Tudják-e Salvini hívei, hogy ki a magyar miniszterelnök?

2019.10.20. 08:15

Orbán Viktor és Matteo Salvini bukott olasz belügyminiszter a nyilvánosságban országos cimborákként mutatkoznak. De tudják-e vajon Salvini hívei, hogy kicsoda Orbán, és elcserélnék-e Salvinit rá? Az olasz büszkeség napján ezen kívül a legfontosabb kérdést is feltettük, amit Rómában érdemes. Videó!

Matteo Salvini szokásától eltérően nem Milánóba, hanem az olasz fővárosba, Rómába hívta össze híveit tüntetni, miután nyár végén kiderült, hogy nem jött be a saját puccsa. Számításával ellentétben nem írtak ki előrehozott választást, mikor pártjával, a Legával kilépett a kormányból, hanem az Öt Csillag a régi baloldallal állt össze kormányozni. 

Ez ellen a kormány ellen tüntettek most Salviniék: nemcsak a Lega, de a teljes olasz jobboldal ott volt a rendezvényen. Salvini előtt felszólalt Silvio Berlusconi, a Forza Italia elnöke, és Giorga Meloni, a neofasiszta Frattelli d'Italia elnöke is beszédet mondott – az ő rendezvényükön dalolászott nemrég nagy sikerrel Orbán Viktor.

Az Azonnali elment az olasz büszkeség napjának nevezett, alsó hangon is százezres római tüntetésre, hogy megkérdezze a résztvevőket: tudják-e egyáltalán, kicsoda a magyar miniszterelnök, és elcserélnék-e Salvinit Orbánra.

Volt, aki Orbánt elsőre románnak titulálta, és olyan is, aki összekeverte Erdoğan török elnökkel,

a legtöbbeknek viszont beugrott a magyar miniszterelnök neve.

És hogy a politikarajongók mellett az olasz konyha szerelmesei is örüljenek, megkérdeztünk egy igazán fontos dolgot is a – sokszor Olaszország távoli szegleteiből érkezett – tüntetőktől: hogyan készítik ők a jellegzetes római ételt, a carbonarát?

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek