+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. április 22. szerda, 16:40
Mit tegyen az, aki Budapesten szeretett volna Lime-ozni, de hiába vette meg heti előfizetését? Megkérdeztük.

Már március 19-e óta nem elérhetőek a Lime budapesti elektromos rollerei. Erről nem értesítették sem a felhasználóikat, sem a közvéleményt, mindössze múlt héten jelent meg erről egy angol nyelvű közlemény – írta a G7 szerdán. Hozzátették: ez sokakat váratlanul ért, tudnak olyanról, aki néhány nappal korábban pont azért váltott bérletet, mert a járvány miatt akarta használni az e-rollereket, ő bukta a pénzét. Na de mit szól ezekhez az állításokhoz a Lime, visszaadja-e a felhasználók pénzét és mikor terveznek visszatérni Budapestre? Az Azonnali megkérdezte.

 

Vissza lehet kérni az elveszett pénzt

 

„A Lime-felhasználókat széleskörű kommunikációs csatornákon értesítettük, és közvetlenül e-mailben küldtük meg számukra a budapesti szolgáltatások ideiglenes szüneteltetésére vonatkozó információkat” – válaszolta a cég. Ezalatt alkalmazáson belüli üzeneteket és push-értesítéseket kell érteni, illetve jelezték ezt honlapjukon is (igaz, ez úgy tűnik a Lime által küldött linkből, csak angolul történt meg).

 

Hogy mi lesz azokkal a pórul járt e-rolleresekkel, akik a leállás előtt vettek bérletet, arra azt mondták: a LimePass heti előfizetéseket minden olyan piacon felfüggesztették, ahol ideiglenesen szüneteltetik a szolgáltatásukat. „Minden felhasználónk számára, aki erre az opcióra korábban előfizetett, a teljes előfizetést visszaállítjuk, amint szolgáltatásunk újraindul. Emellett írhatnak a segitseg@li.me e-mail címre és kérhetik a teljes visszatérítést.”

 

Addig is fertőtlenítik a rollereket

 

Kérdésünkre arról is írtak, hogy készen állnak arra, hogy a lehető leghamarabb újraaktiválják a flottájukat Budapesten.

 

„Rollerflottánkat offline állapotban csapatunk a legmagasabb szintű karbantartásban és fertőtlenítésben részesíti.”

 

Ugyan arra nem tértek ki, hogy a szolgáltatás újraindítása mikor és milyen rollerszámmal történhetne meg, azt azért jelezték, hogy figyelemmel kísérik a fejleményeket a világ minden tájáról, több, mint 25 ország egészségügyi és szabályozó hatóságaival folytatnak egyeztetéseket.

 

Közegészségügyi és rendészeti dolgozóknak segítenének

 

A Lime azt se árulta el, hogy pontosan mekkora bevételkiesést jelent nekik a koronavírus miatti helyzet, ehelyett arra hívták fel a figyelmet, hogy a kijárási korlátozásokat alkalmazó országoknál a közlekedési módok minden formájában visszaesés tapasztalható, így ez a közösségi megosztáson alapuló rollerekre is vonatkozik. (Ez egyébként nem igaz, Budapesten a járvány alatt a bringára annyian rászoktak, hogy rengeteg új kerékpársávot felfestettek Budapest-szerte.) Ám leszögezték: tekintettel arra, hogy az elmúlt 12 hónapban a fenntartható vállalkozás építésére összpontosítottak, vállalkozásuk erős, és bíznak a Lime jövőjében.

 

NYITÓKÉP: Illés Gergő / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Sokáig tartott, de a Momentum is kimondta: Orbán Viktor leváltáshoz egyetlen közös listán kell indulnia a hatpárti ellenzéknek. Ezzel gyakorlatilag a listaállítás körüli vita eldőlt.

Úgy tudjuk, azért, mert nem lehetett a párt jelöltje 2022-ben.

Polgárpukkasztó amerikai standup, afrikai lecsó, halhatatlan videójáték: itt a novemberi Fasza Dolgok, az Azonnali havonta megjelenő mindenajánlója. 100 százalékban lockdown-kompatibilis tippek!

Hüvelykujjával felfelé mutatva szelfizett az elhunyt labdarúgóval egy argentin férfi és két társa. Halálos fenyegetéseket is kaptak,
most szabadkoznak.

Ha kíváncsi vagy, hogy melyik magyarországi párttal értesz legjobban egyet környezeti kérdésekben, akkor neked szól
a Vokskabin új tesztje!

Méghozzá egyhangúlag. A Zöldek beleírták volna a romák védelmét is, de ezt a CDU, az SPD és az AfD leszavazta.

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

November 29-én több hónapra leállítják a budapesti közbringa-rendszert. Kísérd el az utolsó útjukra a robosztus bringákat!

Ott laksz, és ott is parkol a kocsid? Az önkormányzattal megvitathatod az egészet december 2-án este 6-tól.

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás