+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Antal Róbert-István
2020. október 22. csütörtök, 09:39
Magyarország már nagyon régen nem végzi el a WHO által előirányzott tesztmennyiséget, az azonosított esetek száma viszont így is rekordot döntött. Grafikonokon mutatjuk, hogyan terjed a járvány Magyarországon és a környező országokban.
Az elmúlt 24 órában újabb 2032 főnél mutatták ki a koronavírust, amellyel megdőlt a frissen azonosított esetek rekordja – eddig ugyanis még sosem volt kétezer fölött ez a szám.

 

A járvány márciusi kitörése óta így már összesen 52 212-en fertőződtek meg. Ebből 35 653 fő jelenleg is aktív fertőzött. Az elmúlt 24 órában minden megyéből jelentettek új megbetegedést. 

 

A tesztek száma viszont nőtt. Az elmúlt 24 órában 16 361 mintavétel volt, ebből bizonyult 2 032 eset pozitívnak, így a pozitivitási ráta 12,41 százalék lett. Ezzel már szeptember eleje óta nem tudjuk teljesíteni a WHO által javasolt tesztmennyiséget – az egészségügyi világszervezet szerint ugyanis egy országban akkor tesztelnek eleget, és akkor követhető nyomon a járvány, ha a tesztek pozitivitási rátája 3 és 13 százalék között van, de az elvégzett tesztek pozitivitási rátájának hétnapos átlaga nem lépi át az öt százalékot.

 

Legutoljára itthon szeptember 3-án, azaz 48 napja teljesültek ezek a kritériumok együttesen.

 

Az elmúlt 24 órában 46 fő vesztette életét. A járvány kitörése óta már 1305 ember hunyt el a koronavírusban – a legfiatalabb közülük egy 56 éves férfi, akinek az alapbetegségei között glutealis tályog, cukorbetegség, magas vérnyomás szerepelt. A legidősebb elhunyt egy 95 éves nő, akinél bal oldali combnyaktörés, hyposmolaritás és hyponatraemia azonosítottak.

 

A kórházban ápoltak száma már 2132 fő, és a korábbi napokhoz hasonlóan a lélegeztetésre szorulók száma is nőtt, jelenleg 197-en vannak.

 

Nőtt a gyógyultak száma is: az elmúlt 24 órában 349 főt nyilvánítottak újra egészségesnek, így a járvány kezdete óta összesen már 15 254-en gyógyultak fel a koronavírusból.

 

NYITÓKÉP, GRAFIKONOK: Illés Gergő / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. Ha mégis a pénzköltés mellett döntesz, teheted azt tudatosan is, de a legjobb az lenne, ha leszoknánk a gazdasági érdekek
környezetiek elé helyezéséről.

Hüvelykujjával felfelé mutatva szelfizett az elhunyt labdarúgóval egy argentin férfi és két társa. Halálos fenyegetéseket is kaptak,
most szabadkoznak.

Ha kíváncsi vagy, hogy melyik magyarországi párttal értesz legjobban egyet környezeti kérdésekben, akkor neked szól
a Vokskabin új tesztje!

Méghozzá egyhangúan. A Zöldek beleírták volna a romák védelmét is, de ezt a CDU, az SPD és az AfD leszavazta.

Emellett meghosszabbítják az iskolai szünetet is.

Itt a szlovákok nagyszabású sorozatának új előzetese, van benne csodaszarvas is.

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

November 29-én több hónapra leállítják a budapesti közbringa-rendszert. Kísérd el az utolsó útjukra a robosztus bringákat!

Ott laksz, és ott is parkol a kocsid? Az önkormányzattal megvitathatod az egészet december 2-án este 6-tól.

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás