+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Techet Péter
2020. március 1. vasárnap, 20:43
A bel-ellenzéki versennyé alakult angyalföldi önkormányzati képviselő-választást az MSZP jelöltje nyerte meg, de a meccs szoros lett a Momentummal. A Fidesz nem zavart bele ebbe.

Azért került sor ma a budapesti 13. kerület egyik angyalföldi körzetében önkormányzati képviselő-választásra, mert a körzetet eddig képviselő momentumus Kerpel-Fronius Gábor, miután Budapest egyik főpolgármester-helyettese lett, lemondott mandátumáról.

 

A versengés azért lett érdekes, mert bel-ellenzéki verseny alakult ki, amit persze Angyalföldön valóban megengedhet magának az ellenzék. Noha

 

októberben még a Momentum jelöltje mögé állt be az egész ellenzék,

 

Kerpel-Fronius lemondása után az MSZP úgy vélte – miután  Kerpel-Froniusszal megállapodni gondolt a Fővárosi Közgyűlés egyik szünetében –, hogy most ők jelölhetnek.

 

Kerpel-Fronius elismerte, hogy kissé hirtelen bólintott rá a szintén kissé hirtelen jött MSZP-s ajánlatra – ezért a centrista párt igenis indított önálló jelöltet Polyák Krisztina személyében. Vele szemben az MSZP Vaju Viktóriát indította. Az indultak még versenyébe pedig a Fidesz egy egykori LMP-s politikussal, Tempfli Józseffel szállt be; de volt még a Munkáspártnak és a Mi Hazánknak is jelöltje.

 

A részvétel igen alacsony volt, azaz messzemenő következtetést nem lehet levonni – de a nem hivatalos eredmények alapján (az Index értesülései szerint)

 

érvényesült a papírforma : a mélyvörös Angyalföld maradt szoci, Vaju Viktória kevesebb, mint száz vokssal megelőzte a momentumos Polyákot.

 

A Fidesz jelöltje ezzel szemben a húsz százalékot se érte el. A Mi Hazánk két százalék felett teljesített, a Munkáspártra meg összesen hárman szavaztak.

 

NYITÓKÉP: Tempfli József (Fidesz, ex-LMP), Polyák Krisztina (Momentum), Vaju Viktória (MSZP), Nagy Zsolt (Mi Hazánk) / Forrás: Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Mivel nem látnak garanciát arra, hogy ne kerülhetnének megint politikai nyomás alá, maradnak mindenképpen Bécsben.

„Nem várhatja el tőlem, hogy egy nappal később már egy teljesen kidolgozott tervvel állok elő” – védekezett a brit miniszterelnök szóvivője.

A széndioxid-kibocsátás éves növekedése 2021-ben a második legmagasabb lehet a 2008-as világválságot követő felépülés óta – mondja a Nemzetközi Energiaügynökség.

Mélyülnek tőle a társadalmi egyenlőtlenségek, indokolja mindezt a világszervezet.

Az Ibizába belebukott politikus azt kéri volt pártjától, hogy vegyék vissza. A párt közben azon vitázik, mennyire álljon bele a lockdownellenességbe.

A szállításügyi miniszter közben cukornádültetvényen pöffeszkedő ültetvényesnek nevezte a miniszterelnököt.

A hét kérdése

A brit ellenzék vezetőjét személyesen egy bathi kocsma tulaja dobta ki, amiért pártolta a hosszan eltartó járványügyi lezárásokat. Magyarországon ki ne ihasson, ha lesz nyitás?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás