Amihez George R. R. Martin nyúl, abból tévésorozat lesz

Szerző: Pintér Bence
2018.11.15. 08:21

Sci-fi, fantasy, szuperhősök – mindegy: amihez a Trónok harca atyjának köze van, az megy a tévéképernyőkre.

Amihez George R. R. Martin nyúl, abból tévésorozat lesz

A fél világ izgatottan várja 2019 áprilisát, amikor az HBO hosszú szünet után vetíteni kezdi majd a Trónok harca utolsó, nyolcadik évadát. Az HBO által adaptált fantasytörténet tényleg akkora siker lett, hogy

 

az eredeti (egyelőre még félkész) regénysorozat szerzőjének, George R. R. Martinnak most minden műve aranyat ér.

 

Az egy dolog, hogy eredetileg öt, a Trónok harca világában játszódó sorozat is tervben volt az HBO-nál, amiből mára csak egy maradt, hiszen egy ilyen sorozatot simán elvisznek a hátukon a Trónok harca nézői. (Közben egyébként Martin más művek adaptációjában is részt vesz producerként a csatornánál, például az afrofuturista író, Nnedi Okorafor Who Fears Death című regényének adaptációján munkálkodik.)

 

Sorozat lett azonban közben Martin Éjvadászok című sci-fi/horror kisregényéből, ami a Netflixen debütál majd december elején; most pedig a Hulu jelentette be, hogy rögtön két sorozatot készítenek a Martin és Melinda Snodgrass által harminc éve elindított sci-fi/szuperhős könyv- és antológiasorozatból, a Wild Cards-ból, amelybe egy sor szerző írt már történeteket az elmúlt évtizedekben.

 

A Wild Cards világában 1946-ban egy idegen vírus csapott le az USA keleti partjára, majd az egész világra.

 

A megfertőzöttek kilencven százaléka meghalt, kilenc százaléka mutálódott (ők lettek a jokerek), a maradék egy százalék pedig szuperképességek birtokosa lett (ők pedig az ászok).

 

Mindeközben pedig még mindig nem készült el a Trónok harca alapjául szolgáló A tűz és jég dala-ciklus hatodik, utolsó előtti kötete, a The Winds of Winter. Martin épp a napokban nyilatkozott erről a Guardiannek, kifejtve, hogy a a következő kötet nem olyan, mintha egy regényt írna, hanem mintha egy tucatot: különböző hangnemben és különböző főszereplőkkel.

 

Mit olvashatsz Martintól helyette mostanában?

 

+ A Wild Cards-sorozat itthoni kiadója a Libri, folyamatosan jelennek meg a kötetek.

 

+ Az Éjvadászok kisregény, illetve vele együtt pár, a szerző Ezer világ sci-fi univerzumában játszódó novella december elején jelenik meg az Agave Könyvek gondozásában.

 

A Trónok harca múltjában játszódó Tűz és vér pedig épp most jelent meg az Alexandránál.

 

NYITÓKÉP: Flickr

 

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek