+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin & Bakó Bea
2019. február 3. vasárnap, 18:20
Felröppent a hír, hogy az erzsébetvárosi MSZP Hunvald Györgyöt indítaná polgármesternek. A párt kommunikációs igazgatója szerint a a jogerősen elítélt politikus Gulyás Márton jelöltje csak.

Vasárnap reggel a Mérce írta meg elsőként, hogy Gulyás Márton vlogger-aktivista a baloldali előválasztáson való részvétel közben megtudta egy szocialista pártirodában, hogy az erzsébetvárosi MSZP-szervezet Hunvald Györgyöt, a kerület korábbi polgármesterét szeretné indítani az őszi önkormányzati választáson polgármesterjelöltként. Ez azért pikáns, mert a politikust két ügyben is jogerősen elítélte a bíróság. 2014 nyarán a Kúria jogerősen egy év börtönbüntetésre ítélte Hunvaldot két rendbeli hivatali visszaélés miatt, mert Erzsébetvárosban áron alul adtak el önkormányzati lakásokat.

 

 

Gulyás Márton visszakérdezésére a helyi szocialisták külön elmondják (a videóban 6:30-tól kezdődően), hogy a kerületi taggyűlés is megszavazta Hunvald polgármester-jelöltségét, hiszen ez így szabályos.

 

A szocialisták vasárnap reggel óta nem győzik cáfolni a hírt. Nyakó István, az MSZP sajtófőnöke a hvg.hu-nak azt mondta, a hír nem igaz, minden kerületben közös jelölt lesz, és az még nincs meg. A 444-nek Hunvald egy munkatársán keresztül azt üzente, hogy ez a kérdés nem aktuális.

 

Vasárnap délután jelentette be az MSZP, a Párbeszéd, a DK és a Szolidaritás, hogy a baloldali előválasztást Karácsony Gergely párbeszédes zuglói polgármester nyerte, így ő vesz részt ezen pártok közös jelöltjeként az előválasztás második, júniusi fordulójában. Ám a sajtótájékoztatón az előzetesen meghirdetettekhez képest senkit sem lehetett kérdezni.

 

Kérdésünkre, miszerint van-e ennek köze a Hunvald indulásáról felröppent híreknek, Láng Balázs, az MSZP kommunikációs igazgatója azt írta e-mailben: miért lenne, már a kérdést sem érti.

 

„Minden kerületben, így a VII. kerületben is közös jelöltek lesznek, ilyen jelölt pedig még nincs. Hunvald György egyelőre kizárólag Gulyás Márton jelöltje.”

 

Megkérdeztük Gulyás Mártont, hogy ezt mégis hogyan érthette az MSZP kommunikációs igazgatója. Gulyás meglepve azt válaszolta, hogy

 

„ez nyilvánvaló baromság”, de ha ez így van, akkor ezennel visszahívja Hunvaldot.

 

Nem elhasznált, ezerszer korrumpálódott jelöltekkel kell leváltani a Fideszt, mert az nem leváltás, hanem egy nemkívánatos elitcsere lesz csak – mondta Gulyás az Azonnalinak.

 

FOTÓ: Hunvald György / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Miután Sebastian Kurz osztrák kancellár a szabadságpárti belügyminiszter menesztését kérte az államfőtöl, minden FPÖ-s kivonul a kormányból.

Keletre gyengébb termékeket hoznak a multik? A csehek nem elégedettek az EU-s megoldással, egyenesen a kereskedőket büntetnék.

Bukta a szélsőjobboldali Mi Hazánk Mozgalom elnöke a 207 ezres Facebook-oldalát, úgyhogy felregisztrált a Vkontaktéra.

Csatlakozz MOST az elsők között az Azonnali exkluzív, zárt olvasói Facebook-csoportjához!

Itt a legfrissebb felmérés, ami a Strache-videó hétvégéjén készült: nagyot emelkedett az ÖVP népszerűsége, az FPÖ-é pedig 5 százalékpontot esett.

A hét kérdése

Az osztrákok Habonya? Sebastian Kurz? Egy titkosszolgálat? Egy művészcsoport? Néha az élet egészen egyszerű válaszokat ad: itt vannak az Azonnali tippjei!

Azért ide elnéznénk

2014 és 2018 között 426 esetet rögzítettek az ukrajnai magyarellenesség megnyilvánulásaiból. Filmpremier május 20-án.

Kötter Tamás a magyar Houellebecq szeretne lenni, május 21-én mutatja be új könyvét: Nem kijárat.

Kiosztjuk az Azonnali novellapályázatának díjait, és persze lesz egy jó beszélgetés is május 22-én az Aurórában.

Újabb globális klímasztrájkot hirdet a Fridays For Future mozgalom. Május 24-én Budapest belvárosában is!

Remélhetőleg az összes jó mátrai bort végigkóstolhatod május 24-én Budapesten.

Ezt is szerettétek

MSZP? Fidesz? LMP? Momentum? Mi Hazánk? Ha még nem tudod, kire szavazz a május 26-i EP-választáson, akkor a Vokskabin neked szól.

Milyen érzés jobbikosként szeretni az Uniót? Milyen rádió megy a kocsiban? És hogy jön ide Rogán Cecília? Ez, és még sok minden kiderül. Videó!

Volt, aki szerint a klímaváltozás ellen könnyebb tenni, hiszen ha meleg van, akkor nem kell kabátot venni, és kész. Videó!

Míg hosszú ideig Magyarország és a Fidesz volt a német uniópártok első számú partnere, a figyelem egyre inkább Zágráb felé fordul. Elmondjuk, miért.

Twitter megosztás Google+ megosztás