+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. május 9. szombat, 08:37
Elhagytuk a négyszáz halálos áldozatot, viszont már 900-nál is több ember távozott gyógyultan a kórházból.

 

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 3213 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb tizenhárom beteg, velük együtt 405-en haltak már meg Magyarországon a vírus miatt, 904-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból összesen pedig 1904 aktív esetről tudunk – közölte szombaton a koronavírusról tájékoztató kormányzati honlap.

 

Az elhunytak közül egy 65 év alatti áldozat van: egy 47 éves nő, nála alapbetegségként a mentális retardáció és epilepszia szerepel.

 

A továbbra is kijárási korlátozásokkal élő Budapesten és Pest megyében továbbra is jóval több regisztrált fertőzött van az ország már egy hete fellazított maradék részéhez képest: 1178 a 726-tal szemben, a elhunytak számában különösen szembetűnő a különbség, hiszen 320 és 85, viszont a gyógyultak száma közelít, és 486, illetve 418.

 

Közben Kásler Miklós, EMMI-miniszter, Müller Cecília országos tisztifőorvos és Szilvássy toltán, a Debreceni Egyetem rektora pénteken együttműködési megállapodást írtak alá a két éve halogatott nemzeti oltóanyaggyárról, aminek célja az lenne, hogy a továbbiakban itthon is elő tudjuk állítani a kötelező védőoltásokat, nyilván gondolva erre azokra az időkre, amikor valahol megszületik a koronavírus elleni.

 


Budapesten és Pest megyében továbbra is életben marad a kijárási korlátozás, vidéken viszont új szabályok léptek életbe. Az egész országban továbbra is fontos a 1,5 méteres védőtávolság tartása, és az arc eltakarása a boltokban és tömegközlekedési eszközökön. Az időseket továbbra is arra kérjük, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat, és az élelmiszerboltokat, patikákat, drogériákat a nekik kijelölt idősávban, 9 és 12 óra látogassák. 

 

KIEMELT KÉP: Vitárius Bence / Azonnali

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Miért tudott nyerni Temesváron a német jelölt? Mennyire volt befolyással a járvány a románokra? Interjú Claudiu D. Tufiș bukaresti politológussal!

Formabontó öltetnek tűnt Mike Gielené, aki egy eltérített helikopterrel szöktette volna meg párját a börtönből – az út lefoglalásánál azonban a saját nevét adta meg.

Azt kérik, hogy halkabb legyen a háttérzene is a járvány alatt.

Míg a választás előtt az egyik legnépszerűbb politikus volt Igor Matovič, a koronavírus-járvány második hulláma és a kormányzása körüli botrányok kikezdték a támogatottságát.

Az olténiai Deveseluban inkább szavaztak egy halottra, mint a másik két jelöltre.

Egyre több a fertőzött, a tesztkapacitásokat nem növeljük, és sajnos egyre többen vesztik életüket a koronavírus miatt. Mutatjuk, hogyan terjed a járvány Magyarországon és a környező országokban.

A hét kérdése

Orbán Viktor bejelentette, a Magyar Közlöny megírta: hétfőtől minden szórakozóhely és kocsma legkésőbb este 11 óráig lehet nyitva. Mit hoz majd magával a 23 órás zárás?

Azért ide elnéznénk

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29.

Mit tanulhat, exportálhat Budapest Bécsből? Erről beszél Techet Péter, az Azonnali főmunkatársa az IDEA szervezésében. Október 1.

Vitatható ökopolitika Schiffer Andrással október 3-án.

Ezt is szerettétek

A tíz, legrövidebb idő alatt helyes megfejtést beküldő versenyző iskolája egy-egy nagy értékű okosbútorral lesz gazdagabb.

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Twitter megosztás Google+ megosztás