+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. augusztus 4. vasárnap, 09:27
Aki jelenleg Londonban közlekedne elektromos rollerrel, az komoly pénzbírságra számíthat.

Tüntetést szerveztek Londonban azért, hogy lehessen törvényesen is használni az elektromos rollereket az Egyesült Királyságban – írja az Independent.

 

Jelenleg ugyanis aki Angliában e-rollerezne, az csak magánterületen teheti ezt meg. Aki az utcákon a járdán vagy az utakon használná a járművet, az háromszáz fontos (vagyis száztízezer forintos) pénzbüntetésre számíthat, illetve büntetőpontokra a jogosítványában.

 

A demonstráció szervezője, a 22 éves Peter Williams szerint azt szeretnék elérni, hogy az emberek zöld alternatívát tudjanak választani a közlekedésben például az autók helyett. Ugyanakkor az Independent megjegyezte: egy amerikai tanulmány szerint az e-rollerek gyártása és karbantartása több üvegházhatású gázt termel, mint más közlekedési eszközé.

 

Londonban egyébként nemrég az borzolta a kedélyeket az e-rollerekkel kapcsolatban, hogy Emily Hartridge televíziós műsorvezető és youtuber nemrég meghalt, miután egy teherautóval ütközött elektromos rollerezés közben.

 

Ami Magyarországot illeti, már Budapesten is elérhető például a Lime elektromos roller-kölcsönző. Ám az ötödik kerület önkormányzata nem volt elragadtatva attól, hogy az emberek az utcákon össze-vissza otthagyják a rollereket, ezért begyűjtötték a nem szabályosan elhelyezett darabokat – több mint ötvenet -, mondván azok elhelyezése az utcán közterületi értékesítésnek minősül, erre pedig nincs engedélye a Lime-nak. Az e-rollereket az önkormányzat csak közigazgatási eljárás után volt hajlandó visszaadni a szolgáltatónak, ami válaszul kivonult a kerületből.

 

Ti örültök, hogy már itthon is lehet e-rollerezni? Szavazzatok!

 

FOTÓ: Flickr

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Hetvenöt éve írta alá azt az egyezményt, amely lehetőséget adott Csehszlovákiának arra, hogy területéről magyar lakosokat telepítsen át Magyarországra, és fordítva.

A kontinens legjobb sorozatával, archívumával, tojástörőjével és még sok minden mással!

A 2010-es évek elején még fagyos volt a viszony, de mostanra eljutottak egészen addig, hogy a Fidesz már az RMDSZ ellenében induló erdélyi jobboldaliakat hazaárulózza. Hogyan jutottak el idáig?

Most ismerte el először valaki a Bizottságban, hogy talán nem minden volt rendben a vakcinabeszerzésekkel.

Közel három és fél óráig kellett magyarázkodniuk az EP-ben a vakcinagyártó cégek vezetőinek, hogy mikor érkeznek meg az EU-nak ígért vakcinák.

Nem tetszik neki egy szabálymódosítás, aminek segítségével a komplett Fidesz-delegációt ki lehetne tessékelni a néppárti frakcióból.

A hét kérdése

Arról még senki sem beszélt, hogy ezeket pontosan mire is lehetne felhasználni, azt viszont tudjuk, hogy jönnek. Dönts te!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

Twitter megosztás Google+ megosztás