+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

A koronavírusterjedése miatt aki megteheti, otthon marad, aki otthon marad, az pedig egy idő után csak megunja a Netflixet. Erre gondol az Agave Könyvek is, akik remek akcióval álltak elő:

 

magyar szerzőik sci-fi, krimi és horrorkönyvei hétfőtől számítva két hétig ingyenesen elérhetőek a Dibook felületén,

 

egészen pontosan itt.

 

Na most azt tudni kell, hogy itt nem akrámilyen könyvekről van szó, hanem például az elmúlt évek egyik legjobb magyar sci-fi regényéről, Az időutazás napjáról, amit Brandon Hackett jegyez, de itt van tőle két klasszikus: az Isten gépei felújított kiadása, és az Ember könyve. De ha már sci-fi, akkor itt van László Zoltán Távolvíz című regénye is, fantasy-fronton pedig Csurgó Csaba János vitéz-átiratát, a disztopikus Kukoriczát élvezhetjük ingyen.

 

Találunk a kínálatban krimit is, Baráth Katalin Dávid Veron-sorozatának egyik részét, A türkizkék hegedűt, de van itt horror, vagy még pontosabban weird is: Veres Attila regénye és novelláskötete szerintem az elmúlt évek legjobb könyvei közé tartozik, bűn lenne nem elolvasni, főleg, ha éppen ingyen adják. (Itt írtam róla.)

 

Tartsuk észben, hogy mindeközben a többi iparághoz hasonlóan a könyvipar is súlyos veszteségeket szenved, ezért ha lecseng a vírus, és megtehetjük, támogassuk majd a könyvkiadókat is azzal, hogy amit ingyen olvastunk elektronikusan és tetszett, beszerezzük printben is, hogy csinos legyen a polcon, és támogassuk a kiadót is!

 

MONTÁZS: Pintér Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Legalábbis annál, mint amit eredetileg beismertek: a statisztikai hivatal teljesen új adatokat közöl erről a most kiadott jelentésében.

A tömeg az elhallgatott járványhelyzettel, a rossz egészségüggyel és az autoriter politikával elégedetlen; széljobbosok viszont újságírókra támadtak.

Aleksandar Vučić szerb elnök pedig úgy reagált a tüntetésekre: ha az ellenzék változást akar, akkor vagy nyerjék meg a választásokat vagy öljék meg őt.

Belgrádban folytatódnak a rendszerellenes tiltakozások: a tüntetők „a vírus és a rezsim áldozataiért“ imádkoznak.

Az EU nem egy bankautomata olyan tagállamok számára, akik figyelmen kívül hagyják az alapvető szabályokat, írták a néppárti EP-képviselők.

A fából készült alkotást július 4-én, az amerikai függetlenség napján gyújtották fel.

A jobbközép Andrej Plenković annyira egyértelmű győzelmet aratott, hogy nem szorul rá egyetlen nagyobb pártra se koalíciós partnerként. Csak a kisebbségekre, lényegében.

A hét kérdése

Vége a parlamenti szezonnak, vége a járvány durvábbik részének, és már rendeleti kormányzásra való felhatalmazása sincs Orbánnak, ideje hát megnézni, profitált-e ebből bármelyik párt. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Három borásztehetség, bor, bogrács, vezetett kóstoló, dűlőtúra. Mád, július 11.

Duda vs. Trzaskowski: a párharcot többek közt Pál Benedek, az Azonnali szerzője is értékeli július 14-én délután!

Az egyik legszebb pincesoron nyit ki a Planina borház július 31-én este. Vigyázat, sokac temperamentum + jó borok!

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás