+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. április 30. csütörtök, 10:30
Másfél hónap szünet után újra lehet elektromos rollert bérelni Budapest utcáin.

Ugyan a koronavírus miatt március közepén eltűntek, de május elsejétől már visszatérnek a Lime elektromos rollerjei Budapestre – derül ki az Azonnalinak küldött csütörtöki közleményükből. A Lime szünetelése kapcsán az Azonnali is írt, akkor a cég már jelezte, készen állnak az újraindulásra, illetve ha kell, visszatérítik azon felhasználóik pénzét, akik heti bérletet vásároltak a leállásuk előtt.

 

Mint a cég emlékeztet, március közepén nemcsak Budapesten, de egész Európában és Észak-Amerikában begyűjtötték a teljes flottát, ezzel átmenetileg szüneteltetve a tevékenységüket.

 

A magyar főváros így a világ első városai között van, ahol a működés újra megkezdődik, és ezt a többi város fokozatosan követni fogja majd.

 

Mint Tóth Tamás, a Lime magyarországi képviselője jelezte, a Lime működési területe ugyanaz marad, de egy kisebb flottával indulnak újra. Egyébként éppen május elsején, vagyis az újraindulás napján lesz egy éve, hogy a Lime megérkezett Budapestre.

 

És mit mond a Lime azoknak, akik a koronavírus miatt félnek az e-rollereket használni? Ezzel kapcsolatban azt írja a közlemény, hogy fejlesztették a tisztítási módszereiket, növelték rollerjeik tisztításának és fertőtlenítésének gyakoriságát. Vagyis tisztítják a rollerek minden olyan részét, amelyet megérinthetnek, és csak azokat a tisztítótermékeket használják, amelyeket az amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC) ajánlott, és amelyeket az Amerikai Környezetvédelmi Hatóság (EOA) jóváhagyott a koronavírus elleni használatra.

 

Persze Tóth Tamás szerint bárki, aki bizonytalannak érzi magát, vagy aggálya van, vezetés közben eldobható gumikesztyűt viselhet vagy fertőtlenítheti a kormányt használat előtt. 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Pár napja az LMP, DK, Jobbik és Fidesz képvviselői szavazták meg a momentumos Balogh Csaba jogköreinek megnyirbálását, most Balogh vette vissza az LMP-s és DK-s alpolgármesterek jogosítványait.

A finnek már jóval a nácik előtt is használták a szvasztikát repülőgépeiken, egyenruháikon és zászlóikon, de hiába semmi köze a nácizmushoz: a légierő úgy döntött, megszabadul a kínos szimbólumtól.

A választást szerdán egy csomó helyen meg kellett ismételni Szerbiában, így a monarchisták éppen megugorhatták a 3 százalékos küszöböt.

Ha csak nem változnak nagyot az órákkal az urnazárás előtt lehozott részeredmények, Vlagyimir Putyin élete végéig hatalmon maradhat.

A Facebook és társai vagy elfogadják a nekik megalkotott török szabályokat, vagy elzavarják őket az országból.

Sokan használják már jegyvásárlásra a MÁV-appot, de eddig volt egy nagy hátránya: csak belföldön lehetett vele vonatjegyet váltani.

A hét kérdése

Szeptemberig pihenőre megy a parlament, kell is, mert sok minden történt: összegyűjtöttünk 10+1 emlékezetes pillanatot, te pedig szavazhatsz a kedvencedről!

Azért ide elnéznénk

A túrák csütörtökön 16 órakor és vasárnap 14 órakor indulnak, a félórás körbevezetés rövid koncerttel zárul.

A Magyar Asztronautikai Társaság 1994 óta tartó táborát ezúttal online rendezik meg július 9-én. Jelentkezési határidő: július 3.

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Július 30-án újra vitáznak az újságírók: most Pető Péter, a 24.hu, és Békés Márton, a Kommentár főszerkesztője fog „összecsapni” a MagNet Közösségi Házban.

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás