Lázár János a vereségről: Megtanuljuk a leckét, jobbak leszünk

Szerző: Hutter Marianna
2019.10.14. 15:35

Lázár szerint a vasárnapi választás az elmúlt évek egyik legizgalmasabb és legtanulságosabb választása volt.

Lázár János a vereségről: Megtanuljuk a leckét, jobbak leszünk
„Megerősítjük a szívünket-lelkünket, megtanuljuk a számunkra föladott leckét, és jobbak leszünk. Jobbak a versenytársainknál és jobbak a tegnapi önmagunknál is”

– így reagált Lázár János exminiszter, jelenlegi országgyűlési képviselő Facebook-oldalán arra, hogy az ellenzéki Márki-Zay Péter vasárnap ismételten hatalmas győzelmet aratott a Fidesz felett Hódmezővásárhelyen. Márki-Zay a győzelmét úgy értékelte az Azonnalinak vasárnap este: ebben Lázár Jánosék munkája is benne volt.

Lázár szerint ugyan a fideszesek az országos eredményeket nézve elégedettek lehetnének, de „szülővárosom választási eredményei miatt azonban csak az egyik szemünk nevethet”. Úgy vélte, az új helyzet tiszta helyzetet teremt a városban, politikai vetélytársaiké a képviselőtestületi többség és a polgármesteri cím is, igaz, ezzel a felelősség is. A szavazatokat megköszönve hangsúlyozta: „a Fidesz továbbra is a legerősebb párt Csongrád-Csanádban, ezt az erőt pedig az itt élők érdekében akarjuk és fogjuk is használni a következő öt évben”.

Az egykori miniszter egyébként a vasárnapi választást az elmúlt évek egyik legizgalmasabb és legtanulságosabb választásának nevezte. Márki-Zay Péter egyébként függetlenként induló, de fideszes hátszelű ellenfelét, Grezsa Istvánt jelentős arányban verte: míg a polgármester 57,3, versenytársa csak 42,7 százalékot kapott. Ezen felül tíz egyéni körzetből kilencet Márki-Zay jelöltje vitt el. 

FOTÓ: Lázár János / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek