+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Techet Péter
2020. március 1. vasárnap, 20:43
A bel-ellenzéki versennyé alakult angyalföldi önkormányzati képviselő-választást az MSZP jelöltje nyerte meg, de a meccs szoros lett a Momentummal. A Fidesz nem zavart bele ebbe.

Azért került sor ma a budapesti 13. kerület egyik angyalföldi körzetében önkormányzati képviselő-választásra, mert a körzetet eddig képviselő momentumus Kerpel-Fronius Gábor, miután Budapest egyik főpolgármester-helyettese lett, lemondott mandátumáról.

 

A versengés azért lett érdekes, mert bel-ellenzéki verseny alakult ki, amit persze Angyalföldön valóban megengedhet magának az ellenzék. Noha

 

októberben még a Momentum jelöltje mögé állt be az egész ellenzék,

 

Kerpel-Fronius lemondása után az MSZP úgy vélte – miután  Kerpel-Froniusszal megállapodni gondolt a Fővárosi Közgyűlés egyik szünetében –, hogy most ők jelölhetnek.

 

Kerpel-Fronius elismerte, hogy kissé hirtelen bólintott rá a szintén kissé hirtelen jött MSZP-s ajánlatra – ezért a centrista párt igenis indított önálló jelöltet Polyák Krisztina személyében. Vele szemben az MSZP Vaju Viktóriát indította. Az indultak még versenyébe pedig a Fidesz egy egykori LMP-s politikussal, Tempfli Józseffel szállt be; de volt még a Munkáspártnak és a Mi Hazánknak is jelöltje.

 

A részvétel igen alacsony volt, azaz messzemenő következtetést nem lehet levonni – de a nem hivatalos eredmények alapján (az Index értesülései szerint)

 

érvényesült a papírforma : a mélyvörös Angyalföld maradt szoci, Vaju Viktória kevesebb, mint száz vokssal megelőzte a momentumos Polyákot.

 

A Fidesz jelöltje ezzel szemben a húsz százalékot se érte el. A Mi Hazánk két százalék felett teljesített, a Munkáspártra meg összesen hárman szavaztak.

 

NYITÓKÉP: Tempfli József (Fidesz, ex-LMP), Polyák Krisztina (Momentum), Vaju Viktória (MSZP), Nagy Zsolt (Mi Hazánk) / Forrás: Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A jelenleg EP-képviselőként tevékenykedő Mihai Tudose már tudni véli azt, amit sokan nem.

Tovább szolgálhatnád derék fejdelmed / Ha nem tsaltak volna így tőrbe tégedet!

Az EP-mandátuma után a Fideszt is maga mögött hagyja a szexbotrányba keveredő Szájer.

Kávébab, kávéfőzők formában, kefék, filterek és tamperek: ebben a szegedi webshopban van minden, amire egy kávéőrültnek szüksége lehet.

Szerinte az a nemzet szégyene: több karakterben foglalkoztak egy rapperrel, mint azzal, ahogy átadott Orbánnal egy villamosvezetéket.

A német szélsőjobboldali párt tavasz óta nem találja a megfelelő stratégiát a koronavírus kapcsán. Ez a népszerűségén is meglátszik.

Jaroslav Haščák őrizetbe vételével Szlovákia legnagyobb, kilenc éve húzódó korrupciós botrányában is áttörés jöhet.

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás