+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. október 19. szombat, 21:02
A KDNP-s Aradszki András szerint ha az új ellenzéki polgármester, Csőzik László bocsánatot kér, akkor bizonyítja jó szándékát.

Egy sajtótájékoztatón, a nyilvánosság előtt kellene bocsánatot kérnie Orbán Viktortól az új érdi polgármesternek, Csőzik Lászlónak, mert a kampány során „kocsmai stílusban gyalázta” a miniszterelnököt – ezt állítja Aradszki András, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, aki ezt azért „javasolja” a politikusnak, hogy együtt tudjanak működni a jövőben.

 

Aradszki ezt azt követően posztolta közösségi oldalára, hogy Csőzik még pénteken nyílt levelet intézett hozzá. Ebben az ellenzéki politikus kijelentette: nyitott és elkötelezett az irányba, hogy rendszeresen leüljenek Aradszkival, és megbeszéljék, merre tart Érd, mik is az önkormányzat aktuális tervei, elképzelései.

 

„Választóink sem téged, sem engem nem a politikai torzsalkodás, az árokásás és indulatkeltés politikájának kiteljesítése érdekében hatalmaztak fel munkavégzésre.

 

Mi mindketten közszolgák vagyunk, a szó legnemesebb értelmében. Sőt, mindketten érdi lakosok. És ez az egy számít, Képviselő úr ” – írta Csőzik.

 

Aradszki válaszában azt írta, tudja, hogy a nyílt levelek elsősorban a nyilvánosságnak szólnak, és csak utána a címzettnek, de számára Érd sorsa mindig is fontosabb volt, mint a személyes érzelmek, ezért nem tér ki az ajánlat elől. A KDNP-s politikus is egyetért abban, nyissanak új lapot Csőzikkel, ám szerinte az új polgármesternek bocsánatot kellene kérnie a miniszterelnöktől, és „így minden érdi szavazótól is, aki nem a baloldalra szavazott”.

 

„Ha ezt megteszed, azzal bizonyítod jó szándékodat, ami már alapja lehet jövőbeni együttműködésünknek.”

 

Aradszki arra is kitért, a volt kormánypárti polgármesterrel, T. Mészáros Andrással közösen kezdték építeni Érdet, miközben szerinte a helyi ellenzék, és köztük Csőzik ezt a törekvést a gyakorlatban soha nem támogatta. „Itt az idő, hogy tévedésed beismerésével lehetővé tedd a kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködést.”

 

Aradszkinál az verhette ki a biztosítékot, amire egy a Facebook-posztja mellé feltöltött képpel is utalt: nevezetesen mikor Csőzikék meghekkeltek egy érdi, Fidesz-KDNP-t támogató lapot.

 

Ugyanis mikor még nyáron az Érd Most szerette volna megtudni, kik lesznek majd Csőzik csapatában a képviselőjelöltek, akkor egy fiktív névsort küldtek nekik válaszul azért, hogy a nevek első betűi kiadják az „O1G” üzenetet.

 

Érden egyébként nagy arányú összellenzéki győzelem született. Nemcsak, hogy 49,8 százalékkal Csőzik lett a polgármester, míg riválisa csak 40,6 százalékot kapott, de a képviselői testületben is ellenzéki többség lett.

 

FOTÓ: Aradszki András / Facebook, Csőzik László / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ma választ Horvátország. Mivel győzködték vagy riogatták a pártok a választókat? Spoiler: menekültekkel nem. Választás előtti plakátkörkép!

A portugál vezetés szerint abszurd, hogy a britek szerint nem biztonságos náluk nyaralni, mert az angoloknál rosszabb a koronavírus-járvány, mint náluk.

„Az, hogy gyakorolhasd a mandátumodat, nem függhet attól, hajlandó vagy-e elfogadni egy magánvállalkozás feltételeit” – véli az Európai Parlament egyik alelnöke.

A szerecsenekről elnevezett berlini metrómegálló, a Mohrenstraße a jövőben egy olyan környékbeli utca nevét fogja viselni, ami egy orosz zeneszerzőről emlékezik meg.

A függetlenként politizáló Bencsik János könyöradománynak tartja azt, és nemet nyomott a kezdeményezésre. Az okokat megkérdeztük tőle!

Az SZFE hallgatói táncoltak és énekeltek, mialatt az Országgyűlés megszavazta egyetemük alapítványi kézbe vonását, a tüntetésen megjelent Karácsony Gergely is. Fotók!

Rögös út vezetett a jobbikos német nemzetiségű politikus, Brenner Koloman parlamenti alelnökké választásáig.
Mutatjuk a részleteket!

A hét kérdése

Szeptemberig pihenőre megy a parlament, kell is, mert sok minden történt: összegyűjtöttünk 10+1 emlékezetes pillanatot, te pedig szavazhatsz a kedvencedről!

Azért ide elnéznénk

Ivan Krastev bolgár filozófus beszélget a járvány utáni Európáról a bécsi Kreisky Forum online-rendezvényén július 6-án.

Miért menekülnek el melegek még ma is Kelet-Európából? A berlini ZOiS online-rendezvényén erről lesz szó július 9-én.

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Július 30-án újra vitáznak az újságírók: most Pető Péter, a 24.hu, és Békés Márton, a Kommentár főszerkesztője fog „összecsapni” a MagNet Közösségi Házban.

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás