+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. december 10. kedd, 09:01
Nem volt elég ágy, a kórház padlóján kellett aludnia egy kisfiúnak. A miniszterelnök nagyon nem akarta megnézni a képet.

Tovább folytatódik a legjobb brit tragikomédia, a Kilépés nélküli brexit: a legújabb részben ismét a kampányfinisre ráforduló Boris Johnson konzervatív miniszterelnök volt a főszereplő.

 

Történt ugyanis, hogy előkerült egy fotó, amelyen egy tüdőgyulladás gyanújával kórházba kerülő négyéves kisfiú a földön alszik egy kórházban azért, mert nem volt elég ágy a létesítményben. Az ügyről a média egész nap próbálta kérdezni a december 12-i választás előtt még mindig kampánykörúton lévő miniszterelnököt,

 

de Johnson annyira nem akarta megnézni a képet a kamera előtt, hogy inkább zsebrevágta a riporter telefonját,

 

és arról beszélt, hogy nyilván az egészségügyi rendszert fejleszteni kell, végül pedig elismerte, hogy az eset szörnyű, bocsánatot kért, majd a riporter telefonját is visszaadta. Mutatjuk:

 

 

Matt Hancock egészségügyi miniszter is bocsánatot kért az eset miatt, de aztán ő is botrányba keveredett, miután azt állította, hogy az egyik munkatársát a kórház előtt a kormány ellen tüntetők megütötték, de aztán kiderült, hogy az eset véletlen volt – ezután pedig azzal vádolták a konzervatívokat, hogy próbálják elterelni a közvélemény figyelmét a kisfiú ügyéről.

 

Az Egyesült Királyságban december 12-én tartanak időközi választást, miután októberben sem sikerült megoldani a brexit kérdését: a Boris Johnson által az EU-val letárgyalt új kilépési szerződést nem szavazta meg az alsóház. A legutóbbi mérések szerint a konzervatívok tíz százalékponttal vezetnek a Munkáspárt előtt: előbbi 43, utóbbi 33 százalékos támogatottsággal bír.

 

MONTÁZS: Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A heti Tsúfos Tükör megmutatja, miért örülhetünk a fővárosban épülő kínai egyetemnek.

A 2019-es önkormányzati választáson Pikó András mögé álltak be, és most sem állítanak saját jelöltet a VIII. kerületben.

Ebből nyáron akár óriási káosz is lehet: minden egyes EU-tagállam maga döntheti el, hogy elfogadja-e az EMA-engedéllyel nem rendelkező vakcinákat.

Az óvodák és az iskolák alsó tagozatai április 19-től nyitnak.

És ha még meg is épül Óbuda és Újpest között a vasúti híddal párhuzamosan, az is valószínűleg csak 20-25 év múlva lesz esedékes – a híd és a környező terület fejlesztési tervéhez azonban az embereket is megkérdezi a főváros.

Litvániában eleve olyan igazolást csináltak, ami megfelel az EU-s zöldigazolványnak. Az újból kinyitott üzleteket májustól csak egy ilyen igazolás felmutatásával lehet majd igénybe venni.

Napok óta tüntetnek, hogy munkakör és ne kor szerint oltsanak, és minél előbb elkezdődhessen az olasz turisztikai szezon.

A hét kérdése

A hatpárti ellenzéki szövetség szerint felesleges a regisztráció, elég lenne felmutatni a TAJ-kártyát, hogy beoltsanak valakit a covid ellen. Szerinted?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás