+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Győri Boldizsár
2020. május 12. kedd, 07:45
29 új fertőzöttel 3313-ra nőtt a fertőzöttek száma, 49-el emelkedett a gyógyultaké, akik így már 1007-en vannak. Négy beteg elhunyt, a halálos áldozatok száma így összesen 425.

Bár 29 új fertőzöttel 3313-ra nőtt a hazánkban koronavírussal diagnosztizált emberek száma, majndem kétszer annyian, 49-en gyógyultak meg a vírusfertőzésből,

 

így a felépülők száma átlépte az ezret, 1007-en vannak.

 

Az aktív fertőzöttek száma a hétfői 1905-ről 1881-re csökkent – olvasható az operatív törzs honlapján.  Az elvégzett tesztek száma viszont nagyon lecsökkent: mára virradóra csupán 2554 alkalommal tesztelték az embereket.

 

Az elmúlt nap folyamán négy koronavírusos beteg is elhunyt – két férfi és két nő –, de talán jó hírnek mondható, hogy április 6. óta, vagyis több, mint egy hónapja nem volt ilyen kevés az új napi halálozások száma, mint most.

 

Kórházban 746 embert ápolnak, és 45-en vannak lélegeztetőgépen. Továbbra is Pest megye adja nem csak a fertőzések, de a gyógyulások zömét is: tegnapról mára 31-en gyógyultak fel Pest megyében, és 18-an vidéken. Az aktív fertőzöttek száma is itt csökken a legjobban:

 

tegnapról mára 20-al, míg vidéken napok óta stagnál az aktív fertőzöttek száma.

 

Igaz, a legtöbb vidéki megyében már csak elvétve regisztrálnak új megbetegedést, az új vidéki fertőzöttségi adatok leginkább Fejérből, Zalából és Komárom-Esztergomból érkeznek. Viszont továbbra is a fővárosban és a környékén van az aktív fertőzöttek többsége, 1138 fő szemben a 743 vidékivel.

 

A világban kedd reggel 4,2 millió koronavírussal fertőzött van, 1,5 millióan gyógyultak fel belőle, és 286 ezren hunytak el a Johns Hopkins Egyetem adatai alapján. 

 

Kövesd a koronavírus hazai és regionális alakulását az Azonnali folyamatosan frissülő grafikonjain!

 

BORÍTÓKÉP: Illés Gergő / Azonnali

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Miután konfliktusmentesen nem bonyolítható le a jobbikos Sneider Tamás leváltása a parlament alelnöki székéből, a volt EP-képviselő Balczó Zoltán köszöni, de nem kér a jelölésből.

A manipulált kibocsátási adatok miatt a vásárlónak joga van kártérítést követelni a Volkswagentől, mondta ki a német legfelsőbb bíróság.

A koronavírus-járvány terjedésének lassulásával a vakcinalicit kezdődik a nagyhatalmak között.

21 ember gyógyult fel Magyarországon az új típusú koronavírusból, míg öten elhunytak. Mutatjuk a hétfői számokat!

Szexuális utalásokból Gyurcsánynál sincs hiány, és a kormánymédiát is megcsapta a szerelem szele a héten.

21 ember gyógyult fel Magyarországon az új típusú koronavírusból, és öt új halálozásról érkezett hír.

Mivel még mindig nem fogadták el az ország 2020-as költségvetését a választás megrendezésének rá eső felét sem tudja kifizetni.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Az Azonnali publicistája a nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezésről vitázik online május 25-én este 8-tól!

Az Azonnalin rendszeresen publikáló Szalai Máté is elemzi a Külügyi Intézet online beszélgetésén, május 26-án!

Ezért beszélget az űrhajóssal május 27-én Szujó Zoltán.

Ki nyerheti az amerikai elnökválasztást? Szakértők vitatják meg az American Corner május 28-i eseményén!

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

Ezt is szerettétek

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Twitter megosztás Google+ megosztás