+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin & Bakó Bea
2019. február 3. vasárnap, 18:20
Felröppent a hír, hogy az erzsébetvárosi MSZP Hunvald Györgyöt indítaná polgármesternek. A párt kommunikációs igazgatója szerint a a jogerősen elítélt politikus Gulyás Márton jelöltje csak.

Vasárnap reggel a Mérce írta meg elsőként, hogy Gulyás Márton vlogger-aktivista a baloldali előválasztáson való részvétel közben megtudta egy szocialista pártirodában, hogy az erzsébetvárosi MSZP-szervezet Hunvald Györgyöt, a kerület korábbi polgármesterét szeretné indítani az őszi önkormányzati választáson polgármesterjelöltként. Ez azért pikáns, mert a politikust két ügyben is jogerősen elítélte a bíróság. 2014 nyarán a Kúria jogerősen egy év börtönbüntetésre ítélte Hunvaldot két rendbeli hivatali visszaélés miatt, mert Erzsébetvárosban áron alul adtak el önkormányzati lakásokat.

 

 

Gulyás Márton visszakérdezésére a helyi szocialisták külön elmondják (a videóban 6:30-tól kezdődően), hogy a kerületi taggyűlés is megszavazta Hunvald polgármester-jelöltségét, hiszen ez így szabályos.

 

A szocialisták vasárnap reggel óta nem győzik cáfolni a hírt. Nyakó István, az MSZP sajtófőnöke a hvg.hu-nak azt mondta, a hír nem igaz, minden kerületben közös jelölt lesz, és az még nincs meg. A 444-nek Hunvald egy munkatársán keresztül azt üzente, hogy ez a kérdés nem aktuális.

 

Vasárnap délután jelentette be az MSZP, a Párbeszéd, a DK és a Szolidaritás, hogy a baloldali előválasztást Karácsony Gergely párbeszédes zuglói polgármester nyerte, így ő vesz részt ezen pártok közös jelöltjeként az előválasztás második, júniusi fordulójában. Ám a sajtótájékoztatón az előzetesen meghirdetettekhez képest senkit sem lehetett kérdezni.

 

Kérdésünkre, miszerint van-e ennek köze a Hunvald indulásáról felröppent híreknek, Láng Balázs, az MSZP kommunikációs igazgatója azt írta e-mailben: miért lenne, már a kérdést sem érti.

 

„Minden kerületben, így a VII. kerületben is közös jelöltek lesznek, ilyen jelölt pedig még nincs. Hunvald György egyelőre kizárólag Gulyás Márton jelöltje.”

 

Megkérdeztük Gulyás Mártont, hogy ezt mégis hogyan érthette az MSZP kommunikációs igazgatója. Gulyás meglepve azt válaszolta, hogy

 

„ez nyilvánvaló baromság”, de ha ez így van, akkor ezennel visszahívja Hunvaldot.

 

Nem elhasznált, ezerszer korrumpálódott jelöltekkel kell leváltani a Fideszt, mert az nem leváltás, hanem egy nemkívánatos elitcsere lesz csak – mondta Gulyás az Azonnalinak.

 

FOTÓ: Hunvald György / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Tudják, hogy idén is lesöpri a Fidesz a javaslatukat, ám 2022 után szerintük meglesz az ügynöknyilvánosság. Keresztes László Lórántot, az LMP frakcióvezetőjét kérdeztük.

Az osztrák kancellár azt javasolja, hogy az EU-ban, de legalábbis Ausztriában, a koronavírus ellen beoltottak egy „zöld útlevéllel“ szabadon utazhassanak, és számukra szűnjenek meg a korlátozások.

Elkezdődött a harmadik hullám, a kormány szerint kemény két hét áll előttünk. Hogy március 15-e után mi lesz, azt majd a számok ismeretében döntik el.

Míg az EU darabonként 3,5 dollárt fizet az AstraZeneca vakcináiért, a Dél-Afrikai Köztársaság már 5,25 dollárt.

1991. február 25-én szűnt meg a Varsói Szerződés katonai szervezete – többek között a magyar miniszterelnök, Antall József közreműködése folytán.

Ásotthalomtól Szegeden át Csongrádig mindent megtudhatsz most a csongrádi borvidékről, ráadásul olyan borokkal, amelyek léte még az egyik legtájékozottabb magyar borszakírót is meglepték!

Ha nem nő meg az AstraZeneca vakcina elfogadottsága, kérdéses, hogy Németországban tartható lesz-e az oltási kampány menetrendje.

A hét kérdése

Arról még senki sem beszélt, hogy ezeket pontosan mire is lehetne felhasználni, azt viszont tudjuk, hogy jönnek. Dönts te!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

Twitter megosztás Google+ megosztás