+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Ecsenyi Áron
2020. január 29. szerda, 17:13
Niedermüller beszólása enyhe ahhoz képest, hogy a Goldman Sachs vezére be se engedné a tőzsdére a csak fehér férfiak által vezetett cégeket. A nácik pont így kezdték a piackorlátozást.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

 

A DK-s Niedermüller Péter fehér heteró keresztényeket rémisztő képződménynek beállító negatív diszkriminációja csak párlata annak, amit a minap a Goldman Sachs CEO-ja, David Solomon közölt a davosi konferencián. A fehérbőrű vezérigazgató valószínűleg nem a külső adottságaiból származó helyzetét akarta kompenzálni, amikor azt találta mondani, hogy a csak fehér férfi vezetőkből álló amerikai és európai cégek tőzsdei nyilvántartásba vételét innentől kezdve nem fogja aláírni. Megnyugtató, hogy megkülönböztető csillagot még nem akar senkire sem ragasztatni, ha az illető nem szolizott eleget.

 

Pedig még csak alig egy éve kavart hatalmas botrányt az adófizetési kényszerrel fenntartott, brit állami média, a BBC által kiadott, nyíltan a fehér férfiakat diszkrimináló rasszista álláshirdetés. A BBC operatív menedzsereinek moralitásérzékét ugyanis nem zavarta, hogy a kiírt multimédiás gyakornoki pozícióban kikötötték; kizárólag fekete, ázsiai és nem fehér jelentkezőket fogadnak soraikba. Bár nem feltétlenül mindenkinek az az álma, hogy egy ilyen csapattal dolgozzon együtt, azért felettébb elgondolkodtató, hogy 

 

a nemzetiszocializmus kicsit több, mint fél évszázada épp ehhez hasonló logikájú zsidótörvényekkel csomagolta újra a baloldal piackorlátozó etatizmusát.

 

Az irigység szempontjából ugyanis mindegy, hogy épp a gazdag burzsoázia, a zsidók, vagy a fehér férfiak kerülnek terítékre, a cél mindig valamilyen politikai vagy az azzal összefonódott érdekek érvényesítése, ami elégtételt vesz az irigységért. Most a fehér férfiakat fedezték fel. 

 

Kíváncsi vagyok, mikor lesz elég egy fehér férfira ráfogni a metoo-t a munkahelyén bármivel, és már jön is a kirúgás: bizonyára azért engedte előre a hölgyet az ajtóban, mert lenézi, megnézi, kinézi. Nincs apelláta, a fehér fiúnak repülnie kell. 

 

A baloldali kirekesztés nem érti a jogok kölcsönösségének elvét. Nem értik azt, hogy ha nem korlátozzuk a fehér férfit abban, hogy ő is részt vegyen a fogyasztókért zajló piaci versenyben, akkor azzal mindenki jól jár. Minden állami elnyomás, kvóta, a termelők érdekeit kilobbizó szabály csakis a fogyasztói döntéssel szemben tud megvalósulni. 

 

Ha korlátozni akarják a csak fehér férfi vezetőkkel működő cégek tőzsdei működését, akkor azzal nemcsak a fehér férfiak jogai és a moralitás sérülnek, hanem a verseny is.

 

Vagyis nem adnak, hanem elvesznek. A korlátozás és a kényszer gépezete csak az igazságosságból vehet el, hiszen a jogok kölcsönösségéből vesz el. Mindezt azért, hogy felépíthesse és saját ideológiája mentén formálhassa a társadalmat. Ezzel az erőszakmonopólium nemhogy problémamegoldó nem lesz, hanem épp előidézi azokat; problémát csinál ott is, ahol nem lenne probléma, miközben pusztítja a szabad piacot, növeli a politikai gátlástalanságot, felborítja a teljesítmény alapján való érvényesülést és kiöli az erkölcs alapját jelentő igazságosságot.

 

A szerző a libertárius Le az Adók 75%-ával Párt elnöke. A többi cikkét itt találod. Ha kifejezetten a Niedermüller-ügyről olvasnál véleményt az Azonnalin, ide kattints!

 

FRISSÍTÉS: Január 30-án, egy nappal az azonnalis közlést követően szerkesztőségünk legnagyobb meglepetésére Ecsenyi Áron fenti írása a Pesti Srácokon is megjelent, miután a szerző az Azonnalival nem egyeztetve több szerkesztőségnek is elküldte írását. Mivel az Azonnalinál kizárólagossági alapon közöljük a cikkeket, a jövőben Ecsenyi Áron cikkeit nem közöljük.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az aktív esetszám kevéssel, de ismét csökkent, kórházi ápolásra 430, lélegeztetőgépes kezelésre 25 fő szorul csak.

A magyarok körében is 61 százalék gondolja ezt egy friss, 21 EU-tagállamban elvégzett közvélemény-kutatás szerint.

A főpolgármester szerint Budapestnek több tízmilliárdos bevételkiesést jelent a jövő évi költségvetés tervezete, ami nem indokolható a járvány okozta általános recesszióval.

És még véletlenül sem a Fideszről beszélünk: a máltai Munkáspárt a közelmúlt legnagyobb politikai botránya ellenére visz mindent a közvélemény-kutatásokban.

Voltak, akik kritizálták, hogy ezzel a határőrök az emberek magánéletében turkálnak: most már hivatalos nyilatkozatot kell tenni arról, hogy kapcsolatban vannak, így szabad a beutazás.

Összesen már 1836-an gyógyultak fel a betegségből, míg 499 az eddigi halálos áldozatok száma.

Miután konfliktusmentesen nem bonyolítható le a jobbikos Sneider Tamás leváltása a parlament alelnöki székéből, a volt EP-képviselő Balczó Zoltán köszöni, de nem kér a jelölésből.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Az Azonnali publicistája a nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezésről vitázik online május 25-én este 8-tól!

Az Azonnalin rendszeresen publikáló Szalai Máté is elemzi a Külügyi Intézet online beszélgetésén, május 26-án!

Ezért beszélget az űrhajóssal május 27-én Szujó Zoltán.

Ki nyerheti az amerikai elnökválasztást? Szakértők vitatják meg az American Corner május 28-i eseményén!

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

Ezt is szerettétek

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Twitter megosztás Google+ megosztás