+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám & Hutter Marianna
2020. április 29. szerda, 19:47
Május 4-től vidéken beindulhat az élet, megnyithatnak a kávézók és éttermek teraszai, de már strandra is mehetünk, ha betartjuk az előírásokat.
Budapesten és környékén továbbra is érvényben maradnak a kijárási korlátozások, vidéken új intézkedések lépnek életbe május 4-től

 

– erről döntött a kormány szerdai ülésén, vagyis enyhítenek a március 28-a óta érvényben lévő kijárási korlátozásokon. A hírt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be Facebook-oldalán. A miniszterelnök szerint a magyar egészségügy felkészült a tömeges megbetegedések kezelésére is, ezért nem kell attól tartani, hogy bárki megfelelő ellátás nélkül marad.

 

További változások:

 

+  a vidéki üzletek időkorlátozások nélkül kinyithatnak, illetve az éttermek és kávézók teraszai/kerthelyiségei és a szabadtéri strandok is látogathatók lesznek,

 

+ országosan is kötelező lesz maszkot hordani és távolságot tartani az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön (Budapesten Karácsony Gergely főpolgármester döntése értelmében április 27-e óta az),

 

+ az idősek külön vásárlási ideje 9:00-tól 12:00-ig továbbra is megmarad.

 

A további részletekről pénteken tájékoztatják a nyilvánosságot, de azt még kiemelte Orbán, hogy a virágboltok péntektől korlátozás nélkül nyitva tarthatnak, ezért vehetünk ajándékot anyák napjára.

 

A korlátozásokat kéthetente vizsgálják felül, ezért Budapestnek jelen állás szerint minimum eddig kell még betartania az eddigi szabályokat. Karácsony Gergely főpolgármester úgy reagált minderre: egyetért azzal, hogy még nincs itt az ideje annak, hogy Budapesten és környékén enyhítsél a korlátozó intézkedéseket.

 

 

FOTÓ: Orbán Viktor / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ahhoz, hogy Magyarországról valaki ellen eljárást indítsanak, részes tagállamban vagy ottani céggel kell az EU-s pénzt elcsalni. Ezt maga Laura Codruța Kövesi mondta nekünk.

Rövid ideig tartott a szerb koronavírus-siker: a választások után két héttel ismét kijárási korlátozásokat vezethetnek be.

Itt a nyár, itt a főszezon, a budapesti reptér mégis inkább szellemvárosra hasonlít.

A járvány súlyosságát
tagadó brazil elnök már
napok óta tüneteket mutatott.

A Windows File Recovery évtizedes szenvedésnek vethet véget: nem kell attól tartanunk, hogy véletlenül töröljük az értékes dokumentumainkat!

Hét év után taszította le a trónról a kancellárt az a Rudolf Anschober, akit a járvány alatt szinte minden nap látott egész Ausztria válságot menedzselni.

A kormány elveszi a várostól a Samsung-gyár által fizetett iparűzésiadó-bevételt. Megkérdeztünk néhány gödit, mit szólnak ehhez. Videó!

A hét kérdése

Szeptemberig pihenőre megy a parlament, kell is, mert sok minden történt: összegyűjtöttünk 10+1 emlékezetes pillanatot, te pedig szavazhatsz a kedvencedről!

Azért ide elnéznénk

Miért menekülnek el melegek még ma is Kelet-Európából? A berlini ZOiS online-rendezvényén erről lesz szó július 9-én.

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Július 30-án újra vitáznak az újságírók: most Pető Péter, a 24.hu, és Békés Márton, a Kommentár főszerkesztője fog „összecsapni” a MagNet Közösségi Házban.

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás