Ötvenezret fizetett Karácsony Tarlós fejéért

Szerző: Bakó Bea
2020.01.17. 23:02

Egy jótékony célú árverésen ennyiért vette meg az elődje arcára formált tésztaszaggatót Karácsony Gergely főpolgármester.

Ötvenezret fizetett Karácsony Tarlós fejéért

Évente megrendezik Ajándékot kaptál címen azt a jótékonysági árverést, ahol többnyire szerkesztőségek számára felajánlott tárgyakat árvereznek el. Az idei árverést pénteken tartották az Anker'tben, a bevételt rászorulók, jórészt hajléktalanok megsegítésére fordítják. Az Azonnali is felajánlott egy EPP-s táskát és egy román EU-elnökséges dísztányért, a cikk írásakor ezeket még nem árverezték el.

Az elárverezett cikkek között számos politikai vonatkozású műtárgy előfordult, többek között Hadházy Ákos hírhedt táblája, amit Orbán Viktor elé tartott a parlamentben, Tarlós István életnagyságú egészalakos képe, illetve műanyag tésztaszaggatók olyan politikusok arcát formázva, mint Karácsony Gergely, Tarlós István vagy– az árverésen szintén jelen lévő – Schmuck Andor.

Karácsony Gergely főpolgármester akkor bukkant fel, mikor az árverés már javában tartott, így a Schmuck-tésztaszaggatóról és az életnagyságú Tarlósról (mindkettő 30 ezer körüli összegért kelt el), valamint a Németh Szilárdot mintázó sószóróról (csaknem 20 ezret fizettek érte) lemaradt, a saját arcképét mintázó darabra pedig nem is licitált – ez végül 22 ezer forintot ért a legelszántabb rajongójának.

Akcióba lendült viszont a főpolgármester, mikor az elődje, Tarlós István arcképét mintázó tésztaszaggató került kalapács alá.

Hatalmas licit után végül ötvenezer forintig tornászták fel az árat, de Karácsony nyerte a tételt, amit fizetés után büszkén meg is mutatott az Azonnalinak.

Arra a kérdésünkre, hogy mi ért ezen ötvenezer forintot, azt mondta:

„hogy legyen egy trófeám”.

Az árverésen a szervezők szombat reggeli közlése szerint 3 643 000 forint gyűlt össze. A befolyt összeg idén is a hajléktalanokat segítő Léthatáron Alapítvány munkáját segíti majd.

FOTÓK: Bukovics Martin / Azonnali

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek