Cáfolta a Trónok harca írója, hogy már kész is lenne az utolsó két kötettel

Szerző: Pintér Bence
2019.05.14. 09:20

A Trónok harca egyik színésze lebegtette meg, hogy a könyvek már kész is vannak, de ez a szerző szerint abszurdum.

Cáfolta a Trónok harca írója, hogy már kész is lenne az utolsó két kötettel

Hamarosan vetíti az HBO a világszerte milliók által követett fantasysorozat, a Trónok harca utolsó részét – ami ugyebár azért is pikáns, mert a sorozat alapját adó könyvsorozat, A tűz és jég dala-ciklus utolsó két könyve még nem jelent meg, tehát a sorozat pár évaddal ezelőtt lekörözte a könyveket.

George R. R. Martin sorozatának első könyve, a Trónok harca 1996-ban jelent meg, a második rész 1999-ben, a harmadik 2000-ben, a negyedik 2005-ben, az ötödik pedig 2011-ben. Az ezekből készült tévésorozat 2010-ben indult, és mára az egyik legnézetebb sorozat lett, a két befejező könyv azonban nagyon nehezen akar elkészülni, sokan már nem is hiszik, hogy valaha megjelennek.

Ebbe a klímába robbant be a minap a sorozat egyik színészének állítása: a Ser Barristan Selmyt alakító Ian McElhinney ugyanis azt nyilatkozta, hogy George R. R. Martin már be is fejezte a két utolsó könyvet, csak az HBO-val kötött szerződése alapján ezek majd csak a sorozat vége után jelenhetnek meg.

A díjnyertes fantasyíró most a blogján írta meg, hogy ez az egész totál baromság,

még a hatodik könyv sincs kész, a hetedikbe pedig bele sem kezdett, és nem is fog, amíg a hatodikat be nem fejezte.

Szerinte abszurd dolog feltételezni, hogy akár ő, akár a kiadói belemennének egy ilyen alkuba, hiszen minden egyes könyv megjelenésével dollármilliókat fognak keresni. Azt tanácsolta az embereknek, hogy ne higgyék el, amit az interneten olvasnak.

Szóval a könyvek rajongóinak még várnia kell, illetve egyelőre meg kell elégednie azzal a lezárással, amit a sorozat adni fog vasárnap éjjel/hétfő hajnalban.

FOTÓ: Gage Skidmore / Flickr

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek