+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Győri Boldizsár
2020. május 12. kedd, 07:45
29 új fertőzöttel 3313-ra nőtt a fertőzöttek száma, 49-el emelkedett a gyógyultaké, akik így már 1007-en vannak. Négy beteg elhunyt, a halálos áldozatok száma így összesen 425.

Bár 29 új fertőzöttel 3313-ra nőtt a hazánkban koronavírussal diagnosztizált emberek száma, majndem kétszer annyian, 49-en gyógyultak meg a vírusfertőzésből,

 

így a felépülők száma átlépte az ezret, 1007-en vannak.

 

Az aktív fertőzöttek száma a hétfői 1905-ről 1881-re csökkent – olvasható az operatív törzs honlapján.  Az elvégzett tesztek száma viszont nagyon lecsökkent: mára virradóra csupán 2554 alkalommal tesztelték az embereket.

 

Az elmúlt nap folyamán négy koronavírusos beteg is elhunyt – két férfi és két nő –, de talán jó hírnek mondható, hogy április 6. óta, vagyis több, mint egy hónapja nem volt ilyen kevés az új napi halálozások száma, mint most.

 

Kórházban 746 embert ápolnak, és 45-en vannak lélegeztetőgépen. Továbbra is Pest megye adja nem csak a fertőzések, de a gyógyulások zömét is: tegnapról mára 31-en gyógyultak fel Pest megyében, és 18-an vidéken. Az aktív fertőzöttek száma is itt csökken a legjobban:

 

tegnapról mára 20-al, míg vidéken napok óta stagnál az aktív fertőzöttek száma.

 

Igaz, a legtöbb vidéki megyében már csak elvétve regisztrálnak új megbetegedést, az új vidéki fertőzöttségi adatok leginkább Fejérből, Zalából és Komárom-Esztergomból érkeznek. Viszont továbbra is a fővárosban és a környékén van az aktív fertőzöttek többsége, 1138 fő szemben a 743 vidékivel.

 

A világban kedd reggel 4,2 millió koronavírussal fertőzött van, 1,5 millióan gyógyultak fel belőle, és 286 ezren hunytak el a Johns Hopkins Egyetem adatai alapján. 

 

Kövesd a koronavírus hazai és regionális alakulását az Azonnali folyamatosan frissülő grafikonjain!

 

BORÍTÓKÉP: Illés Gergő / Azonnali

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Miért tudott nyerni Temesváron a német jelölt? Mennyire volt befolyással a járvány a románokra? Interjú Claudiu D. Tufiș bukaresti politológussal!

Formabontó öltetnek tűnt Mike Gielené, aki egy eltérített helikopterrel szöktette volna meg párját a börtönből – az út lefoglalásánál azonban a saját nevét adta meg.

Azt kérik, hogy halkabb legyen a háttérzene is a járvány alatt.

Míg a választás előtt az egyik legnépszerűbb politikus volt Igor Matovič, a koronavírus-járvány második hulláma és a kormányzása körüli botrányok kikezdték a támogatottságát.

Az olténiai Deveseluban inkább szavaztak egy halottra, mint a másik két jelöltre.

Egyre több a fertőzött, a tesztkapacitásokat nem növeljük, és sajnos egyre többen vesztik életüket a koronavírus miatt. Mutatjuk, hogyan terjed a járvány Magyarországon és a környező országokban.

A hét kérdése

Orbán Viktor bejelentette, a Magyar Közlöny megírta: hétfőtől minden szórakozóhely és kocsma legkésőbb este 11 óráig lehet nyitva. Mit hoz majd magával a 23 órás zárás?

Azért ide elnéznénk

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29.

Mit tanulhat, exportálhat Budapest Bécsből? Erről beszél Techet Péter, az Azonnali főmunkatársa az IDEA szervezésében. Október 1.

Vitatható ökopolitika Schiffer Andrással október 3-án.

Ezt is szerettétek

A tíz, legrövidebb idő alatt helyes megfejtést beküldő versenyző iskolája egy-egy nagy értékű okosbútorral lesz gazdagabb.

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Twitter megosztás Google+ megosztás