+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. december 18. szerda, 21:00
Az agyontetovált arcú, 23 éves Tekashi69 bocsánatkérő levélben állítja: megbánt mindent.

Bár korábban felmerült, hogy akár 41 év börtönre is ítélhetik, végül csak két évet kell leülnie az amerikai Tekashi69, illetve 6ix9ine néven ismert 23 éves rappernek, aki egy bűnbandában tevékenykedett  – derül ki a CNN cikkéből.

 

Az ítélet szerdán született meg. Az ügy már csak azért is érdekes, mert a rapper – polgári nevén Daniel Hernandez – büntetése csökkentés érdekében feldobta végül a szóban forgó New York-i, Nine Tray Gangsters nevű utcai bandát.

 

Nem lett volna könnyű elrejteni

 

Arról, hogy ki is Tekashi69, az Azonnali már írt hosszabban. Röviden a lényeg, hogy a banda, amivel kapcsolatba került, a keleti part egyik legerőszakosabbja már 1993 óta, ezernél is több tagja van, leginkább prostitúcióból és drogokból élnek. A velük tevékenykedő Hernandezt még 2018-ban vették őrizetbe, ő pedig több vádpontban bűnösnek vallotta magát, például drogkereskedelemben vagy tiltott fegyvertartásban.

 

Ugyanakkor, hogy csökkentse várható börtönbüntetését, úgy döntött, a banda tagjaira vall. Így sokáig az is kérdés volt, mégis hogyan oldják meg a hatóságok, ha esetleg az egyébként agyontetovált arcú, az USA-ban jól ismert rappert tanúvédelmi program keretében el kellene rejteni.

 

Csak a zenéjét akarta népszerűsíteni

 

Mint a CNN írja, Hernandez egy a bírónak benyújtott levélben bocsánatot kért cselekedeteiért – többek között a rajongóitól is – azt állítva, megbánta a történteket. A férfi ügyvédje, Lance Lazzaro pedig azzal védte őt:

 

„ostoba módon” csak rapkarrierje érdekében csatlakozott a bandához, hogy a gengszter-imidzs kialakítása révén népszerűsíteni tudja a zenéjét.

 

A rapper ugyanakkor már 2015-ben is súlyos összetűzésbe került a törvénnyel: lefilmezett egy 13 évest szexuális cselekmény közben, majd pedig a videót Instagramra posztolta.

 

FOTÓ: 6ix9ine / Instagram

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A vírus reprodukciós rátája közben 1 alá esett náluk, azaz egyre kevésbé terjed.

A kezdeményezők szerint több tucat település vehetett részt az akcióban. A Minority Safepack elkaszálása ellen tiltakoztak.

Ezen a' héten egy lubok leplezi le az orosz nép ellenségit.

Hangörökség: Maurice, a kakas harca nem volt hiábavaló.

A sikeres alkotmányos vádeljárás jelentősége Trump diszkvalifikálása lenne egy következő elnökválasztásról.

Három hónap alatt szállítják le az összesen kétmillió adag Szputnyik V-vakcinát.

Egy év kell legalább a szakértő szerint, hogy beindulhasson a tavaly decemberben alapított cégnél egy covid-vakcina tömeges gyártása.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás