+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin & Bakó Bea
2019. február 3. vasárnap, 18:20
Felröppent a hír, hogy az erzsébetvárosi MSZP Hunvald Györgyöt indítaná polgármesternek. A párt kommunikációs igazgatója szerint a a jogerősen elítélt politikus Gulyás Márton jelöltje csak.

Vasárnap reggel a Mérce írta meg elsőként, hogy Gulyás Márton vlogger-aktivista a baloldali előválasztáson való részvétel közben megtudta egy szocialista pártirodában, hogy az erzsébetvárosi MSZP-szervezet Hunvald Györgyöt, a kerület korábbi polgármesterét szeretné indítani az őszi önkormányzati választáson polgármesterjelöltként. Ez azért pikáns, mert a politikust két ügyben is jogerősen elítélte a bíróság. 2014 nyarán a Kúria jogerősen egy év börtönbüntetésre ítélte Hunvaldot két rendbeli hivatali visszaélés miatt, mert Erzsébetvárosban áron alul adtak el önkormányzati lakásokat.

 

 

Gulyás Márton visszakérdezésére a helyi szocialisták külön elmondják (a videóban 6:30-tól kezdődően), hogy a kerületi taggyűlés is megszavazta Hunvald polgármester-jelöltségét, hiszen ez így szabályos.

 

A szocialisták vasárnap reggel óta nem győzik cáfolni a hírt. Nyakó István, az MSZP sajtófőnöke a hvg.hu-nak azt mondta, a hír nem igaz, minden kerületben közös jelölt lesz, és az még nincs meg. A 444-nek Hunvald egy munkatársán keresztül azt üzente, hogy ez a kérdés nem aktuális.

 

Vasárnap délután jelentette be az MSZP, a Párbeszéd, a DK és a Szolidaritás, hogy a baloldali előválasztást Karácsony Gergely párbeszédes zuglói polgármester nyerte, így ő vesz részt ezen pártok közös jelöltjeként az előválasztás második, júniusi fordulójában. Ám a sajtótájékoztatón az előzetesen meghirdetettekhez képest senkit sem lehetett kérdezni.

 

Kérdésünkre, miszerint van-e ennek köze a Hunvald indulásáról felröppent híreknek, Láng Balázs, az MSZP kommunikációs igazgatója azt írta e-mailben: miért lenne, már a kérdést sem érti.

 

„Minden kerületben, így a VII. kerületben is közös jelöltek lesznek, ilyen jelölt pedig még nincs. Hunvald György egyelőre kizárólag Gulyás Márton jelöltje.”

 

Megkérdeztük Gulyás Mártont, hogy ezt mégis hogyan érthette az MSZP kommunikációs igazgatója. Gulyás meglepve azt válaszolta, hogy

 

„ez nyilvánvaló baromság”, de ha ez így van, akkor ezennel visszahívja Hunvaldot.

 

Nem elhasznált, ezerszer korrumpálódott jelöltekkel kell leváltani a Fideszt, mert az nem leváltás, hanem egy nemkívánatos elitcsere lesz csak – mondta Gulyás az Azonnalinak.

 

FOTÓ: Hunvald György / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ha a fideszesek ellene szavaznak, máris elbukott volna von der Leyen jelölése. A német politikus végül hozta a kötelezőt.

Cseh sejtetőleg támogat,
Dobrev az elnökségre bízza, Szájer kiáll mellette, Ujhelyi pedig elvi okokból Ursula von der Leyen ellen szavaz.

Ez az az ügyészség, ami az EU-s lopásokat vizsgálja, és mi kimaradunk belőle.

Francois de Rugy még a parlament elnökeként rendezett luxusvacsorákat állítólagos civileknek közpénzből. Azóta az otthonát is felújította.

Magáncég vette volna meg a lakásokat, a lakók tüntettek, a város közbelépett.

A hét kérdése

Annyi remek hely veszi körül Magyarországot, nem? De itt az ideje igazságot tenni abba, hol számíthatunk a legtöbb jóra, ha átlépjük a határt! Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Fesztivál, szabadegyetem, tábor a Felvidéken július 15-21. között.

A Művészetek Völgye legizgalmasabb borai július 19-28. között, esténként.

Az új-zélandi fiatalokból álló Alien Weaponry július 24-én a Dürerben meg is mutatja, hogy mennyire. Vendég: Cryptodira.

Hogyan érintette a Strache által felvásárolni akart Kronen Zeitungot az Ibiza-gate? Erről lesz szó. Bécs, július 25.

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

Hogyan sikerülhetett véget vetni csúcsoligarcha hatalmának, és mi vár most Európa legszegényebb országára? Mizsei Kálmán leírta!

Különböző nemzetiségű és párthovatartozású EP-képviselők mondták el az Azonnalinak, hogyan érintette őket a csúcsjelölti rendszer meghekkelése. Videó!

Akihez több botrány fűződik, mint önálló gondolat. A hétgyerekes családanya az egyik legsikertelenebb politikus: igaz, ahányszor megbukott, azt mindig felfelé tette.

Van mit ünnepelni az előválasztás után. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás