Hunvald György tagságának voltak felemelő és nehéz pillanatai is – mondja Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke

Szerző: Hutter Marianna
2019.07.26. 13:00

Molnár Zsolt szerint az MSZP hisz abban, hogy a Fidesz és a NER legyőzése az önkormányzati választásokon továbbra is közös érdekük Hunvald Györggyel.

Hunvald György tagságának voltak felemelő és nehéz pillanatai is – mondja Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke

Tudomásul vettük és elfogadtuk Hunvald György döntését – így reagált az Azonnalinak Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke azzal kapcsolatban, hogy Hunvald pénteken blogján jelentette be: huszonhat év után kilép a pártból.

A jogerősen elítélt politikus távozását azzal indokolta: az összefogott ellenzéki pártok némelyike kizárta azt a lehetőséget, hogy ő megmérettesse magát a hetedik kerületben, „ezzel az MSZP nem tudott mit kezdeni és nem tudta megoldani a problémát”, Hunvald pedig nem akart az ellenzéki összefogás gátja lenni. Tény, az MSZP valóban nem akarta a polgármesteri székért indítani a politikust, erről korábban itt írt az Azonnali. 

Elvtársi viszonyok

Molnár szerint Hunvald huszonhatéves tagságának voltak felemelő és voltak nehéz pillanatai is. „Természetesen a továbbiakban tekintettel leszünk a Hunvald György és a szocialista párt közt kialakult emberi kapcsolatokra. Egyébként pedig sok sikert és jó munkát kívánunk neki a jövőben!”. Hangsúlyozta: hisznek abban, hogy a Fidesz és a NER legyőzése az önkormányzati választásokon továbbra is közös érdeke az MSZP-nek és Hunvaldnak is.

Kérdésünkre, hogy veszteségnek tekinti-e a párt Hunvald távozását, úgy válaszolt:

az emberi viszonyok alapján Hunvald Györggyel sokan baráti, emberi, elvtársi, szövetségi viszonyban voltak a 26 év alapján, de természetesen annak, ha valaki már nem tud egy közösséggel azonosságot vállalni, nyilván vannak okai, és ezt elfogadja a párt.

FOTÓ: Hunvald-blog / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek