító körülmény, hogy Varga-Damm Andrea jogvégzett ember, aki elméletben nagyon is jól tudja, hogy az adott szó kötelez. Esküjének megszegésén túl legalább ugyanilyen súlyú bűn, hogy – szemben a Jobbik frakcióvezetésével – a mai napig nem ismerte el, hogy hibázott, helyette a megfigyelési törvényt bíráló választókat gyalázta a közösségi médiában, butának nevezve a szavazókat. A Jobbik számára a választó szövetséges, akit nem lehet megalázni. Főleg nem egy országgyűlési képviselőnek. Aki ilyet tesz, azzal nem kívánunk közösséget vállalni.”

 

 

FOTÓ: Varga-Damm Andrea / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Vasárnap elnökválasztást tartanak Belaruszban, az Európa utolsó diktatúrájaként emlegetett országban. Lukasenka mellett 4 másik jelölt is elindul, azonban vajmi kevés esélyük van nyerni. Podcast!

Új heti borajánló sorozat indul az Azonnalin: mostantól minden hétvégén elmondjuk, miből tartalékolj be jövő hétre!

A februári fiaskó után – mikor a két magyar lista széthúzása miatt először nem jutott magyar párt a szlovák parlamentbe – az MKP, a Híd és az Összefogás egy közös pártban egyesülne.

De miért lett a „galambetetés” az orosz ellenzéki tüntetések szimbóluma? Elmagyarázzuk!

Perlusz Sándor korábbi balettmester azt visszavonta, hogy kirúgták volna kollégáját a táncművészetiről, azt viszont nem, hogy az érintett kolléga kikezdett fiúkkal.

Még 2010-ben publikált egy iszlámellenes könyvet Thilo Sarrazin, de csak most zárták ki az SPD-ből. Pedig már berlini pénzügyi szenátorsága is elég ok lett volna erre.

A hét kérdése

Megjött a RegioJet a magyar piacra. De ki jöjjön még versenyezni a MÁV-val? A késős németek? A villámgyors franciák? Az időutazós románok? Mondd meg te!

Azért ide elnéznénk

Láttál már hullócsillagot? És mikroszkópon át? Vagy fogtad már kézbe az anyagát? Most kipróbálhatod mindezt a Svábhegyi Csillagvizsgálóban augusztus 11-e és 13-a között.

Végre minden kiderül,
amit csak Budapest legelegánsabb sugárútjáról tudni lehet, avagy séta az Andrássy úton az Oktogontól a Ligetig augusztus 15-én.

Ingyenes fesztivál
borokkal és ételekkel
Egerben az Érsekkertnél augusztus 20-23. között.

Hogyan telnek egy állatkert lakóinak éjszakái? Kiderül Pécsett augusztus 28-29. között!

Nézd meg az esti fényeket a libegőről! Budapesttől kezdve Eplényen át egészen Sástóig összesen hat helyszínen
várnak augusztus 29-én.

Ezt is szerettétek

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Twitter megosztás Google+ megosztás