+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Varsányi Bence
2020. január 29. szerda, 13:16
A fehér keresztény heteróktól megrémülő DK-s nem kér bocsánatot, sőt, belerúg azokba, akik számon kérik. A Fidesznek ez jól jön, a DK-nak a lényeg egyedül az, hogy ők jól járjanak.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

 

Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere és a Demokratikus Koalíció alelnöke, miután az ATV A Nap híre című műsorában közölte, hogy a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak és nők „rémisztő képződményt” alkotnak, meghívást kapott Rónai Egonhoz az Egyenes beszédbe.

 

Saját maga tisztázása helyett Niedermüller úgy gondolja, hogy egyáltalán nincs miért bocsánatot kérnie.

 

Ez már önmagában is vállalhatatlan, de a polgármester ennél is tovább ment, a botrányos kijelentésről elsőként tudósító Magyar Hangot egyszerűen leszélsőjobboldalizta, és nem volt hajlandó elismerni a lap ellenzékiségét, majd a szavait kritizáló Ungár Péterről (aki mellesleg az Azonnali többségi tulajdonosa – a szerk.) közölte, hogy „nem politikai szövetséges”.

 

Az, hogy hogyan lesz egy TGM-szerű, joviális szobafilozófus-karakterből rasszizmusba hajlóan szélsőséges közéleti szereplő, nem nagy talány: a Foucault-Derrida-Lyotard Sötét Triád óta a szociológia- és kulturálisantropológia-tanszékeken a posztmodern, szélsőbalos kultúrmarxizmus dominál, Niedermüller pedig kulturális antropológus végzettsége révén jó eséllyel minimum fogékony ezekre a gondolatokra.

 

Ami sokkal érkesebb, az a DK válságkezelése (jobb szó híján, ugyanis a kifejezetten szektás alapon működő párt aligha fog veszteni támogatottságából a polgármester szavai miatt).

 

Soha nem bocsánatot kérni, mert az gyengeséget mutat. Sőt, belerúgni azokba, akik számon kértek. Aki kritizál, az nem ellenzéki, mert kizárólag mi vagyunk az ellenzék.

 

Lehet a Magyar Hang az egyik legkorrektebb ellenzéki lap és lehetett Ungár Péter az októberi ellenzéki együttműködés egyik legnagyobb támogatója, az igazság már nem számít.

 

A DK működése világos: minden körülmények között összezárni a sajátjaink mögött és legfőképp: erőt mutatni, mert a politikában legtöbbször nem az igazság vonzza be a nagy tömegeket, hanem a nyers erő. 

 

Az sem számít, hogy a DK most óriási muníciót adott a Fidesznek a tábor egybetartására és a bizonytalanok meggyőzésére, hogy az ellenzék tényleg gyűlöli a magyarságot. A lényeg egyedül az, hogy ők jól járjanak.

 

Már az EP-választás után tudtuk, hogy Magyarország következő éveit az ország két legelvetemültebb hatalomtechnikusa és egyben legjobb politikusa (a szó lehető legrosszabb értelmében), Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc fogják uralni; hogy még mindig ott tartunk, hogy választópolgárok százezrei nem képesek belátni, hogy a DK és a Fidesz ugyanazokkal a módszerekkel dolgozik, csak különböző pozíciókból és különböző erőforrásokkal.

 

Erős vezérek, mi és ők narratíva, profi politikai marketing, fake news és mindenekelőtt a hatalom mindenkori akarása.

 

Ezek bizony mindig ugyanazok.

 

Olvasnál még Varsányi Bencétől? Ide kattints!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az aktív esetszám kevéssel, de ismét csökkent, kórházi ápolásra 430, lélegeztetőgépes kezelésre 25 fő szorul csak.

A magyarok körében is 61 százalék gondolja ezt egy friss, 21 EU-tagállamban elvégzett közvélemény-kutatás szerint.

A főpolgármester szerint Budapestnek több tízmilliárdos bevételkiesést jelent a jövő évi költségvetés tervezete, ami nem indokolható a járvány okozta általános recesszióval.

És még véletlenül sem a Fideszről beszélünk: a máltai Munkáspárt a közelmúlt legnagyobb politikai botránya ellenére visz mindent a közvélemény-kutatásokban.

Voltak, akik kritizálták, hogy ezzel a határőrök az emberek magánéletében turkálnak: most már hivatalos nyilatkozatot kell tenni arról, hogy kapcsolatban vannak, így szabad a beutazás.

Összesen már 1836-an gyógyultak fel a betegségből, míg 499 az eddigi halálos áldozatok száma.

Miután konfliktusmentesen nem bonyolítható le a jobbikos Sneider Tamás leváltása a parlament alelnöki székéből, a volt EP-képviselő Balczó Zoltán köszöni, de nem kér a jelölésből.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Az Azonnali publicistája a nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezésről vitázik online május 25-én este 8-tól!

Az Azonnalin rendszeresen publikáló Szalai Máté is elemzi a Külügyi Intézet online beszélgetésén, május 26-án!

Ezért beszélget az űrhajóssal május 27-én Szujó Zoltán.

Ki nyerheti az amerikai elnökválasztást? Szakértők vitatják meg az American Corner május 28-i eseményén!

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

Ezt is szerettétek

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Twitter megosztás Google+ megosztás