Jobb vagy rosszabb hely lett Hódmezővásárhely, mióta Márki-Zay Péter vezeti?

2019.02.16. 07:54

Lassan egy éve, hogy a független Márki-Zay Péter vezeti polgármesterként Hódmezővásárhelyt, Lázár János hátországát. Azóta állandó a harc a polgármester és a képviselőtestület között, és Sorosba oltott Márki-Zayt ábrázoló plakátok is megjelentek. Mit szólnak a helyzethez a helyiek, a városi Fidesz elnöke és maga a polgármester? Videó!

Február 25-én lesz egy éve, hogy a függetlenként induló, de ellenzéki pártok által támogatott Márki-Zay Pétert választották meg a jellemzően jobboldali Hódmezővásárhely élére, azóta pedig úgy tűnik, állandó a politikai feszültség az újdonsült városvezető és a kormánypárti többségű képviselőtestület között. Hogy mit gondol erről a polgármester, a helyi fideszes vezetés, na és persze maguk a vásárhelyiek, azt az érintettektől kérdezte meg az Azonnali.

Márki-Zay Péter szerint a város békéjének hiányáért egy valaki okolható:

„az, aki nem lophat tovább, és ez fáj neki”.

Azért a polgármester elismerte: ő sem hibátlan, például a megválasztását követő első időszakban sokkal jobban meg tudta őrizni az önuralmát, mint mostanában. Szerinte egyébként az ellene indított támadások még jobban megerősödtek azóta, mióta az országos politikában a hódmezővásárhelyi modellt szeretnék támogatni máshol is. A polgármester azért indított ugyanis mozgalmat, hogy az önkormányzati választáson mindenhol egy ellenzéki jelölt szálljon majd szembe a fideszessel.

„Az igazsághoz viszonylag kevés köze szokott lenni”

„Elképzelhetetlen mértékű gyűlöletkampány zúdult mindenkire, nemcsak a fideszesekre, de még az utódjaikra is. (...) Soha nem volt ilyen megosztott Vásárhely közössége” – vélte Havasi Katalin, a hódmezővásárhelyi Fidesz elnöke. Hozzátette:

„az, hogy egy ilyen gyűlöletkampány alakult ki a városban, ez egészen biztos, hogy nem a helyi Fidesztől indult el.”

A városban járva mindenesetre csak a Sorosba oltott Márki-Zay Pétert ábrázoló plakátok voltak feltűnőek. Havasi Katalin arról is beszélt, neki az a problémája a polgármesterrel, hogy „az igazsághoz viszonylag kevés köze szokott lenni”, ráadásul egyre inkább az látszik, hogy csak „ugródeszkának használja” a várost az országos politikához. 

Mit gondolnak a helyiek?

„Nekünk nem lett jobb azóta, hogy Márki-Zay Péter a polgármester. Szerettük a korábbi csapatot” – mondta el egy hölgy, aki szerint széthúzás van a politikusok között, ez a városnak sem használ.

„Nem tudom, hogy mi lesz ennek a vége, de addig míg a Fidesz van többségben, addig Márki-Zay Péter nem fog elérni semmit”

– ezt már egy másik hölgy mondta, aki szerint „borzasztó és elszomorító”, hogy tele van a levélszekrény a polgármester lejárató szórólapokkal. Találkoztunk olyannal is, aki kereszténysége miatt támogatja Márki-Zayt, még ha nincs is pénz. 

Nézd végig a videót!

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől
Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek