Tárgyiasít egy szépségverseny, és szexista? Megkérdeztünk szépségversenyzőket!

2019.09.15. 10:57

Mennyire kapják meg a mindennapi szexizmust azok a lányok, akik bevallottan azzal akarnak érvényesülni, hogy jól néznek ki? Tárgyiasítják-e azzal magukat, hogy elindulnak egy szépségversenyen? Mi a válaszuk, ha idegen pasik beszólnak nekik? A Nemzet Szépe előválogatóján kérdeztük körbe a résztvevőket. Videó.

Még a nyár utolsó napjain ellátogattunk a Nemzet Szépe előválogatójára. A szépségverseny azzal próbálja magát megkülönböztetni a többitől, hogy itt nem csak a szilikonmell, de még a tetoválás is tiltott, de hát így is egy olyan versenyről beszélünk, ami 2019-ben csak és kizárólag arról szól, hogy a nők a külsejükkel akarnak érvényesülni. Ez pedig mostanra úgy tűnik, kiment a divatból még akkor is, ha például a legnagyobb nemzetközi versenyeken már bikinis kör sincs.

Úgy döntöttünk, a versenybe még csak bejutni vágyó lányokat kérdezzük meg, tulajdonképpen tárgyiasítják-e magukat azzal, hogy elmennek egy szépségversenyre, és mennyire kapják meg a mindennapi szexizmust?

A válaszok elég változatosak, ahogy a problémára adott reakciók is: van, aki szerint a társadalmunk természetes része, más pedig egyszerűen csak letiltja mindenhonnan az idegesítő férfiakat, de olyannal is találkoztunk, aki igazából nem tudott mit mondani erről a témáról!

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek