Kisebb flottával, de május elsejétől visszatér a Lime Budapestre

Szerző: Hutter Marianna
2020.04.30. 10:30

Másfél hónap szünet után újra lehet elektromos rollert bérelni Budapest utcáin.

Kisebb flottával, de május elsejétől visszatér a Lime Budapestre

Ugyan a koronavírus miatt március közepén eltűntek, de május elsejétől már visszatérnek a Lime elektromos rollerjei Budapestre – derül ki az Azonnalinak küldött csütörtöki közleményükből. A Lime szünetelése kapcsán az Azonnali is írt, akkor a cég már jelezte, készen állnak az újraindulásra, illetve ha kell, visszatérítik azon felhasználóik pénzét, akik heti bérletet vásároltak a leállásuk előtt.

Mint a cég emlékeztet, március közepén nemcsak Budapesten, de egész Európában és Észak-Amerikában begyűjtötték a teljes flottát, ezzel átmenetileg szüneteltetve a tevékenységüket.

A magyar főváros így a világ első városai között van, ahol a működés újra megkezdődik, és ezt a többi város fokozatosan követni fogja majd.

Mint Tóth Tamás, a Lime magyarországi képviselője jelezte, a Lime működési területe ugyanaz marad, de egy kisebb flottával indulnak újra. Egyébként éppen május elsején, vagyis az újraindulás napján lesz egy éve, hogy a Lime megérkezett Budapestre.

És mit mond a Lime azoknak, akik a koronavírus miatt félnek az e-rollereket használni? Ezzel kapcsolatban azt írja a közlemény, hogy fejlesztették a tisztítási módszereiket, növelték rollerjeik tisztításának és fertőtlenítésének gyakoriságát. Vagyis tisztítják a rollerek minden olyan részét, amelyet megérinthetnek, és csak azokat a tisztítótermékeket használják, amelyeket az amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC) ajánlott, és amelyeket az Amerikai Környezetvédelmi Hatóság (EOA) jóváhagyott a koronavírus elleni használatra.

Persze Tóth Tamás szerint bárki, aki bizonytalannak érzi magát, vagy aggálya van, vezetés közben eldobható gumikesztyűt viselhet vagy fertőtlenítheti a kormányt használat előtt. 

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek