Kritizálta Putyin intézkedéseit a focista, megbüntette a klubja

Szerző: Fekő Ádám
2020.04.29. 20:25

Nem is az a megdöbbentő, hogy Jevgenyij Frolov büntetést kapott, hanem az, hogy egyáltalán ki mert fakadni, amiért az embereknek már pénzük sincs, amiből kifizethetik a kijárási tilalom megszegése miatti büntetéseket.

Kritizálta Putyin intézkedéseit a focista, megbüntette a klubja

Nem nézte túl jó szemmel az orosz első osztályban vitézkedő Krilja Szovetov vezetősége, hogy a 32 éves kapusuk, Jevgenyij Frolov elégedetlenségének adott hangot az orosz állam koronavírus-kezelésével kapcsolatban, de még Vlagyimir Putyin hatalmát is megkérdőjelezte:

„Amit az elnök mond a tévében, nem ér semmit, nincsenek valós tettek. Ha valaki beszél itt üzletemberekkel, azonnal kiderül, hogy a bank soha nem fog kedvezményes hitelt adni, vagy elfogadni a késést. Az elnök azt mondta, ezt kell csinálniuk, de ez senkit sem érdekel.

Arra kényszerítenek minket, hogy otthon maradjunk, de semmi segítség nem érkezik az államtól. Csak büntetések vannak. Az embereknek pénzük sincs, az átlagbüntetés 5000 rubel, sokan más második hónapja nem kaptak fizetést. Európában más a helyzet.

A rendőrséget is látjuk itt, hogy működik: kicsavarják a kezed, arcon ütnek, aztán elvisznek”

– fakadt ki Frolov, aki azt is kiemelte, hogy az orosz vezetőség úgy tartja rabszolgasorsban a saját állampolgárait, hogy a Dumából senki nem csökkentette a saját fizetését.

A szamarai focicsapat értelemszerűen azonnal elhatárolódott játékosának kijelentésétől, a hivatalos közleményük szerint Frolov már azzal szerződésszegést követett el, hogy egyeztetés nélkül interjút adott, és bár konkrét összegeket nem árultak el, az biztos, hogy büntetést fog kapni, amiért interjújával sérültek a klub érdekei – írja a Moscow Times.

Oroszországban Vlagyimir Putyin elnök kedden jelentette be, marad a teljes kijárási tilalom, és bár már majdnem 100 ezer fertőzött és majdnem ezer halott van, továbbra sem érték el a járvány tetőzését. A kijárási tilalom nagyon szigorú, bár a Kommunista Párt azért megszeghette múlt héten. A tilalom május 11-ig tart a mostani állás szerint.

Frolovnak több baja is lehet, bár focistaként sok tétje annak sem lesz, ha kirúgja csapata: a Sovetov a tizenötödik, kieső helyen áll az orosz Premijer Ligában, ő maga pedig összesen öt meccsen kapott szerepet a szezonban.

KIEMELT KÉP: Régi idők magyar lelátója / Facebook

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek