+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Petróczi Rafael
2019. október 13. vasárnap, 21:37
A Sétáló Budapest atyját saját eredményváró rendezvényén saját szakpolitikai programjáról, alternatíváiról, a sajtó szerepéről és Karácsony Gergelyről kérdeztük. Villáminterjú.

Egy korábbi sajtókérdésre azt felelte, hogy azért nem folytatott pozitív kampányt, mert Karácsony Gergely ellopta a programját, így bármilyen pozitív kampányt folytatna, azzal Karácsonyt erősítené. De mi a kettő között az összefüggés? Ha egyszer ön a Sétáló Budapest atyja, ön tudja azt a leghitelesebben képviselni, nem Karácsony.

 

De ez nem igaz. Karácsony Gergelynek ötszázszor annyi pénze, hirdetési felülete, médiafelülete és beágyazottsága van a sajtóban és az emberek nappalijában, mint nekem. Ha nem így lenne, nem lenne gond, hogy Karácsony Gergely ellopja a programomat. De Karácsony ellopja a programomat, az identitásomat, a szóhasználatomat, és azt ötszázszor annyi felületen, pénzből érvényesíti. És közben Závecz Tibor és Hann Endre megmérik, hogy „Karácsony Gergely, ez a majdnem Puzsér nyerhet”. Ha ők így harcolnak, én nem tudok pozitív kampányt folytatni, hanem beindítjuk az identitásharcot.

 

De ha ön felveszi a magyar Beppe Grillo szerepét, akkor van más felülete pozitív üzeneteket megfogalmazni. Kimegy az emberek közé, és belekiabálja az éterbe tutit, nem törődve azzal, hogy az üzenetei bejutnak-e a médiába.

 

De hát ezt csináltam. Kimentem az utcára, felálltam a targonca platójára...

 

De a programjukról nem beszélt.

 

Dehogyisnem.

 

Van egy 154 oldalas programjuk, tele szakpolitikai tervekkel, amiről gyakorlatilag nem beszéltek. Nem beszéltek arról, hogy hogyan alakítanák ki Budapesten a zöld infrastruktúrát, vagy hogyan oldanák meg a lakhatási problémákat. Pedig ezek mind ott vannak a programban.

 

Úristen, dehogynem beszéltünk ezekről. Ott állt mellettem Bodrog Zoltán, a programunk koordinátora, atyja, és folyamatosan a szakpolitikáról beszélt. Csak éppen ez senkit nem érdekelt, senki nem írta meg.

 

A sajtót nem érdekli a zöld infrastruktúra, nem írjátok meg.

 

Láthatóan Bodrog Zoltán nem volt elég fajsúlyos szereplő, hogy átüsse az ingerküszöböt. Nem önnek kellett volna ezekről beszélnie? Miért nem képezte ki magát szakpolitikai témákban, hogy tudjon ezekről beszélni?

 

Miért játsszam el a szakértőt, amikor nem vagyok az? Tényleg ki kéne szolgálnom az igényt, hogy a jelölt legyen szakértő, és tegyen úgy, mintha mindent értene? Nem fogom eljátszani, hogy értek a zöld infrastruktúrához csak azért, hogy rám szavazzanak! Én nem azt tudom, hogy hogyan kell újratervezni Budapestet, hanem hogy mivé kell újratervezni. A hogyan Bodrog Zoltán kompetenciája.

 

El tud képzelni annyira rossz eredményt, hogy azt mondja, átengedi másnak a stafétabotot, és legyen más a Sétáló Budapest arca?

 

Ki az a más? Ha látok egy másik embert, aki jobban vagy megközelítőleg ugyanolyan jól képviseli a Sétáló Budapest programját, akkor igen, átadnám a stafétabotot. Ha lenne valaki, aki képes megvívni ezt a kétfrontos harcot a két rémkurzus ellen, aki nem olyan megosztó, és van olyan fémkeretes szemüvege, mint Karácsony Gergelynek, akkor át fogom adni neki a lehetőséget.

 

Én centrumot akarok, nem Puzsért.

 

Lát most ilyen embert?

 

Nem nagyon. De ha ön lát, legyen szíves, hívja fel rá a figyelmemet.

 

BORÍTÓKÉP: Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Még mindig a miniszterelnök videói és az operatív törzs a sláger a coubereknél.

Miért nem engedik át a román vendégmunkásokat Nyugat-Európa felé? És mik azok a helyek Budapesten, ahol a tiltások ellenére is csoportosulnak az emberek?

Hétfőn vezették be, hogy az élelmiszerboltokba csak szájmaszkkal lehet bemenni. Pénteken egy férfi Bécsben egy bankba ment be így – bankot rabolni és lövöldözni.

Miért pont ehhez a dátumhoz kötődik a felszabadulás, és nem kellene-e inkább megszabadulásnak hívni?

Gulyás Gergely bruttó félmilliós, egyszeri fizetéskiegészítést ígért az egészségügyben dolgozók számára. A költségvetés kiadási oldalát újratervezik.

Mi volt a gondja az akkori román miniszterelnöknek, miközben nem csak Erdélyt kapták meg? Itt a Trianon 100 második része!

A miniszterelnök akciócsoportos videója megihlette persze az online kézműveseket is.

A hét kérdése

Vajon rászólt valaki a Fideszre, hogy ezt már tényleg nem kéne? Vagy erkölcsi okokból gondolták meg magukat? Vagy csak Semjén Zsoltot froclizzák vele?

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Szeretnél komposztálni, kiskertben, netán a lakásodban vagy az erkélyen, de még nem mertél belevágni? Ápr. 6.

Ezt is szerettétek

Pszichológust kérdeztünk a családon belüli erőszakot elszenvedők menekülési lehetőségeiről, egy jogászt pedig arról, mennyire felkészült a szakma segíteni azoknak, akik életveszélybe is kerülnek otthon.

Milyen értelmét lehet találni a 21. században a böjtölésnek?

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Meddig engedi elfajulni a bulit az MNB, és mikor szab gátat a gyenge forintnak? Lesz-e 350 forintos euró? Zsiday Viktor és Isztin Péter magyarázzák el.

A SME felvidéki magyar főszerkesztője, Balog Beáta a karrierjéről, a Kuciak-gyilkosság utáni szlovák médiáról és arról, milyen hatással volt a NER a határon túli magyarságra.

Twitter megosztás Google+ megosztás