+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. augusztus 4. vasárnap, 09:27
Aki jelenleg Londonban közlekedne elektromos rollerrel, az komoly pénzbírságra számíthat.

Tüntetést szerveztek Londonban azért, hogy lehessen törvényesen is használni az elektromos rollereket az Egyesült Királyságban – írja az Independent.

 

Jelenleg ugyanis aki Angliában e-rollerezne, az csak magánterületen teheti ezt meg. Aki az utcákon a járdán vagy az utakon használná a járművet, az háromszáz fontos (vagyis száztízezer forintos) pénzbüntetésre számíthat, illetve büntetőpontokra a jogosítványában.

 

A demonstráció szervezője, a 22 éves Peter Williams szerint azt szeretnék elérni, hogy az emberek zöld alternatívát tudjanak választani a közlekedésben például az autók helyett. Ugyanakkor az Independent megjegyezte: egy amerikai tanulmány szerint az e-rollerek gyártása és karbantartása több üvegházhatású gázt termel, mint más közlekedési eszközé.

 

Londonban egyébként nemrég az borzolta a kedélyeket az e-rollerekkel kapcsolatban, hogy Emily Hartridge televíziós műsorvezető és youtuber nemrég meghalt, miután egy teherautóval ütközött elektromos rollerezés közben.

 

Ami Magyarországot illeti, már Budapesten is elérhető például a Lime elektromos roller-kölcsönző. Ám az ötödik kerület önkormányzata nem volt elragadtatva attól, hogy az emberek az utcákon össze-vissza otthagyják a rollereket, ezért begyűjtötték a nem szabályosan elhelyezett darabokat – több mint ötvenet -, mondván azok elhelyezése az utcán közterületi értékesítésnek minősül, erre pedig nincs engedélye a Lime-nak. Az e-rollereket az önkormányzat csak közigazgatási eljárás után volt hajlandó visszaadni a szolgáltatónak, ami válaszul kivonult a kerületből.

 

Ti örültök, hogy már itthon is lehet e-rollerezni? Szavazzatok!

 

FOTÓ: Flickr

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Míg a nyolcadik kerületi választási bizottság két, feltételezésen alapuló cikk miatt elmarasztalta Pikó Andrásékat, a Fővárosi Választási Bizottság megváltoztatta a határozatot.

A 2018-ban önmagát feloszlató ETA mai állapotáról sokat elárul, hogy pont azok kötöttek alkut a hatóságokkal, akiknek korábbi feladata ennek a megakadályozása volt.

Migránsozott-e Varga Judit? Megúszhat-e Magyarország bármit is azután, hogy Timmermanstól elveszik a jogállamiság-portfóliót? Nagyon bizalmasak az infók, de elmondjuk, amit tudni lehet.

Még a Wikileaks-alapító Julian Assange adatai is kiszivárogtak, miután korábban menedékjogot kapott a dél-amerikai országtól.

Ha Trócsányi megbukna az EP-meghallgatáson, és a kormány a helyére egy másik fideszes EP-képviselőt jelölne, azt a momentumosok nem szavaznák meg – mondta Fekete-Győr.

A hét kérdése

Megjelent a nyomtatott Mandiner, de mellette van még Magyar Hang, Figyelő, Demokrata, és sok minden más is. Te melyikre rabolsz rá az újságosnál? Ez a hét
kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Kőváry Zoltán pszichológus válaszol a kérdésekre szeptember 19-én este.

Közlekedéstörténet minden mennyiségben szeptember
21-én, szombaton!

Milyen volt az erdélyi Magyar Autonóm Tartomány? Szeptember 27-én a Kutatók éjszakáján szó lesz róla.

Neoliberálisok, posztmarxisták, populisták vagy konzervatívok legyenek? Schiffer és Lányi megmondja. Szeptember 27.

Szeptember 28-án végig lehet kóstolni egy csomó gőzgombócot. Mellé koncertek.

Ezt is szerettétek

Ha már elkezdődött a tanév, itt az ideje kitombolni magunkat!

Kik azok, akikről első ránézésre nem mondaná meg az ember, hogy hosszú évek óta fideszesek? Összeszedtük!

Ugyan az ország nagy részében összefog az ellenzék, de ez nem jött össze Mosonmagyaróváron.

Összeszedtünk pár fideszest, akik vidéki létükre mégis befutottak karriert a fővárosban!

Twitter megosztás Google+ megosztás