+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

A koronavírusterjedése miatt aki megteheti, otthon marad, aki otthon marad, az pedig egy idő után csak megunja a Netflixet. Erre gondol az Agave Könyvek is, akik remek akcióval álltak elő:

 

magyar szerzőik sci-fi, krimi és horrorkönyvei hétfőtől számítva két hétig ingyenesen elérhetőek a Dibook felületén,

 

egészen pontosan itt.

 

Na most azt tudni kell, hogy itt nem akrámilyen könyvekről van szó, hanem például az elmúlt évek egyik legjobb magyar sci-fi regényéről, Az időutazás napjáról, amit Brandon Hackett jegyez, de itt van tőle két klasszikus: az Isten gépei felújított kiadása, és az Ember könyve. De ha már sci-fi, akkor itt van László Zoltán Távolvíz című regénye is, fantasy-fronton pedig Csurgó Csaba János vitéz-átiratát, a disztopikus Kukoriczát élvezhetjük ingyen.

 

Találunk a kínálatban krimit is, Baráth Katalin Dávid Veron-sorozatának egyik részét, A türkizkék hegedűt, de van itt horror, vagy még pontosabban weird is: Veres Attila regénye és novelláskötete szerintem az elmúlt évek legjobb könyvei közé tartozik, bűn lenne nem elolvasni, főleg, ha éppen ingyen adják. (Itt írtam róla.)

 

Tartsuk észben, hogy mindeközben a többi iparághoz hasonlóan a könyvipar is súlyos veszteségeket szenved, ezért ha lecseng a vírus, és megtehetjük, támogassuk majd a könyvkiadókat is azzal, hogy amit ingyen olvastunk elektronikusan és tetszett, beszerezzük printben is, hogy csinos legyen a polcon, és támogassuk a kiadót is!

 

MONTÁZS: Pintér Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A belarusz ellenzéki vezető úgy látja: Belaruszban eszkalálódik a helyzet, ezért az országoknak gyorsan kellene cselekedni. Cihanouszkaja nem látja értelmét a hazatérésnek.

Mivel nem látnak garanciát arra, hogy ne kerülhetnének megint politikai nyomás alá, maradnak mindenképpen Bécsben.

„Nem várhatja el tőlem, hogy egy nappal később már egy teljesen kidolgozott tervvel állok elő” – védekezett a brit miniszterelnök szóvivője.

A széndioxid-kibocsátás éves növekedése 2021-ben a második legmagasabb lehet a 2008-as világválságot követő felépülés óta – mondja a Nemzetközi Energiaügynökség.

Mélyülnek tőle a társadalmi egyenlőtlenségek, indokolja mindezt a világszervezet.

Az Ibizába belebukott politikus azt kéri volt pártjától, hogy vegyék vissza. A párt közben azon vitázik, mennyire álljon bele a lockdownellenességbe.

A szállításügyi miniszter közben cukornádültetvényen pöffeszkedő ültetvényesnek nevezte a miniszterelnököt.

A hét kérdése

A brit ellenzék vezetőjét személyesen egy bathi kocsma tulaja dobta ki, amiért pártolta a hosszan eltartó járványügyi lezárásokat. Magyarországon ki ne ihasson, ha lesz nyitás?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás