+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. december 13. péntek, 07:37
Miért van műanyagból a volt főpolgármester karácsonyfája? Tarlós István az Azonnali karácsonyi körkérdésében!

Itt az Azonnali nagy karácsonyi körkérdése: magyar közéleti személyiségeket és hírességeket kérdezünk körbe napról napra olyan kérdésekkel, amelyekbe akár némi ideológiai megosztottságot is bele lehet látni, már persze azon túl, hogy az illetőnek milyen a személyisége. A legújabb részben Tarlós Istvánt, Budapest volt főpolgármesterét, jelenlegi miniszterelnöki főtanácsadót kérdeztük.

 

+ + +

 

Melyiket favorizálja: a valódi karácsonyfát vagy a műanyagot? És miért?

 

Az az igazság, hogy jobban szeretem a valódi fenyőt, de

 

praktikus okokból már elég régen műanyag fánk van. Egyrészt azt nem kell kivágni, másrészt nem hullik.

 

De a régi, jó karácsonyi emlékeim a valódi fenyőhöz kötődnek. Hiányzik annak és a gyertyák illatának a keveréke. 

 

Hány éves korban lehet elmondani a gyereknek, hogy ki hozza az ajándékot?

 

Bármikor lehet, a szülő döntésétől függ. Bennem csak olyan 9-10 éves korom körül tudatosult ez, de hasonló korban tudták meg az én gyerekeim is. Az unokáim közül a két legnagyobb – 16 és 18 évesek – már rég tudja, de a négy kicsi még nem, nekik a Jézuska hozza.

 

Melyik a helyes megnevezés: a Mikulás vagy a Télapó?

 

Én úgy nevelkedtem – és az én hitemnek is az felel meg jobban –, hogy a „Mikulás”. Nálunk olyan nem volt, és nincs, hogy „Télapó”.

 

Mennyit költ idén karácsonyi ajándékra?

 

Nem tudom megmondani, mert jelentős részben a feleségem intézi ezt. Azért azt elmondhatjuk, hogy nálunk az ünnep fontosabb, mint a költés. 

 

Milyen gyakran váltott vissza karácsonyi ajándékot, és mi volt az?

 

Még soha nem váltottam vissza.

 

Mi volt a legbénább ajándék eddig, amit kapott?

 

Talán amikor már hatodik évben egymás után kaptam valakitől egy inget, akkor úgy magamban elhúztam a számat, de nem adtam ennek semmi jelét. Mégiscsak karácsony volt. 

 

Mit venne karácsonyi ajándékként Orbán Viktornak, és mit Gyurcsány Ferencnek?

 

Gyurcsány Ferencnek talán egy Bibliát, hogy tudja meg, hogy Jézust a keresztények számára kell Megváltónak nevezni. Orbán Viktornak pedig talán egy gombfocicsapatot, aztán kihívnám egy gombfocimeccsre.

 

Ha van, mi az újévi fogadalma?

 

Sose volt még, mert nem fogadalmak kérdése, az ember hogyan él, hogyan gondolkodik és viselkedik, ez ugyanis folyamatos kontrollra szorul. De most, hogy kérdezi, megfontolom.

 

A karácsonyi sorozat többi részét itt olvashatod el.

 

FOTÓ: Bakó Bea / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A kormányzati bértámogatást hiába igényelték meg, nem kaptak semmit a kávézóban. A hat alkalmazottból mára egy maradt, ő sem kap teljes bért.

Ezzel már hivatalosan három ember jelezte, hogy szívesen lenne az ellenzék közös '22-es miniszterelnök-jelöltje.

Nyithassanak meg korlátozottan a múzeumok, állatkertek, vendéglátó helyek, szállodák, színházak, mozik – Ujhelyi István ezt kéri a kormánytól.

Nem teljes kapacitással ugyan, de október óta végre újra üzemelhetnek. Ha a járványhelyzet is engedi, akkor második félévtől kinyitnak az iskolák is az országban.

A vírus reprodukciós rátája közben 1 alá esett náluk, azaz egyre kevésbé terjed.

Beteltek az időpontok, mert olyan kevés vakcina érkezett. A rendszer 11 millió embert is be tudna oltani, ha lenne elég oltóanyag, de csak 3,1 milliónak elegendő fog megérkezni.

A kezdeményezők szerint több tucat település vehetett részt az akcióban. A Minority Safepack elkaszálása ellen tiltakoztak.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás