+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin & Bakó Bea
2019. február 3. vasárnap, 18:20
Felröppent a hír, hogy az erzsébetvárosi MSZP Hunvald Györgyöt indítaná polgármesternek. A párt kommunikációs igazgatója szerint a a jogerősen elítélt politikus Gulyás Márton jelöltje csak.

Vasárnap reggel a Mérce írta meg elsőként, hogy Gulyás Márton vlogger-aktivista a baloldali előválasztáson való részvétel közben megtudta egy szocialista pártirodában, hogy az erzsébetvárosi MSZP-szervezet Hunvald Györgyöt, a kerület korábbi polgármesterét szeretné indítani az őszi önkormányzati választáson polgármesterjelöltként. Ez azért pikáns, mert a politikust két ügyben is jogerősen elítélte a bíróság. 2014 nyarán a Kúria jogerősen egy év börtönbüntetésre ítélte Hunvaldot két rendbeli hivatali visszaélés miatt, mert Erzsébetvárosban áron alul adtak el önkormányzati lakásokat.

 

 

Gulyás Márton visszakérdezésére a helyi szocialisták külön elmondják (a videóban 6:30-tól kezdődően), hogy a kerületi taggyűlés is megszavazta Hunvald polgármester-jelöltségét, hiszen ez így szabályos.

 

A szocialisták vasárnap reggel óta nem győzik cáfolni a hírt. Nyakó István, az MSZP sajtófőnöke a hvg.hu-nak azt mondta, a hír nem igaz, minden kerületben közös jelölt lesz, és az még nincs meg. A 444-nek Hunvald egy munkatársán keresztül azt üzente, hogy ez a kérdés nem aktuális.

 

Vasárnap délután jelentette be az MSZP, a Párbeszéd, a DK és a Szolidaritás, hogy a baloldali előválasztást Karácsony Gergely párbeszédes zuglói polgármester nyerte, így ő vesz részt ezen pártok közös jelöltjeként az előválasztás második, júniusi fordulójában. Ám a sajtótájékoztatón az előzetesen meghirdetettekhez képest senkit sem lehetett kérdezni.

 

Kérdésünkre, miszerint van-e ennek köze a Hunvald indulásáról felröppent híreknek, Láng Balázs, az MSZP kommunikációs igazgatója azt írta e-mailben: miért lenne, már a kérdést sem érti.

 

„Minden kerületben, így a VII. kerületben is közös jelöltek lesznek, ilyen jelölt pedig még nincs. Hunvald György egyelőre kizárólag Gulyás Márton jelöltje.”

 

Megkérdeztük Gulyás Mártont, hogy ezt mégis hogyan érthette az MSZP kommunikációs igazgatója. Gulyás meglepve azt válaszolta, hogy

 

„ez nyilvánvaló baromság”, de ha ez így van, akkor ezennel visszahívja Hunvaldot.

 

Nem elhasznált, ezerszer korrumpálódott jelöltekkel kell leváltani a Fideszt, mert az nem leváltás, hanem egy nemkívánatos elitcsere lesz csak – mondta Gulyás az Azonnalinak.

 

FOTÓ: Hunvald György / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Szijjártó Péter videón jelentette be, hogy vasárnap reggeltől vége a Németországgal szemben bevezetett korlátozásoknak.

Három halottja van a koronavírusnak szombat reggelre, ráadásul már 2279 gyógyultat is fel tudunk mutatni.

A héten lezajlott szerb kupában az még összejött, hogy maximum ezer ember menjen ki a meccsre, de semmi másról nem gondoskodtak különösebben a szervezők.

Sokan mondjuk nem voltak, de legalább csináltattak maguknak Trianont éltető pólókat. Volt trianonozás, román himnusz és kulturális műsor is. Videóriport!

A brit titkosszolgálatok már régóta a kínai kapcsolatok újraértékelését szorgalmazzák, de Nagy-Britannia sok szempontból együttműködik az országgal, így kényes a helyzet.

Nem ez az első eset, hogy rátámadtak az iszlám vallást betiltani akaró Stram Kurs vezetőjére, Rasmus Paludanra.

Eddig mi kérdeztünk, most viszont a ti koronavírus-járvánnyal kapcsolatos instagramos kérdéseitekre válaszolnak a politikusok.

A hét kérdése

Egy etnikailag sokszínűbb Nagy-Magyarországban a politikai térkép is egészen más lenne, mint most. Hogy mennyire, arról csináltunk egy szavazást!

Azért ide elnéznénk

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Mi fog történni az albérletpiaccal a koronavírus-járvány miatt kibontakozó gazdasági válság hatására? Június 9.

Ipari stílusű bútorok, munkavédelmi plakátok és sok más június 13-án.

Ezt is szerettétek

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás