MSZP: Hunvald György egyelőre kizárólag Gulyás Márton jelöltje

2019.02.03. 18:20

Felröppent a hír, hogy az erzsébetvárosi MSZP Hunvald Györgyöt indítaná polgármesternek. A párt kommunikációs igazgatója szerint a a jogerősen elítélt politikus Gulyás Márton jelöltje csak.

MSZP: Hunvald György egyelőre kizárólag Gulyás Márton jelöltje

Vasárnap reggel a Mérce írta meg elsőként, hogy Gulyás Márton vlogger-aktivista a baloldali előválasztáson való részvétel közben megtudta egy szocialista pártirodában, hogy az erzsébetvárosi MSZP-szervezet Hunvald Györgyöt, a kerület korábbi polgármesterét szeretné indítani az őszi önkormányzati választáson polgármesterjelöltként. Ez azért pikáns, mert a politikust két ügyben is jogerősen elítélte a bíróság. 2014 nyarán a Kúria jogerősen egy év börtönbüntetésre ítélte Hunvaldot két rendbeli hivatali visszaélés miatt, mert Erzsébetvárosban áron alul adtak el önkormányzati lakásokat.

Gulyás Márton visszakérdezésére a helyi szocialisták külön elmondják (a videóban 6:30-tól kezdődően), hogy a kerületi taggyűlés is megszavazta Hunvald polgármester-jelöltségét, hiszen ez így szabályos.

A szocialisták vasárnap reggel óta nem győzik cáfolni a hírt. Nyakó István, az MSZP sajtófőnöke a hvg.hu-nak azt mondta, a hír nem igaz, minden kerületben közös jelölt lesz, és az még nincs meg. A 444-nek Hunvald egy munkatársán keresztül azt üzente, hogy ez a kérdés nem aktuális.

Vasárnap délután jelentette be az MSZP, a Párbeszéd, a DK és a Szolidaritás, hogy a baloldali előválasztást Karácsony Gergely párbeszédes zuglói polgármester nyerte, így ő vesz részt ezen pártok közös jelöltjeként az előválasztás második, júniusi fordulójában. Ám a sajtótájékoztatón az előzetesen meghirdetettekhez képest senkit sem lehetett kérdezni.

Kérdésünkre, miszerint van-e ennek köze a Hunvald indulásáról felröppent híreknek, Láng Balázs, az MSZP kommunikációs igazgatója azt írta e-mailben: miért lenne, már a kérdést sem érti.

„Minden kerületben, így a VII. kerületben is közös jelöltek lesznek, ilyen jelölt pedig még nincs. Hunvald György egyelőre kizárólag Gulyás Márton jelöltje.”

Megkérdeztük Gulyás Mártont, hogy ezt mégis hogyan érthette az MSZP kommunikációs igazgatója. Gulyás meglepve azt válaszolta, hogy

„ez nyilvánvaló baromság”, de ha ez így van, akkor ezennel visszahívja Hunvaldot.

Nem elhasznált, ezerszer korrumpálódott jelöltekkel kell leváltani a Fideszt, mert az nem leváltás, hanem egy nemkívánatos elitcsere lesz csak – mondta Gulyás az Azonnalinak.

FOTÓ: Hunvald György / Facebook

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől
Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek