Lekiscsajozta a kétfarkús alpolgármestert, most az Azonnalinak hála kér bocsánatot a ferencvárosi képviselő

Szerző: Petróczi Rafael
2020.01.27. 19:48

Bocsánatkérésében Deutsch László, ferencvárosi civil képviselő megjegyezte, neki ez a szavajárása.

Lekiscsajozta a kétfarkús alpolgármestert, most az Azonnalinak hála kér bocsánatot a ferencvárosi képviselő
„Ide figyelj, kiscsaj!”

így akart még tavaly beszédbe elegyedni Deutsch László, a Ferencvárosi Lokálpatrióta egyesület elnöke, egyúttal IX. kerületi önkormányzati képviselő Döme Zsuzsannával, aki amellett, hogy a Kétfarkú Kutya Párt társelnöke, Baranyi Krisztina kultúráért felelős alpolgármestere is lett október 13-a után.

Az Azonnali páros interjújában, ahol Döme mellett a XII. kerületben képviselői helyet kapó Kovács Gergő mesélte el, hogy milyen az önkormányzati munka kutyapártos szemmel, az alpolgármester kifejtette: elsősorban a fideszes képviselők nem sajtónyilvánosan, a folyosókon előszeretettel pirítanak rá azért, mert Döme nem tud szuperül sminkelni, nincs elég magassarkú cipője, és emiatt nem tudja igazán magas színvonalon ellátni a feladatait.

Még a macsó fideszesek is összecsapták volna a tenyerüket, ha hallják civil képviselőtársuk fent idézett mondatát. Hogy Deutsch mit akart volna mondani a „kiscsajnak”, nem tudni, mert Döme azt már nem hallgatta meg.

Mégis, miután szembesült szavaival az Azonnali interjújában, a képviselő úr nem restellett – a maga módján – bocsánatot kérni Döme Zsuzsannától.

„Nekem ez a szavajárásom”

Döme elmondása szerint Deutsch úr ahogy akkor, most is a folyosón szólította le, és miután nem vitatta, hogy a dolgok úgy történtek, ahogy azt az Azonnali interjújában maga is olvasta, azzal magyarázta szavait, hogy neki ez a szavajárása, hogy „ide figyelj, kiscsaj!”

Válaszában az MKKP-s társelnök elmondta, hogy ő erre nem is gondolt, tekintve, hogy még azok a haverjai, akikkel együtt őriztek disznót húsz évig, sem beszélnek vele így. Ennek ellenére Döme végül is azt mondta a képviselő úrnak, hogy bocsánatkérésnek veszi a magyarázatát, és szívesen továbblép a történeten.

Erre reagálva, és nem egyből, magától mondta ki végül Deutsch László, hogy a szavajárására vonatkozó mondatait valóban bocsánatkérésnek szánta.

„Bevallom, nem ilyen dolgokkal akarok foglalkozni, rengeteg az alpolgármesteri teendő. Én ezt a történetet lezártam, és remélem, Deutsch László nem fog a továbbiakban így beszélni velem és a képviselőtársaimmal sem” – összegezte Döme, bár erre konkrét ígéretet nem kapott a képviselő úrtól.

A többi macsó képviselőnek is illene bocsánatot kérnie?

Döme Zsuzsanna erre a kérdésre elmondta, hogy ő tényleg nem ezekkel az ügyekkel akar foglalkozni.

„A ferencvárosi embereket kéne képviselnünk a munkánkkal és a döntéseinkkel. Tök jó lenne, hogyha nem a személyeskedés, hanem a valódi ügyek mentén kommunikálnánk egymással. Hátha Magyarországon is ez öten-nyolcvan éven belül lehetségessé válik.

Amúgy sem vagyok egy feminista alkat: nőként már annak is nagyon örülök, ha férfitársaságban köszönnek nekem”

– fejtette ki elvárásait az alpolgármester.

Sőt, az MKKP női társelnökének elmondása szerint annyira csak a hatékony munkavégzés számít, hogy ha választania kellene egy talpig úriember, de csak szavakban szorgos képviselő, és egy, a kerületért valóban kőkeményen dolgozó, de szexista képviselő között, inkább az utóbbit választaná.

Nem lenne egyszerűbb akkor csinosabban öltözve elejét venni a szexizmusnak?

Hiszen a szépen sminkelt és jól felöltözött nő látványa talán elvenné a kedvét a férfi képviselőknek, hogy az alpolgármester asszony megjelenésével foglalkozzanak, és sokkal inkább az érdemi munkára koncentrálhatnának, ahogy azt Döme Zsuzsanna is szeretné.

Az alpolgármester valóban elgondolkozott ezen, de aztán arra jutott, nem tudná jobban végezni a munkáját, ha jobban sminkelne, sőt, kevesebb ideje is lenne rá, mert nála a sminkelés elég sok időt vesz igénybe.

„Sminktanfolyamon azóta se vettem részt, de ilyen pillangós arcfestésbe belefutottam.

Az állampolgárokra bízom, hogy ha szerintük pillangóvá vagy esetleg tigrissé festve ülnék be egy képviselőtestületi ülésre, akkor jobban tudnám-e képviselni alpolgármesterként a kerületet.

Ha követelni fogja tőlem Ferencváros, akkor így is meg tudok majd jelenni” – ígérte meg Döme, hogy a választók akarata előtt meg fog hajolni.

NYITÓKÉP: Fekő Ádám / Azonnali

Petróczi Rafael
Petróczi Rafael az Azonnali korábbi újságírója

A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett politológusként. Az Azonnali gyakornoka, majd belpolitikai újságírója volt 2017-2021 között.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek