Milyen lenne a Trónok harca magyar színészekkel? Elég jó!

Szerző: Pintér Bence
2019.05.17. 16:17

Ezen a héten vetítik a Trónok harca utolsó évadának utolsó részét. De hogy nézne ki a nézőcsúcsokat döntő fantasysorozat magyar színészekkel? Megpróbáltuk megtalálni a legfontosabb szereplők magyar alakítóit – színészeket, politikusokat, celebeket –, hogy el tudjuk képzelni!

Milyen lenne a Trónok harca magyar színészekkel? Elég jó!

Vasárnap véget ér A tűz és jég dala nevű fantasyregény-ciklusból adaptált Trónok harca – avagy a sorozat, amit most már tényleg nagyjából a fél világ néz, és amelynek az a lényege, hogy mindenféle középkori famíliák vetekednek azért, hogy ki ülhessen fel a Vastrónra, avagy ki legyen a Westeros nevű kontinens ura, satöbbi.

Nem ritka, hogy egy-egy sikeres sorozatnak születnek különféle hazai adaptációi, emlékszünk például, hogy az Egy rém rendes családnak is milyen kiváló adaptációja született, az Egy rém rendes család Budapesten, de a viccet félretéve például az Aranyélet vagy a Terápia is külföldi licencek alapján készültek.

A Trónok harcából persze a büdös életben nem lesz magyar verzió, de ez nem akadályozza meg, hogy elképzeljük, milyen lenne, ha lenne.

+++

 

DAENERYS TARGARYEN (EMILIA CLARKE) – TÖRŐCSIK FRANCISKA | NEM SZŐKE? HÁT EMILIA CLARKE SEM SZŐKE, SZÓVAL EZ NEM LEHET AKADÁLY.

WALDER FREY (DAVID BRADLEY) – MUCSI ZOLTÁN | KEVESEN TUDNAK OLYAN SZINTEN UNDORODÓ FEJET VÁGNI ITTHON, MINT MUCSI, EGYSZERŰEN ERRE A SZEREPRE TALÁLTÁK KI.

NED STARK (SEAN BEAN) – ANGER ZSOLT | NEM EGYSZERŰ KARAKTER, DE MEG SEM KOTTYANNA EGY OLYAN KIVÁLÓ SZÍNÉSZNEK, MINT ANGER.

TENGERJÁRÓ DAVOS (LIAM CUNNINGHAM) – KULKA JÁNOS | MINDKÉT SZÍNÉSZ A MÉLYEN GONDOLKOZÓ ARCOK MESTERE.

HAVAS JON (KIT HARRINGTON) – OLASZ RENÁTÓ | BÁR TALÁN NEM OLASZ RENÁTÓ A LEGJOBB HARRINGTON-HASONMÁS, AZ ELTÉRŐ ARC EGÉSZEN MÁS SZÍNT VIHETNE HAVAS JON TÚLZOTTAN JÓFIÚS KARAKTERÉBE. HA PEDIG Ő NEM TETSZIK, MÉG MINDIG OTT VAN FRANCO NERO!

JAIME LANNISTER (NIKOLAJ COSTER-WALDAU) – PINTÉR TIBOR | SZERINTÜNK A KÉT KÉP MAGÁÉRT BESZÉL.

SANSA STARK (SOPHIE TURNER) – SZTARENKI DÓRA | ITT SINCS MIT MAGYARÁZNI, BÁR A KÉT SZÍNÉSZNŐ NEM KIFEJEZETTEN HASONLÍT EGYMÁSRA, A KARAKTERT SIMÁN TUDNÁ VINNI SZTARENKI DÓRA.

CERSEI LANNISTER (LENA HEADEY) – D. TÓTH KRISZTA | BÁR D. TÓTH KRISZTÁT MŰSORAIBAN RITKÁN LÁTHATJUK HATALOMRA TÖRŐ KEGYETLEN URALKODÓKÉNT, A HASONLÓSÁG MEGLEPŐ!

ARYA STARK (MAISIE WILLIAMS) – DÖBRÖSI LAURA | DÖBRÖSI AZ UTÓBBI ÉVEKBEN TÖBBSZÖR BIZONYÍTOTTA, HOGY JÓL ÁLLNAK NEKI A MINDENFÉLE TRAUMÁN KERESZTÜLESŐ FIATAL KARAKTEREK, ARYA SZEREPE NEM LEHET KIHÍVÁS.

A HÁROMSZEMŰ HOLLÓ (MAX VON SYDOW) – TÖRŐCSIK MARI | SZÍNÉSZÓRIÁST CSAK SZÍNÉSZÓRIÁS HELYETTESÍTHET, ÉS SENKI NEM MONDTA, HOGY A HÁROMSZEMŰ HOLLÓ NEM LEHET NŐ.

VARYS (CONLETH HILL) – SCHERER PÉTER | CSAK KOPASZRA KELL BOROTVÁLNI, ÉS KÉSZ IS VAN.

HODOR (KRISTIAN NAIRN) – SCHMUCK ANDOR | ISMÉT AZT KELL MONDJUK, HOGY A KÉT KÉP MAGÁÉRT BESZÉL.

STANNIS BARATHEON (STEPHEN DILLANE) – SZERVÉT TIBOR | BÁR SZERVÉTET A TÉVÉBEN MOSTANÁBAN KOMIKUS SZEREPEKBEN LÁTHATTUK, EGYÁLTALÁN NEM ÁLL MESSZE TŐLE A MOGORVA TRÓNKÖVETELŐ ALAKJA.

MELISANDRE (CARICE VAN HOUTEN) – DOBÓ KATA | A MÁSIK VÁLASZTÁSUNK A SZEREPRE KEREKES VICA LENNE, DE DOBÓ KATA EGY FOKKAL JOBBAN HOZHATNÁ A VÖRÖS BOSZORKÁNYT.

TYRION LANNISTER (PETER DINKLAGE)  – PUZSÉR RÓBERT | JÓ, PUZSÉR PERSZE KICSIT MAGASABB, DE A CGI MANAPSÁG CSODÁKRA KÉPES!

GREGOR CLEGANE, A HEGY (TÖBB SZÍNÉSZ) – NÉMETH SZILÁRD | A TESTALKAT PASSZOL, AZ IZMOKON MÉG KÉNE KICSIT DOLGOZNI, DE EGYÉBKÉNT NEM KÉRDÉS, KINEK JÁR EZ A KARAKTER!

Az ötletelésben segített: Pintér Máté és Gönczi Zoltán Lőrinc.

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek