+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. augusztus 4. vasárnap, 09:27
Aki jelenleg Londonban közlekedne elektromos rollerrel, az komoly pénzbírságra számíthat.

Tüntetést szerveztek Londonban azért, hogy lehessen törvényesen is használni az elektromos rollereket az Egyesült Királyságban – írja az Independent.

 

Jelenleg ugyanis aki Angliában e-rollerezne, az csak magánterületen teheti ezt meg. Aki az utcákon a járdán vagy az utakon használná a járművet, az háromszáz fontos (vagyis száztízezer forintos) pénzbüntetésre számíthat, illetve büntetőpontokra a jogosítványában.

 

A demonstráció szervezője, a 22 éves Peter Williams szerint azt szeretnék elérni, hogy az emberek zöld alternatívát tudjanak választani a közlekedésben például az autók helyett. Ugyanakkor az Independent megjegyezte: egy amerikai tanulmány szerint az e-rollerek gyártása és karbantartása több üvegházhatású gázt termel, mint más közlekedési eszközé.

 

Londonban egyébként nemrég az borzolta a kedélyeket az e-rollerekkel kapcsolatban, hogy Emily Hartridge televíziós műsorvezető és youtuber nemrég meghalt, miután egy teherautóval ütközött elektromos rollerezés közben.

 

Ami Magyarországot illeti, már Budapesten is elérhető például a Lime elektromos roller-kölcsönző. Ám az ötödik kerület önkormányzata nem volt elragadtatva attól, hogy az emberek az utcákon össze-vissza otthagyják a rollereket, ezért begyűjtötték a nem szabályosan elhelyezett darabokat – több mint ötvenet -, mondván azok elhelyezése az utcán közterületi értékesítésnek minősül, erre pedig nincs engedélye a Lime-nak. Az e-rollereket az önkormányzat csak közigazgatási eljárás után volt hajlandó visszaadni a szolgáltatónak, ami válaszul kivonult a kerületből.

 

Ti örültök, hogy már itthon is lehet e-rollerezni? Szavazzatok!

 

FOTÓ: Flickr

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A lengyel politikus a legmagasabb szintű kitüntetést kapta a Románia Csillagán belül, Tőkéstől a legalacsonyabbat vették korábban el.

Mikor lesz így kormánya Írországnak? Vagy inkább jöhetnek az előrehozott választások? Elmagyarázzuk!

Bár a Fundacja Pro plakátja egyértelműen jelzi, hogy a homoszexuálisok gyerekeket fognak szerintük molesztálni, a bíróság szerint ez nem bántó, hanem oktató jellegű üzenet.

Utóbb Strache tagadta, hogy civil egyesületeken keresztül kaptak volna pénzt. Az ibiziai videó után alakult nyomozócsoport azonban más eredményre jutott.

Miután Kiss László és Szaniszló Sándor III. és XVIII. kerületi polgármesterek átléptek a DK-ba, Gyurcsányéknak nagyobb lesz a frakciója a közgyűlésben, mint az MSZP-é.

A magyar politikatörténetben először indul magyar párt politikusa külföldi választáson, külföldi pártszínekben – és rögtön kettő is!

A Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlésben politizáló Kulcsár Gergely jelezte: a Jobbik-elnökség felszólítása ellenére sem mond le.

A hét kérdése

Az egykori playmate már sokszor és sokfélét nyilvánult meg a politikában, most pedig dönthetsz, melyik a kedvenc aranyköpésed tőle.

Azért ide elnéznénk

Piac-e a világpiac? Magántulajdon-e a cégbirodalom? Fennmaradhat-e a demokrácia és a jogállam piacgazdaság nélkül? Létezik-e „harmadik út"? Február 21.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

A francia új hullám mestere napjainkban is töretlenül alkot. Február 23-án a Film/Szocializmus című munkáját megtekinthetitek a Patyolatban.

Történelmi diorámák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Digital Health Summit, a digitális egészségügyi megoldásokon dolgozó szakemberek, fejlesztők, befektetők és az egészségügyi intézményvezetők fóruma.

Twitter megosztás Google+ megosztás