+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Petróczi Rafael
2019. október 13. vasárnap, 21:37
A Sétáló Budapest atyját saját eredményváró rendezvényén saját szakpolitikai programjáról, alternatíváiról, a sajtó szerepéről és Karácsony Gergelyről kérdeztük. Villáminterjú.

Egy korábbi sajtókérdésre azt felelte, hogy azért nem folytatott pozitív kampányt, mert Karácsony Gergely ellopta a programját, így bármilyen pozitív kampányt folytatna, azzal Karácsonyt erősítené. De mi a kettő között az összefüggés? Ha egyszer ön a Sétáló Budapest atyja, ön tudja azt a leghitelesebben képviselni, nem Karácsony.

 

De ez nem igaz. Karácsony Gergelynek ötszázszor annyi pénze, hirdetési felülete, médiafelülete és beágyazottsága van a sajtóban és az emberek nappalijában, mint nekem. Ha nem így lenne, nem lenne gond, hogy Karácsony Gergely ellopja a programomat. De Karácsony ellopja a programomat, az identitásomat, a szóhasználatomat, és azt ötszázszor annyi felületen, pénzből érvényesíti. És közben Závecz Tibor és Hann Endre megmérik, hogy „Karácsony Gergely, ez a majdnem Puzsér nyerhet”. Ha ők így harcolnak, én nem tudok pozitív kampányt folytatni, hanem beindítjuk az identitásharcot.

 

De ha ön felveszi a magyar Beppe Grillo szerepét, akkor van más felülete pozitív üzeneteket megfogalmazni. Kimegy az emberek közé, és belekiabálja az éterbe tutit, nem törődve azzal, hogy az üzenetei bejutnak-e a médiába.

 

De hát ezt csináltam. Kimentem az utcára, felálltam a targonca platójára...

 

De a programjukról nem beszélt.

 

Dehogyisnem.

 

Van egy 154 oldalas programjuk, tele szakpolitikai tervekkel, amiről gyakorlatilag nem beszéltek. Nem beszéltek arról, hogy hogyan alakítanák ki Budapesten a zöld infrastruktúrát, vagy hogyan oldanák meg a lakhatási problémákat. Pedig ezek mind ott vannak a programban.

 

Úristen, dehogynem beszéltünk ezekről. Ott állt mellettem Bodrog Zoltán, a programunk koordinátora, atyja, és folyamatosan a szakpolitikáról beszélt. Csak éppen ez senkit nem érdekelt, senki nem írta meg.

 

A sajtót nem érdekli a zöld infrastruktúra, nem írjátok meg.

 

Láthatóan Bodrog Zoltán nem volt elég fajsúlyos szereplő, hogy átüsse az ingerküszöböt. Nem önnek kellett volna ezekről beszélnie? Miért nem képezte ki magát szakpolitikai témákban, hogy tudjon ezekről beszélni?

 

Miért játsszam el a szakértőt, amikor nem vagyok az? Tényleg ki kéne szolgálnom az igényt, hogy a jelölt legyen szakértő, és tegyen úgy, mintha mindent értene? Nem fogom eljátszani, hogy értek a zöld infrastruktúrához csak azért, hogy rám szavazzanak! Én nem azt tudom, hogy hogyan kell újratervezni Budapestet, hanem hogy mivé kell újratervezni. A hogyan Bodrog Zoltán kompetenciája.

 

El tud képzelni annyira rossz eredményt, hogy azt mondja, átengedi másnak a stafétabotot, és legyen más a Sétáló Budapest arca?

 

Ki az a más? Ha látok egy másik embert, aki jobban vagy megközelítőleg ugyanolyan jól képviseli a Sétáló Budapest programját, akkor igen, átadnám a stafétabotot. Ha lenne valaki, aki képes megvívni ezt a kétfrontos harcot a két rémkurzus ellen, aki nem olyan megosztó, és van olyan fémkeretes szemüvege, mint Karácsony Gergelynek, akkor át fogom adni neki a lehetőséget.

 

Én centrumot akarok, nem Puzsért.

 

Lát most ilyen embert?

 

Nem nagyon. De ha ön lát, legyen szíves, hívja fel rá a figyelmemet.

 

BORÍTÓKÉP: Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Vagy a kínaiak tesztelnek egy új technológiát, vagy a homokcsempészek fedik el a nyomaikat, de egy biztos: valaki szórakozik a GPS-jelekkel a sanghaji kikötőben.

A Fidesszel ellentétben ők nincsenek felfüggesztve. De akkor hova tűntek?

A Báró Wenckheim hazatér című regény nyerte az amerikai Nemzeti Könyvdíjat a más nyelvről fordított könyvek kategóriájában.

A Twitter után a Google is lép, de ők a teljes betiltás helyett inkább a politikai hirdetések targetálását limitálják.

Ellenjelölt híján nem is ez volt a nagy kérdés, hanem inkább az, hogy mit kezd majd Tusk a Fidesszel: elnökjelölti beszédéből ítélve
Orbán nem sok jóra számíthat.

Ami egyelőre biztos: megválasztják Donald Tuskot a Néppárt elnökének, és beszélni fognak fél Európa vezetői.

A hét kérdése

Azt a sütit keressük, amihez reggelenként ugyanúgy tud lattét inni egy budai vállalkozó, mint odapörkölt feketét egy békéscsabai varrónő. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Kinek kell Paks2? Akadályozza-e az áttérést a megújulókra? Lehet-e gazdaságos? Létezik-e ellátásbiztonság atomenergia nélkül? November 22-én.

És mindegyiktől lehet kóstolni! Ráadásul Budapesten! És még finomak is a borok. Nov. 23.

Fantasztikusirodalmi találkozó november 30-án!

Jávor Benedekkel, Stumpf Andrással és Bajomi-Lázár Péterrel december 12-ig.

November 22-től egészen december 15-ig a PIM-ben!

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Várhelyi a meghallgatásán profi teljesítményt nyújtott, más, nála jóval gyengébb biztosjelöltekkel ellentétben mégis csuklóztatják az EP-ben. Hogy miért?

Twitter megosztás Google+ megosztás