+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. október 19. szombat, 21:02
A KDNP-s Aradszki András szerint ha az új ellenzéki polgármester, Csőzik László bocsánatot kér, akkor bizonyítja jó szándékát.

Egy sajtótájékoztatón, a nyilvánosság előtt kellene bocsánatot kérnie Orbán Viktortól az új érdi polgármesternek, Csőzik Lászlónak, mert a kampány során „kocsmai stílusban gyalázta” a miniszterelnököt – ezt állítja Aradszki András, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, aki ezt azért „javasolja” a politikusnak, hogy együtt tudjanak működni a jövőben.

 

Aradszki ezt azt követően posztolta közösségi oldalára, hogy Csőzik még pénteken nyílt levelet intézett hozzá. Ebben az ellenzéki politikus kijelentette: nyitott és elkötelezett az irányba, hogy rendszeresen leüljenek Aradszkival, és megbeszéljék, merre tart Érd, mik is az önkormányzat aktuális tervei, elképzelései.

 

„Választóink sem téged, sem engem nem a politikai torzsalkodás, az árokásás és indulatkeltés politikájának kiteljesítése érdekében hatalmaztak fel munkavégzésre.

 

Mi mindketten közszolgák vagyunk, a szó legnemesebb értelmében. Sőt, mindketten érdi lakosok. És ez az egy számít, Képviselő úr ” – írta Csőzik.

 

Aradszki válaszában azt írta, tudja, hogy a nyílt levelek elsősorban a nyilvánosságnak szólnak, és csak utána a címzettnek, de számára Érd sorsa mindig is fontosabb volt, mint a személyes érzelmek, ezért nem tér ki az ajánlat elől. A KDNP-s politikus is egyetért abban, nyissanak új lapot Csőzikkel, ám szerinte az új polgármesternek bocsánatot kellene kérnie a miniszterelnöktől, és „így minden érdi szavazótól is, aki nem a baloldalra szavazott”.

 

„Ha ezt megteszed, azzal bizonyítod jó szándékodat, ami már alapja lehet jövőbeni együttműködésünknek.”

 

Aradszki arra is kitért, a volt kormánypárti polgármesterrel, T. Mészáros Andrással közösen kezdték építeni Érdet, miközben szerinte a helyi ellenzék, és köztük Csőzik ezt a törekvést a gyakorlatban soha nem támogatta. „Itt az idő, hogy tévedésed beismerésével lehetővé tedd a kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködést.”

 

Aradszkinál az verhette ki a biztosítékot, amire egy a Facebook-posztja mellé feltöltött képpel is utalt: nevezetesen mikor Csőzikék meghekkeltek egy érdi, Fidesz-KDNP-t támogató lapot.

 

Ugyanis mikor még nyáron az Érd Most szerette volna megtudni, kik lesznek majd Csőzik csapatában a képviselőjelöltek, akkor egy fiktív névsort küldtek nekik válaszul azért, hogy a nevek első betűi kiadják az „O1G” üzenetet.

 

Érden egyébként nagy arányú összellenzéki győzelem született. Nemcsak, hogy 49,8 százalékkal Csőzik lett a polgármester, míg riválisa csak 40,6 százalékot kapott, de a képviselői testületben is ellenzéki többség lett.

 

FOTÓ: Aradszki András / Facebook, Csőzik László / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

És mit kéne csinálniuk Orbánéknak, hogy teljes joggal visszavegyék őket? Videó!

​A román miniszterelnök ennél egyértelműbben nem is távolodhatott volna el névrokonától, tapsot kapott ezért az EPP zágrábi kongresszusán.

Egy új tanulmány szerint az elektromágneses mezőknek kitett méhek lassabban tanulnak és agresszívebbek is saját fajtársaikkal szemben.

A színész tökéletesíteni akarta a hörgését egy csatajelenethez, így aztán nem restellte egy profi metálénekes segítségét kérni.

Persze ez nem lesz egyszerű feladat, hiszen ebbe a cseh kormánynak is bele kéne mennie a dologba. A belügyminiszter pedig nem tűnik túl nyitottnak.

A Néppárt új elnöke harcolna az illiberális tendenciák ellen, és szeretné, ha január végéig döntés lenne a Fideszről a pártcsaládban.

A hét kérdése

Azt a sütit keressük, amihez reggelenként ugyanúgy tud lattét inni egy budai vállalkozó, mint odapörkölt feketét egy békéscsabai varrónő. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Kinek kell Paks2? Akadályozza-e az áttérést a megújulókra? Lehet-e gazdaságos? Létezik-e ellátásbiztonság atomenergia nélkül? November 22-én.

És mindegyiktől lehet kóstolni! Ráadásul Budapesten! És még finomak is a borok. Nov. 23.

Fantasztikusirodalmi találkozó november 30-án!

Jávor Benedekkel, Stumpf Andrással és Bajomi-Lázár Péterrel december 12-ig.

November 22-től egészen december 15-ig a PIM-ben!

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás