+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Galavits Patrik
2020. május 7. csütörtök, 07:48
Egymás után a harmadik napon gyógyultak ki többen a koronavírus-fertőzésükből, mint ahány új fertőzést regisztráltak. Hirtelen pedig elkezdtünk sokat tesztelni is.

Tegnap óta 39 új pozitív magyarországi koronavírusos esetet tartanak számon a statisztikák – derül ki a hivatalos tájékoztató oldal ma reggeli híréből. Ezzel a beazonosított fertőzöttek száma 3150-re emelkedett, de jó hír, hogy

 

az előző két naphoz hasonlóan ezúttal is több a gyógyultak száma: az ő számuk 42-vel emelkedett szerda óta, így összesen már 801 ilyen esetről tudunk.

 

Az aktív fertőzöttek 1966-an vannak, 63 százalékuk budapesti.

 

Csütörtökre tíz idős, krónikus beteg hunyt el, ezzel 383-ra emelkedett a koronavírus itthoni halálos áldozatainak száma. A szerdai 964-hez képest a kórházban ápoltak csütörtökön néggyel többen lettek, lélegeztetőgépre pedig ugyanúgy 50 embernek van szüksége.

 

Mivel Magyarország továbbra is a legkevesebbet tesztelők között van, a hivatalos adatokhoz képest jelentős eltérések is lehetnek, mindenesetre jó hír, hogy szerdáról csütörtökre elkezdtünk hirtelen sokat tesztelni:

 

több, mint hétezer koronavírus-tesztet készítettek az elmúlt napon, míg előtte csupán két-háromezer teszt született naponta.

 

Ez összefügg azzal, hogy a kormányzat is felismerte a tömeges tesztelés fontosságát, holott, mint az Azonnalin is írtuk, Magyarország mindeddig Európa sereghajtói között volt a népességarányos tesztelések számában, áprilisban pedig a tömeges tesztelést követelőket még a közmédia vádolta álhírterjesztéssel.

 

A tájékoztató oldal kiemeli, hogy a járvány elleni védekezés a második szakaszába lépett, a cél jelenleg az, hogy „szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet”, de mivel a vírus továbbra is terjed, el kell kerülni a járvány berobbanását, ezért Budapesten és Pest megyében egyelőre életben maradnak a kijárási korlátozások.

 

Világszerte több, mint 260 ezer halálos áldozata és 3,8 millió fertőzöttje van jelenleg a koronavírusnak. A fertőzésből a hivatalos adatok szerint 1,3 millióan gyógyultak ki.

 

NYITÓKÉP: Illés Gergő / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Miért tudott nyerni Temesváron a német jelölt? Mennyire volt befolyással a járvány a románokra? Interjú Claudiu D. Tufiș bukaresti politológussal!

Formabontó öltetnek tűnt Mike Gielené, aki egy eltérített helikopterrel szöktette volna meg párját a börtönből – az út lefoglalásánál azonban a saját nevét adta meg.

Azt kérik, hogy halkabb legyen a háttérzene is a járvány alatt.

Míg a választás előtt az egyik legnépszerűbb politikus volt Igor Matovič, a koronavírus-járvány második hulláma és a kormányzása körüli botrányok kikezdték a támogatottságát.

Az olténiai Deveseluban inkább szavaztak egy halottra, mint a másik két jelöltre.

Egyre több a fertőzött, a tesztkapacitásokat nem növeljük, és sajnos egyre többen vesztik életüket a koronavírus miatt. Mutatjuk, hogyan terjed a járvány Magyarországon és a környező országokban.

A hét kérdése

Orbán Viktor bejelentette, a Magyar Közlöny megírta: hétfőtől minden szórakozóhely és kocsma legkésőbb este 11 óráig lehet nyitva. Mit hoz majd magával a 23 órás zárás?

Azért ide elnéznénk

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29.

Mit tanulhat, exportálhat Budapest Bécsből? Erről beszél Techet Péter, az Azonnali főmunkatársa az IDEA szervezésében. Október 1.

Vitatható ökopolitika Schiffer Andrással október 3-án.

Ezt is szerettétek

A tíz, legrövidebb idő alatt helyes megfejtést beküldő versenyző iskolája egy-egy nagy értékű okosbútorral lesz gazdagabb.

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Twitter megosztás Google+ megosztás