+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Petróczi Rafael
2019. október 13. vasárnap, 21:37
A Sétáló Budapest atyját saját eredményváró rendezvényén saját szakpolitikai programjáról, alternatíváiról, a sajtó szerepéről és Karácsony Gergelyről kérdeztük. Villáminterjú.

Egy korábbi sajtókérdésre azt felelte, hogy azért nem folytatott pozitív kampányt, mert Karácsony Gergely ellopta a programját, így bármilyen pozitív kampányt folytatna, azzal Karácsonyt erősítené. De mi a kettő között az összefüggés? Ha egyszer ön a Sétáló Budapest atyja, ön tudja azt a leghitelesebben képviselni, nem Karácsony.

 

De ez nem igaz. Karácsony Gergelynek ötszázszor annyi pénze, hirdetési felülete, médiafelülete és beágyazottsága van a sajtóban és az emberek nappalijában, mint nekem. Ha nem így lenne, nem lenne gond, hogy Karácsony Gergely ellopja a programomat. De Karácsony ellopja a programomat, az identitásomat, a szóhasználatomat, és azt ötszázszor annyi felületen, pénzből érvényesíti. És közben Závecz Tibor és Hann Endre megmérik, hogy „Karácsony Gergely, ez a majdnem Puzsér nyerhet”. Ha ők így harcolnak, én nem tudok pozitív kampányt folytatni, hanem beindítjuk az identitásharcot.

 

De ha ön felveszi a magyar Beppe Grillo szerepét, akkor van más felülete pozitív üzeneteket megfogalmazni. Kimegy az emberek közé, és belekiabálja az éterbe tutit, nem törődve azzal, hogy az üzenetei bejutnak-e a médiába.

 

De hát ezt csináltam. Kimentem az utcára, felálltam a targonca platójára...

 

De a programjukról nem beszélt.

 

Dehogyisnem.

 

Van egy 154 oldalas programjuk, tele szakpolitikai tervekkel, amiről gyakorlatilag nem beszéltek. Nem beszéltek arról, hogy hogyan alakítanák ki Budapesten a zöld infrastruktúrát, vagy hogyan oldanák meg a lakhatási problémákat. Pedig ezek mind ott vannak a programban.

 

Úristen, dehogynem beszéltünk ezekről. Ott állt mellettem Bodrog Zoltán, a programunk koordinátora, atyja, és folyamatosan a szakpolitikáról beszélt. Csak éppen ez senkit nem érdekelt, senki nem írta meg.

 

A sajtót nem érdekli a zöld infrastruktúra, nem írjátok meg.

 

Láthatóan Bodrog Zoltán nem volt elég fajsúlyos szereplő, hogy átüsse az ingerküszöböt. Nem önnek kellett volna ezekről beszélnie? Miért nem képezte ki magát szakpolitikai témákban, hogy tudjon ezekről beszélni?

 

Miért játsszam el a szakértőt, amikor nem vagyok az? Tényleg ki kéne szolgálnom az igényt, hogy a jelölt legyen szakértő, és tegyen úgy, mintha mindent értene? Nem fogom eljátszani, hogy értek a zöld infrastruktúrához csak azért, hogy rám szavazzanak! Én nem azt tudom, hogy hogyan kell újratervezni Budapestet, hanem hogy mivé kell újratervezni. A hogyan Bodrog Zoltán kompetenciája.

 

El tud képzelni annyira rossz eredményt, hogy azt mondja, átengedi másnak a stafétabotot, és legyen más a Sétáló Budapest arca?

 

Ki az a más? Ha látok egy másik embert, aki jobban vagy megközelítőleg ugyanolyan jól képviseli a Sétáló Budapest programját, akkor igen, átadnám a stafétabotot. Ha lenne valaki, aki képes megvívni ezt a kétfrontos harcot a két rémkurzus ellen, aki nem olyan megosztó, és van olyan fémkeretes szemüvege, mint Karácsony Gergelynek, akkor át fogom adni neki a lehetőséget.

 

Én centrumot akarok, nem Puzsért.

 

Lát most ilyen embert?

 

Nem nagyon. De ha ön lát, legyen szíves, hívja fel rá a figyelmemet.

 

BORÍTÓKÉP: Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A szállítmányért éjjel titokban ment a szlovák légierő gépe. Igor Matovič szlovák kormányfő egy hónapja még nagyobb EU-s tagállami fegyelmet sürgetett a keleti vakcinákkal szemben.

Ez egyelőre azt jelenti, pár régióban bezárnak az éttermek három hétre, miután megnőtt a fertőzések száma. A finneknél sokkal jobb az általános járványhelyzet, mint nálunk.

Március 1-jétől a hónap végéig kell hordani a márciuskát: a szokást Erdély egyes részein magyarok is átvették. Mi ez?

Az ellenzék az előválasztási bejelentésében csak a leendő parlamenti frakcióikba beülő civilekről beszél, más pártokról nem. Pálinkásnak van sejtése, hogy ez mennyire szándékos.

A hét kérdése

Arról még senki sem beszélt, hogy ezeket pontosan mire is lehetne felhasználni, azt viszont tudjuk, hogy jönnek. Dönts te!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás