+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. december 10. kedd, 09:01
Nem volt elég ágy, a kórház padlóján kellett aludnia egy kisfiúnak. A miniszterelnök nagyon nem akarta megnézni a képet.

Tovább folytatódik a legjobb brit tragikomédia, a Kilépés nélküli brexit: a legújabb részben ismét a kampányfinisre ráforduló Boris Johnson konzervatív miniszterelnök volt a főszereplő.

 

Történt ugyanis, hogy előkerült egy fotó, amelyen egy tüdőgyulladás gyanújával kórházba kerülő négyéves kisfiú a földön alszik egy kórházban azért, mert nem volt elég ágy a létesítményben. Az ügyről a média egész nap próbálta kérdezni a december 12-i választás előtt még mindig kampánykörúton lévő miniszterelnököt,

 

de Johnson annyira nem akarta megnézni a képet a kamera előtt, hogy inkább zsebrevágta a riporter telefonját,

 

és arról beszélt, hogy nyilván az egészségügyi rendszert fejleszteni kell, végül pedig elismerte, hogy az eset szörnyű, bocsánatot kért, majd a riporter telefonját is visszaadta. Mutatjuk:

 

 

Matt Hancock egészségügyi miniszter is bocsánatot kért az eset miatt, de aztán ő is botrányba keveredett, miután azt állította, hogy az egyik munkatársát a kórház előtt a kormány ellen tüntetők megütötték, de aztán kiderült, hogy az eset véletlen volt – ezután pedig azzal vádolták a konzervatívokat, hogy próbálják elterelni a közvélemény figyelmét a kisfiú ügyéről.

 

Az Egyesült Királyságban december 12-én tartanak időközi választást, miután októberben sem sikerült megoldani a brexit kérdését: a Boris Johnson által az EU-val letárgyalt új kilépési szerződést nem szavazta meg az alsóház. A legutóbbi mérések szerint a konzervatívok tíz százalékponttal vezetnek a Munkáspárt előtt: előbbi 43, utóbbi 33 százalékos támogatottsággal bír.

 

MONTÁZS: Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az Orbán budapesti meghívását sem elutasító tartományfőnök a kampányban eleve finoman elhatárolódott a pártvezetés progresszív irányvonalától.

Egy sokác népdallal mutatjuk meg, mennyire örülünk nektek!

Mind a hat alelnöki helyre
Jakab Péter emberei kerültek.

Tisztújítást tartanak 2020 első felében a legtöbb ellenzéki pártban. Tör-e babérokra a DK-ban Dobrev Klára? Várható-e verseny a Momentumban?
Az Azonnali utánajárt.

Nyerhet-e a vermonti szenátor, vagy 2016-hoz hasonlóan más lesz végül a demokrata elnökjelölt? Elmagyarázzuk!

Emily Ratajkowski nemcsak főállású vágy tárgya, hanem most például hivatalosan is beállt a Bernie-kampányba.

Szoros eredményre számít az ellenzék közös jelöltje, Pollreisz Balázs; eközben a Fidesz jelöltje mellett állt ki a pécsi zenész, Lovasi András.

A hét kérdése

A két zöldpárt már az összefogásvitában is ugyanott áll, egybe kell-e tehát olvadniuk? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Beszélgetés, britpop DJ, pezsgő. Január 31-én, mikor máskor?

Kiállítás Jankovics Marcell ismert és kevésbé ismert műveiből: animációktól Trianon-rajzokig. Február 2-ig a Műcsarnokban.

Az ijesztő maszkos metálosok a We Are Not Your Kind című új lemezükkel térnek vissza Magyarországra február 4-én.

Erről a Fidesz is gyakran beszél, de ez most más lesz. Jakab András jogász és Gyurgyák János történész adnak elő február 12-én.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Digital Health Summit, a digitális egészségügyi megoldásokon dolgozó szakemberek, fejlesztők, befektetők és az egészségügyi intézményvezetők fóruma.

Twitter megosztás Google+ megosztás