+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2019. október 25. péntek, 09:22
A Royal Court Színház 2020-ban azt is szeretné elérni, hogy a színház klímasemlegessé váljon.

Október végétől hiába próbál valaki bejutni a Royal Court Színházba, ha egyszer használatos műanyag palack van nála, nem fog sikerülni. De még arra sem lesz lehetősége, hogy bent műanyag palackos vizet vásároljon.

 

Mindez annak az eredménye, hogy

 

a Royal Court Színház elhatározta: 2020 során eléri, hogy a színház teljesen klímasemleges művészeti előadóhellyé változzon, és nullára redukálja a károsanyag-kibocsátását.

 

Az eredeti tervek szerint a színház 2020 márciusi műsorrendjét szentelte volna a klímakatasztrófának. A színház művészeti vezetője, Vicky Featherstone szerint azonban túlságosan egyszerűnek érezték, hogy azt mondják: csak egy hónapig fognak programszerűen beszélni a klímavészhelyzetről, amikor mindenki folyamatosan erről ír.

 

„Ahelyett, hogy márciust a klímavészhelyzetről szóló, valószínűleg ragyogó monológokkal töltöttük volna ki, meg fogunk állni, áttekintjük és megtanuljuk, hogy 2020 márciusától kezdve hogyan legyen a színház kibocsátásmentes” – magyarázta a döntést Featherstone.

 

A környezettudatos színház így nem csupán a vendégektől várja el a tudatos viselkedést, hanem saját magától is:

 

a színház átszervezi a teljes működését a károsanyag-kibocsátás redukálása érdekében, a világítástól kezdve egészen a színházi bárok és éttermek kialakításáig.

 

Ezért nem is lehet majd műanyag palackos terméket venni a színház területén.

 

Vicky Featherstone hozzátette: nem dajkálják az embereket, amikor azok elhagyják az épületet, azt csinálnak, amit akarnak. Ők viszont úgy érezték, nincsen döntési lehetőségük: a kibocsátás megszüntetése érdekében egyszerűen csak meg kellett lépniük, hogy a látogatóktól kitiltsák a műanyag palackokat, és ennek most kellett megtörténnie.

 

NYITÓKÉP: Royal Court Színház / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az olasz külügyminiszter június közepétől megnyitná az összes belső európai határt. Június 3-tól az olaszokhoz már eleve lehet utazni, de ez nehézkes, mert az osztrák határszakaszon a beutazást Bécs nem engedi.

Montenegróban már május 5-e óta nem rögzítettek új megbetegedést, az aktív fertőzöttek száma pedig nulla: jövő hétfőtől a magyarok is beutazhatnak.

Az aktív esetszám kevéssel, de ismét csökkent, kórházi ápolásra 430, lélegeztetőgépes kezelésre 25 fő szorul csak.

A magyarok körében is 61 százalék gondolja ezt egy friss, 21 EU-tagállamban elvégzett közvélemény-kutatás szerint.

A főpolgármester szerint Budapestnek több tízmilliárdos bevételkiesést jelent a jövő évi költségvetés tervezete, ami nem indokolható a járvány okozta általános recesszióval.

És még véletlenül sem a Fideszről beszélünk: a máltai Munkáspárt a közelmúlt legnagyobb politikai botránya ellenére visz mindent a közvélemény-kutatásokban.

Voltak, akik kritizálták, hogy ezzel a határőrök az emberek magánéletében turkálnak: most már hivatalos nyilatkozatot kell tenni arról, hogy kapcsolatban vannak, így szabad a beutazás.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Az Azonnali publicistája a nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezésről vitázik online május 25-én este 8-tól!

Az Azonnalin rendszeresen publikáló Szalai Máté is elemzi a Külügyi Intézet online beszélgetésén, május 26-án!

Ezért beszélget az űrhajóssal május 27-én Szujó Zoltán.

Ki nyerheti az amerikai elnökválasztást? Szakértők vitatják meg az American Corner május 28-i eseményén!

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

Ezt is szerettétek

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Twitter megosztás Google+ megosztás