+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Galavits Patrik
2020. május 7. csütörtök, 07:48
Egymás után a harmadik napon gyógyultak ki többen a koronavírus-fertőzésükből, mint ahány új fertőzést regisztráltak. Hirtelen pedig elkezdtünk sokat tesztelni is.

Tegnap óta 39 új pozitív magyarországi koronavírusos esetet tartanak számon a statisztikák – derül ki a hivatalos tájékoztató oldal ma reggeli híréből. Ezzel a beazonosított fertőzöttek száma 3150-re emelkedett, de jó hír, hogy

 

az előző két naphoz hasonlóan ezúttal is több a gyógyultak száma: az ő számuk 42-vel emelkedett szerda óta, így összesen már 801 ilyen esetről tudunk.

 

Az aktív fertőzöttek 1966-an vannak, 63 százalékuk budapesti.

 

Csütörtökre tíz idős, krónikus beteg hunyt el, ezzel 383-ra emelkedett a koronavírus itthoni halálos áldozatainak száma. A szerdai 964-hez képest a kórházban ápoltak csütörtökön néggyel többen lettek, lélegeztetőgépre pedig ugyanúgy 50 embernek van szüksége.

 

Mivel Magyarország továbbra is a legkevesebbet tesztelők között van, a hivatalos adatokhoz képest jelentős eltérések is lehetnek, mindenesetre jó hír, hogy szerdáról csütörtökre elkezdtünk hirtelen sokat tesztelni:

 

több, mint hétezer koronavírus-tesztet készítettek az elmúlt napon, míg előtte csupán két-háromezer teszt született naponta.

 

Ez összefügg azzal, hogy a kormányzat is felismerte a tömeges tesztelés fontosságát, holott, mint az Azonnalin is írtuk, Magyarország mindeddig Európa sereghajtói között volt a népességarányos tesztelések számában, áprilisban pedig a tömeges tesztelést követelőket még a közmédia vádolta álhírterjesztéssel.

 

A tájékoztató oldal kiemeli, hogy a járvány elleni védekezés a második szakaszába lépett, a cél jelenleg az, hogy „szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet”, de mivel a vírus továbbra is terjed, el kell kerülni a járvány berobbanását, ezért Budapesten és Pest megyében egyelőre életben maradnak a kijárási korlátozások.

 

Világszerte több, mint 260 ezer halálos áldozata és 3,8 millió fertőzöttje van jelenleg a koronavírusnak. A fertőzésből a hivatalos adatok szerint 1,3 millióan gyógyultak ki.

 

NYITÓKÉP: Illés Gergő / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Miután konfliktusmentesen nem bonyolítható le a jobbikos Sneider Tamás leváltása a parlament alelnöki székéből, a volt EP-képviselő Balczó Zoltán köszöni, de nem kér a jelölésből.

A manipulált kibocsátási adatok miatt a vásárlónak joga van kártérítést követelni a Volkswagentől, mondta ki a német legfelsőbb bíróság.

A koronavírus-járvány terjedésének lassulásával a vakcinalicit kezdődik a nagyhatalmak között.

21 ember gyógyult fel Magyarországon az új típusú koronavírusból, míg öten elhunytak. Mutatjuk a hétfői számokat!

Szexuális utalásokból Gyurcsánynál sincs hiány, és a kormánymédiát is megcsapta a szerelem szele a héten.

21 ember gyógyult fel Magyarországon az új típusú koronavírusból, és öt új halálozásról érkezett hír.

Mivel még mindig nem fogadták el az ország 2020-as költségvetését a választás megrendezésének rá eső felét sem tudja kifizetni.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Az Azonnali publicistája a nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezésről vitázik online május 25-én este 8-tól!

Az Azonnalin rendszeresen publikáló Szalai Máté is elemzi a Külügyi Intézet online beszélgetésén, május 26-án!

Ezért beszélget az űrhajóssal május 27-én Szujó Zoltán.

Ki nyerheti az amerikai elnökválasztást? Szakértők vitatják meg az American Corner május 28-i eseményén!

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

Ezt is szerettétek

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Twitter megosztás Google+ megosztás