Mit várhatnak a kétfarkúak alpolgármester-jelöltjétől a ferencvárosiak? Megkérdeztük!

Szerző: Hutter Marianna
2019.11.12. 17:59

Milyen együtt dolgozni a kritikusai szerint nehéz természetű Baranyi Krisztinával, és mire számíthatnak a ferencvárosi kutyatartók, ha tényleg alpolgármester lesz? Döme Zsuzsanna, a kétfarkúak ferencvárosi alpolgármester-jelöltje válaszolt az Azonnalinak.

Mit várhatnak a kétfarkúak alpolgármester-jelöltjétől a ferencvárosiak? Megkérdeztük!

„Az, hogy van humorunk, nem jelenti azt, hogy nem végzünk komoly közéleti és politikai munkát. Ilyen szempontból nem lesz változás, maradok, aki vagyok” – erről beszélt az Azonnali megkeresésére Döme Zsuzsanna, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke, akiről az Index írta meg, Ferencváros új vezetőjének, hogy a független Baranyi Krisztinának lehet az egyik alpolgármestere. Erről Döme szerint a csütörtökön, a képviselő-testület alakulóülésén fognak szavazni.

A politikus az alpolgármesterségtől függetlenül már tagja Baranyi kabinetjének, és azt látja, hogy nagyon sok munka lesz a kerületben. „Egyelőre mindenféle feladatot elvégzünk, ismerkedünk a hivatallal, lakossági bejelentéseket kezelünk, miután ezek jó ideje álltak.” Ezek mellett elindított olyan projekteket, amik kutyapártos kötődésűek, és most már a hivatali oldalról is látja őket. Például hozzálátott a párt által a Lónyay utcába épített buszmegálló engedélyeztetésének folyamatához.

Elkezdte felmérni azt is, hogy azokat a kérdéseket – például zebrák felfestését vagy kukák kihelyezését –, amelyeket eddig gerillamódon felelőtlenség lett volna megoldani, hivatalosan hogyan lehet.

Mint elmondta, érdekes volt rákérdezni arra is, hogy a ferencvárosi gyereksütőként elhíresült, nyáron felforrósodó csúszda kérdésére hogyan
tudtak a kutyapárt akciója után olyan gyorsan reagálni a hivatalban. „Sajnos én úgy látom, hogy nem a hagyományos hivatali úton kezelték ezt, hanem rendhagyó módon oldódott meg egy hét alatt. Cél, hogy a hasonló dolgok ne csak a kampányidőszakban történjenek így".

És mi lesz az első dolga, ha megszavazzák kultúráért felelős alpolgármesternek? Mint elmondta, már bele is folyt a Ferencváros napja nevű rendezvény szervezésébe, melynek keretében bekapcsol a projektbe jó néhány kerületi kulturális intézményt, színházat, akik ingyenes belépést biztosítanak majd a lakosoknak.

Azzal kapcsolatban, hogy Baranyi Krisztinával a kritikusai szerint nem egyszerű együtt dolgozni, Döme Zsuzsanna úgy válaszolt: ilyet ő is
olvasott a sajtóban. „Mivel az elmúlt hetekben napi 10-12 órában dolgozunk együtt, tapasztalati szakértőként tudok nyilatkozni erről. Baranyi rendkívüli munkabírású politikus, és mivel a Kétfarkú Kutya Párt is hasonlóan működik, nagyon hatékony az együttműködésünk.

Aki valóban a kerületért szeretne dolgozni, annak nem lesz problémája Krisztával”.

Hogy igaz-e, hogy feszült a hangulat Baranyi és az ellenzéki pártok között, arra azt mondta: ő ezt nem tapasztalta. „Ahogy áll fel az új képviselő-testület, nyilván tárgyalnak egymással, de nem látom azt, hogy Kriszta ne akarna együttműködni. Talán a pártoknak egymás közt is tisztáznia kell, hogy ebben a felállásban hogyan szeretnének közösen dolgozni".

És ha már a Kutya Párt színeiben politizál, ígér-e valamit a ferencvárosi kutyatartóknak a párt társelnöke?

„Igen, minden kutyára még egy farkat fogunk operálni, de nemcsak a kilencedik kerületben, hanem máshol is, ahol kutyapártos képviselők bekerültek."

FOTÓ: Döme Zsuzsanna / MKKP

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek