+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. április 29. szerda, 20:25
Nem is az a megdöbbentő, hogy Jevgenyij Frolov büntetést kapott, hanem az, hogy egyáltalán ki mert fakadni, amiért az embereknek már pénzük sincs, amiből kifizethetik a kijárási tilalom megszegése miatti büntetéseket.

Nem nézte túl jó szemmel az orosz első osztályban vitézkedő Krilja Szovetov vezetősége, hogy a 32 éves kapusuk, Jevgenyij Frolov elégedetlenségének adott hangot az orosz állam koronavírus-kezelésével kapcsolatban, de még Vlagyimir Putyin hatalmát is megkérdőjelezte:

 

„Amit az elnök mond a tévében, nem ér semmit, nincsenek valós tettek. Ha valaki beszél itt üzletemberekkel, azonnal kiderül, hogy a bank soha nem fog kedvezményes hitelt adni, vagy elfogadni a késést. Az elnök azt mondta, ezt kell csinálniuk, de ez senkit sem érdekel.

 

Arra kényszerítenek minket, hogy otthon maradjunk, de semmi segítség nem érkezik az államtól. Csak büntetések vannak. Az embereknek pénzük sincs, az átlagbüntetés 5000 rubel, sokan más második hónapja nem kaptak fizetést. Európában más a helyzet.

 

A rendőrséget is látjuk itt, hogy működik: kicsavarják a kezed, arcon ütnek, aztán elvisznek”

 

– fakadt ki Frolov, aki azt is kiemelte, hogy az orosz vezetőség úgy tartja rabszolgasorsban a saját állampolgárait, hogy a Dumából senki nem csökkentette a saját fizetését.

 

A szamarai focicsapat értelemszerűen azonnal elhatárolódott játékosának kijelentésétől, a hivatalos közleményük szerint Frolov már azzal szerződésszegést követett el, hogy egyeztetés nélkül interjút adott, és bár konkrét összegeket nem árultak el, az biztos, hogy büntetést fog kapni, amiért interjújával sérültek a klub érdekei – írja a Moscow Times.

 

Oroszországban Vlagyimir Putyin elnök kedden jelentette be, marad a teljes kijárási tilalom, és bár már majdnem 100 ezer fertőzött és majdnem ezer halott van, továbbra sem érték el a járvány tetőzését. A kijárási tilalom nagyon szigorú, bár a Kommunista Párt azért megszeghette múlt héten. A tilalom május 11-ig tart a mostani állás szerint.

 

Frolovnak több baja is lehet, bár focistaként sok tétje annak sem lesz, ha kirúgja csapata: a Sovetov a tizenötödik, kieső helyen áll az orosz Premijer Ligában, ő maga pedig összesen öt meccsen kapott szerepet a szezonban.

 

KIEMELT KÉP: Régi idők magyar lelátója / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Miután konfliktusmentesen nem bonyolítható le a jobbikos Sneider Tamás leváltása a parlament alelnöki székéből, a volt EP-képviselő Balczó Zoltán köszöni, de nem kér a jelölésből.

A manipulált kibocsátási adatok miatt a vásárlónak joga van kártérítést követelni a Volkswagentől, mondta ki a német legfelsőbb bíróság.

A koronavírus-járvány terjedésének lassulásával a vakcinalicit kezdődik a nagyhatalmak között.

21 ember gyógyult fel Magyarországon az új típusú koronavírusból, míg öten elhunytak. Mutatjuk a hétfői számokat!

Szexuális utalásokból Gyurcsánynál sincs hiány, és a kormánymédiát is megcsapta a szerelem szele a héten.

21 ember gyógyult fel Magyarországon az új típusú koronavírusból, és öt új halálozásról érkezett hír.

Mivel még mindig nem fogadták el az ország 2020-as költségvetését a választás megrendezésének rá eső felét sem tudja kifizetni.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Az Azonnali publicistája a nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezésről vitázik online május 25-én este 8-tól!

Az Azonnalin rendszeresen publikáló Szalai Máté is elemzi a Külügyi Intézet online beszélgetésén, május 26-án!

Ezért beszélget az űrhajóssal május 27-én Szujó Zoltán.

Ki nyerheti az amerikai elnökválasztást? Szakértők vitatják meg az American Corner május 28-i eseményén!

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

Ezt is szerettétek

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Twitter megosztás Google+ megosztás