Íme egy ferencvárosi parkolási botrány, ami ellen felszólalt a fideszes polgármester

Szerző: Hutter Marianna
2019.09.19. 20:24

Éppen annak a kerületnek a polgármestere kelt ki egy rosszul parkoló autó ellen, ahol a parkolási pénzek beszedése finoman szólva is kérdéseket vet fel.

Íme egy ferencvárosi parkolási botrány, ami ellen felszólalt a fideszes polgármester

Tilosban állt meg az ellenzék egyik autója, „elképesztő” – háborodott fel Facebook-oldalán Bácskai János, Ferencváros fideszes polgármestere azon, hogy egy autó tilosban parkolt a kerületben egy futópályán. Az autón „Magyar Kétfarkú Kutya Párt” felirat olvasható, és az látható, hogy tényleg szabálytalanul parkol. 

Hogy mit tud a tilosban parkoló autóról, az a párthoz tartozik-e, azzal kapcsolatban kerestük a Kétfarkú Kutya Párt elnökét, Kovács Gergőt. Amint utolérjük, frissítjük cikkünket.

Ugyanakkor Bácskai kifakadása annak fényében különösen érdekes, hogy az elmúlt években ennél jóval súlyosabb parkolási botrányok voltak a kerületben.

A 444 több alkalommal számolt be arról, hogy a kerületi parkolóautomaták különösen működnek, és a ferencvárosi parkolás ahelyett, hogy jelentős hasznot hozna a kerületnek, alig nyereséges. Például míg a kerületvezetés azt állította 2019-ben, hogy 270 millió forintot hoz nekik a parkolás, addig a kerületi független önkormányzati képviselő, egyben az ellenzék polgármesterjelöltje, Baranyi Krisztina számításaira hivatkozva azt állította: valójában csak 71 milliós Ferencváros bevétele a parkolásból. Utóbbi igen kevésnek számít annak fényében, hogy – mint azt a 444 felidézi – 2010-ben a fideszes Hassay Zsófia Terézváros polgármestereként azért bontott szerződést anno a Centrum Parkoló Kft-vel, mert mindössze 270 milliós bevétele volt a parkolás után a kerületnek, amit „rettenetesen kevésnek” tartottak. Arról pedig, hogy a ferencvárosi parkolás kérdése a NER-en belül milyen érdekellentéteket szül, a 24.hu is írt. 

FOTÓ: Bácskai János / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek