+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. május 9. szombat, 08:37
Elhagytuk a négyszáz halálos áldozatot, viszont már 900-nál is több ember távozott gyógyultan a kórházból.

 

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 3213 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb tizenhárom beteg, velük együtt 405-en haltak már meg Magyarországon a vírus miatt, 904-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból összesen pedig 1904 aktív esetről tudunk – közölte szombaton a koronavírusról tájékoztató kormányzati honlap.

 

Az elhunytak közül egy 65 év alatti áldozat van: egy 47 éves nő, nála alapbetegségként a mentális retardáció és epilepszia szerepel.

 

A továbbra is kijárási korlátozásokkal élő Budapesten és Pest megyében továbbra is jóval több regisztrált fertőzött van az ország már egy hete fellazított maradék részéhez képest: 1178 a 726-tal szemben, a elhunytak számában különösen szembetűnő a különbség, hiszen 320 és 85, viszont a gyógyultak száma közelít, és 486, illetve 418.

 

Közben Kásler Miklós, EMMI-miniszter, Müller Cecília országos tisztifőorvos és Szilvássy toltán, a Debreceni Egyetem rektora pénteken együttműködési megállapodást írtak alá a két éve halogatott nemzeti oltóanyaggyárról, aminek célja az lenne, hogy a továbbiakban itthon is elő tudjuk állítani a kötelező védőoltásokat, nyilván gondolva erre azokra az időkre, amikor valahol megszületik a koronavírus elleni.

 


Budapesten és Pest megyében továbbra is életben marad a kijárási korlátozás, vidéken viszont új szabályok léptek életbe. Az egész országban továbbra is fontos a 1,5 méteres védőtávolság tartása, és az arc eltakarása a boltokban és tömegközlekedési eszközökön. Az időseket továbbra is arra kérjük, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat, és az élelmiszerboltokat, patikákat, drogériákat a nekik kijelölt idősávban, 9 és 12 óra látogassák. 

 

KIEMELT KÉP: Vitárius Bence / Azonnali

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Miután konfliktusmentesen nem bonyolítható le a jobbikos Sneider Tamás leváltása a parlament alelnöki székéből, a volt EP-képviselő Balczó Zoltán köszöni, de nem kér a jelölésből.

A manipulált kibocsátási adatok miatt a vásárlónak joga van kártérítést követelni a Volkswagentől, mondta ki a német legfelsőbb bíróság.

A koronavírus-járvány terjedésének lassulásával a vakcinalicit kezdődik a nagyhatalmak között.

21 ember gyógyult fel Magyarországon az új típusú koronavírusból, míg öten elhunytak. Mutatjuk a hétfői számokat!

Szexuális utalásokból Gyurcsánynál sincs hiány, és a kormánymédiát is megcsapta a szerelem szele a héten.

21 ember gyógyult fel Magyarországon az új típusú koronavírusból, és öt új halálozásról érkezett hír.

Mivel még mindig nem fogadták el az ország 2020-as költségvetését a választás megrendezésének rá eső felét sem tudja kifizetni.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Az Azonnali publicistája a nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezésről vitázik online május 25-én este 8-tól!

Az Azonnalin rendszeresen publikáló Szalai Máté is elemzi a Külügyi Intézet online beszélgetésén, május 26-án!

Ezért beszélget az űrhajóssal május 27-én Szujó Zoltán.

Ki nyerheti az amerikai elnökválasztást? Szakértők vitatják meg az American Corner május 28-i eseményén!

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

Ezt is szerettétek

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Twitter megosztás Google+ megosztás