+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Fekő Ádám
2020. január 21. kedd, 17:30
Legalábbis amikor egy jelentéktelen celebbel kell harcolni az interneten: Schobert Norbert kijelentésére úgy megmozdult az ország, mintha bárkinek az életét is befolyásolná, mit gondol az ideális házasságról egy péksütiárus.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

 

Azért jó látni néha, hogy Magyarországnak mégiscsak van valamiféle morális iránytűje. Nagy dolog ez, hiszen most már tényleg évek óta arról van szó, mikor kéne tűzparancsot adni a határon tobzódó migránsokra, mit kéne csinálni a hazaáruló ellenzékiekkel, mit érdemelne Judith Sargentini, és az ember tényleg reménykedni tud csak benne, hogy ennek nincs több alapja, mint amikor futballmeccsen a szomszéd ország csecsemőinek ledarálásáról danolászik az ember.

 

De most úgy tűnik, mégis megmozdult valami! Egy indokolatlanul sok rajongóval rendelkező pojáca olyan kijelentéseket tett egy Magyarországon amúgy sem mindig túl jól kezelt embercsoportra, amitől tulajdonképpen politikai hovatartozástól függetlenül határolódott el az ország!

 

Megszólaltak érintettek, egykori rajongók, üzlettársak, szóval tényleg mindenki, a közös üzenet üzenet röviden összefoglalva pedig annyi volt, hogy „baszd meg!”

 

Ha valaki a miniszterelnök úrra gondolt volna, és a gyöngyöspatai romákra, esetleg a börtönkártérítésre váró elítéltekre, az szégyellje el magát,

 

hiszen én soha nem mondanék olyat Orbán Viktorra, hogy indokolatlanul sok rajongóval rendelkezik, a pojácázásról meg ne is beszéljünk!

 

Természetesen az ország fitneszführerére, Schobert Norbertre gondolok, akinek sikerült hétfőn amolyan törökgábori értelemben véve tematizálni a közbeszédet azzal, hogy élő videóban jelentette ki, hogy azért mennek szét házasságok, mert a nők kövérek. Kicsit szó volt persze a szülésről meg a sportról is, de a lényeg ennyi.

 

A témában igyekezett mindenki megszólalni, ami egészen akkorára nőtt, hogy még a Coca-Cola kampányában is megjelenik Schobert, akit kedd este már az ATV Egyenes beszédében állítanak szembe Szentesi Éva írónővel / rákellenes aktivistával / hivatásos megmondóemberrel, szóval mindenki elmondhatja, mit kell csinálnia a magyar nőknek 2020-ban.

 

Az, hogy ez a 80 százalékban a Facebookon zajló balhé ekkorára nőtt, tökéletesen mutatja, hogy

 

igenis van igény a hülyék kiközösítésére ebben az országban, csak hát valahogy mindig a rossz hülyéket választjuk.

 

Az eset kísértetiesen emlékeztet Kovács Ákos művész úr 2015-ös nyilatkozatára, amikor is kiderült, szerinte a női princípium a gyerekszülés és a valahova tartozás. Akkor is jól ráugrott mindenki, kiszállt mögüle a főszponzora, szóval az internet végül jól elverte a port a hímsoviniszta híresemberen, ahogy most Schoberten is elveri. 

 

A lényeget valahogy senki nem kérdezi meg:

 

mégis kit érdekel amúgy Schobert Norbert véleménye arról, mi a helyes élet?

 

Mármint persze tudom, hogy a Facebook annyira nem reprezentatív számai szerint több, mint egymillió embert, de még ezzel az egymillió emberrel is csak ott tartunk, hogy egy a dolgok alakulására minimális hatással befolyással rendelkező ember hülyeségeket beszél. Olyan, mintha a kocsmában a szomszéd asztalnál fennhangon magyarázná valaki, hogy az asszonynak a konyhában a helye: vannak, akik elrontják a saját szórakozásukat azzal, hogy jól kiosztják őket, és vannak, akik elkönyvelik, hogy jó nagy hülye ül a szomszéd asztalnál, aztán tovább folytatják a vérre menő vitájukat a 2010-es évek tíz legjobb lemezéről.

 

Az ország Norbiját persze kiemeli a szomszéd asztalnál ülő hülyék közül, hogy körülötte bizonyos körökben valamiféle vallásos áhítat alakult ki, amihez nagyon fontos, hogy néha mondjon valami megdöbbentőt. Épp úgy, mint a kormánypárti influenszerek, ő is a másokból kiváltott hatásból él, csak mivel neki világnézettől függetlenül mindenkire szüksége van, ezért nem állhat bele Greta Thunbergbe. Ha figyelünk arra, mit okoskodik össze arról, mit kell csinálnia egy frissen szült nőnek, akkor már nyert is.

 

Persze úgy tűnik, hogy figyelünk, de ha tényleg ennyire fontosnak tartjuk, mit tart Schobert Norbert ideális házasságnak, akkor meg is érdemeljük, hogy vele kelljen vitáznunk.

 

Bár mindeközben közben a Schobertnél sokkal magasabban lévő magyar közszereplők rendszeresen közösítik ki az ország lakosságának egy részét, legyenek azok épp a „testnevelésből felmentettek”, a melegek, a gyerek nélküliek, a liberálisok, a civilek, vagy most épp a cigányok, ezekben a kérdésekben valahogy soha nem szólalnak fel habzó szájjal a magyar bulvár nagyjai, hiszen még a végén nem kapnának meghívót a TV2 éneklős műsoraiba.

 

Ahogy mondtam, az végül is továbbra is jó, hogy kiderült: létezik valamiféle morális iránytű az országban, csak ezt jó lenne akkor is használni, amikor nem egy gyenge minőségű péksütiket áruló celebről van szó.

 

Olvasnál még Fekő Ádámtól? Ide kattints!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Aleksandar Vučić szerb elnök pedig úgy reagált a tüntetésekre: ha az ellenzék változást akar, akkor vagy nyerjék meg a választásokat vagy öljék meg őt.

Belgrádban folytatódnak a rendszerellenes tiltakozások: a tüntetők „a vírus és a rezsim áldozataiért“ imádkoznak.

Az EU nem egy bankautomata olyan tagállamok számára, akik figyelmen kívül hagyják az alapvető szabályokat, írták a néppárti EP-képviselők.

A fából készült alkotást július 4-én, az amerikai függetlenség napján gyújtották fel.

A jobbközép Andrej Plenković annyira egyértelmű győzelmet aratott, hogy nem szorul rá egyetlen nagyobb pártra se koalíciós partnerként. Csak a kisebbségekre, lényegében.

Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes szerint Budapesten rövid távon biztosan nem lesz ingyen a BKV. De mit és miért akarnak a bécsi zöldek?

Hónapok óta veszekszenek a Gödöt vezető politikusok. A Momentum vezetése polgármestere, Balogh Csaba pártjára állt, de mit gondol az ügyről a többi pártközpont?

A hét kérdése

Vége a parlamenti szezonnak, vége a járvány durvábbik részének, és már rendeleti kormányzásra való felhatalmazása sincs Orbánnak, ideje hát megnézni, profitált-e ebből bármelyik párt. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Három borásztehetség, bor, bogrács, vezetett kóstoló, dűlőtúra. Mád, július 11.

Duda vs. Trzaskowski: a párharcot többek közt Pál Benedek, az Azonnali szerzője is értékeli július 14-én délután!

Az egyik legszebb pincesoron nyit ki a Planina borház július 31-én este. Vigyázat, sokac temperamentum + jó borok!

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás